icon

Kútiky na ústach

kvietik
28. máj 2015

Aky vytamin dat treba dietatu ak sa jej robia kutiky

maminecka2
28. máj 2015

Ahoj, môžeš podporiť Cčkom a B komplexom, ale problém to nevyrieši, pretože kútiky su mykotického pôvodu, treba natierať antimykotickou masťou (dá sa kúpiť v lekárni aj bez predpisu), treba natierať este minimálne 2 týždne po odoznení príznakov

sedem
28. máj 2015

@kvietik najlepsie sa poradit s lekarom, ale u mna 3 mesiace kutikov znamenali vemi nizke hodnoty zeleza - anemiu..mozno pomoze... 😉

escadatt
28. máj 2015

Mne lekárka dala riboflavin presne na tento problém (raz dávno). A zabral 😉

jeennyv
28. máj 2015

moze to byt oslabena imunita, chybanie vitaminu B...a x dalsich veci, ja som nikdy v zivote kutik nemala a raz som sa na chate napila z pohara a sups...od vtedy pri chorobe alebo ked je telo oslabene mi stale vybehne...preto ja by som to konzultovala s lekarom a riesila ci nema v tele nejaky bacil ci bakteriu...

duun
28. máj 2015

Mozu to byt kvasinky -huby - tu uz ti radili antimykotika (fungicidin, canesten atd. Pozor, tieto sa navzajom oslabuju, cize bud jeden alebo druhy. Pripadne aj tabletku Mykomax). A skutocne natierat dlhsie, su to svinky-spinky trvanlive.

Druha moznost bakterie - mne na to zabera aj obycajne natretie alpou, opakovane. Stipe ako hrom, ale na druhy den zvycajne uz neziaduca navsteva pomrie a kutik sa zacne hojit.

A ostatne - uz spominane - zelezo, vitaminy...

beton
30. máj 2015

@kvietik jednoznacny priznak nedostatku zeleza.