icon

Kýchanie týždňového bábätka

24. sep 2021

Ahojte moje bábätko ma pár dni a už sme doma z pôrodnice a niekoľko x denne mi kycha aj keď je zakryte. Myslite že mu je zima alebo ide na neho niečo, alebo je to v poriadku ?

bagre
•
24. sep 2021

ahoj, zima si myslím že mu nie je, ale ktorá z 2 možností že 1/ naňho niečo lezie alebo 2/ je ok, len mu niečo podráždilo malinký nos je správna ti asi nik nepovie. Uvidíš či sa k tomu ešte niečo pridá. Samotné kýchanie je ok. Zatiaľ nič nemusíš riešiť.

uriva
•
24. sep 2021

Môže kýchať aj preto, lebo má mliečko v nose - napr. keď mu vygrcne, tak to vie zostať v nose a kýchnutím sa noštek čistí. V tom prípade je to úplne v poho.

mima172
•
24. sep 2021

Ahoj, môže to byť začínajúce prechladnutie, no nemusí. Malé bábätká veľa kýchajú. Ja som s malou bola troška dlhšie v pôrodnici a malá veľa kychala, tak ma hneď chytala panika a lekárka mi tam vysvetlila, že malé deti veľa kýchaju, lebo sa im "čistia" dýchacie cesty.
No a akonáhle sme prišli z pôrodnice, tak do par dní prišlo aj to prvé "prechladnutie".

snehulak77
•
24. sep 2021

Môj malý kychal ako novorodeniatko naozaj dosť. Aj teraz kycha (4mesiace). Chorý (prechladnutie) nebol zatiaľ vôbec. Ten noštek a dýchacie cesty si zvykajú...

danielahamar
•
24. sep 2021

Kychal stále, po 5m. to prestalo, chorý nebol

zuzka565
•
24. sep 2021

Môj prvý a aj druhý syn kychali tiež dosť po pôrode. Dr mi povedala ze to sa čistia dýchacie cesty. Môžu tam zbytky plodovej vody, mazu. Aj v pôrodnici mi to povedali. Bábätká sa čistia do troch mesiacov.

andreatytler
•
25. sep 2021

ci mu je zima zistis tak, ze mu chytis chrbatik alebo krk vzadu. Ak ho ma teply, tak mu zim nie je.
Kychanie je caste, lebo, casto grckaju a grcka sa im dostane do nosa.

mijunik
•
25. sep 2021

Mne v pôrodnici povedali, že bábätká kýchajú, lebo všetko, čo vdychujú, je pre ne nové a často dráždivé. Noštek si len musí privyknúť. ☺️