Kýchanie týždňového bábätka

24. sep 2021

Ahojte moje bábätko ma pár dni a už sme doma z pôrodnice a niekoľko x denne mi kycha aj keď je zakryte. Myslite že mu je zima alebo ide na neho niečo, alebo je to v poriadku ?

bagre
24. sep 2021

ahoj, zima si myslím že mu nie je, ale ktorá z 2 možností že 1/ naňho niečo lezie alebo 2/ je ok, len mu niečo podráždilo malinký nos je správna ti asi nik nepovie. Uvidíš či sa k tomu ešte niečo pridá. Samotné kýchanie je ok. Zatiaľ nič nemusíš riešiť.

uriva
24. sep 2021

Môže kýchať aj preto, lebo má mliečko v nose - napr. keď mu vygrcne, tak to vie zostať v nose a kýchnutím sa noštek čistí. V tom prípade je to úplne v poho.

mima172
24. sep 2021

Ahoj, môže to byť začínajúce prechladnutie, no nemusí. Malé bábätká veľa kýchajú. Ja som s malou bola troška dlhšie v pôrodnici a malá veľa kychala, tak ma hneď chytala panika a lekárka mi tam vysvetlila, že malé deti veľa kýchaju, lebo sa im "čistia" dýchacie cesty.
No a akonáhle sme prišli z pôrodnice, tak do par dní prišlo aj to prvé "prechladnutie".

snehulak77
24. sep 2021

Môj malý kychal ako novorodeniatko naozaj dosť. Aj teraz kycha (4mesiace). Chorý (prechladnutie) nebol zatiaľ vôbec. Ten noštek a dýchacie cesty si zvykajú...

danielahamar
24. sep 2021

Kychal stále, po 5m. to prestalo, chorý nebol

zuzka565
24. sep 2021

Môj prvý a aj druhý syn kychali tiež dosť po pôrode. Dr mi povedala ze to sa čistia dýchacie cesty. Môžu tam zbytky plodovej vody, mazu. Aj v pôrodnici mi to povedali. Bábätká sa čistia do troch mesiacov.

andreatytler
25. sep 2021

ci mu je zima zistis tak, ze mu chytis chrbatik alebo krk vzadu. Ak ho ma teply, tak mu zim nie je.
Kychanie je caste, lebo, casto grckaju a grcka sa im dostane do nosa.

mijunik
25. sep 2021

Mne v pôrodnici povedali, že bábätká kýchajú, lebo všetko, čo vdychujú, je pre ne nové a často dráždivé. Noštek si len musí privyknúť. ☺️