icon

Laryngitída a pomoc na noc

jerryjanka
13. máj 2012

Práve mi malá prekonala na 99% záchvat laryngitídy, ráno pojdeme doktorke ale čo môžem urobiť teraz na noc?

luciabah
10. apr 2013

ak nemame teplotu a vonku nie je hmla tak ano

andrea314
2. jan 2014
andrea314
2. jan 2014

@andrea314 ale ten prednison je dost horky mala mi to nechce,je to strach a hroza 😢

andrejka30
2. jan 2014

@andrea314 náš to v pohode poliká, on je taký zlatý, že s tým nemám problém.. 🙂 prednison pomôže takmer okamžite

rena107
2. jan 2014

@andrejka30 a ten prednison vam predpisala sama doktorka? alebo ste si ho pytali? My sme uz boli 3x v nemocnici - 2x s ATB a teraz bez. A presne mi jedna pani hovorila, ze ich vnucke davaju tento prednison a ze to zvladnu doma. Tak by som to vyskúsala, ale neviem ani co to je.

andrejka30
2. jan 2014

@rena107 ten prednison mi dá doktorka, dá len asi 2 kusy, 5 miligramové, jednu celú dávame hned ako nám dá a potom polovičku ďalšie dve rána. . je to len na predpis a len tak to dávať nechcú.. mi potom zvládame laryngitidu bez ATB

rena107
2. jan 2014

@andrejka30 dakujem, skusim sa spytat doktorky hnedako tam pojdeme. zase nas drhne :/ ale zatial pekne vykasliavame, tak uvidime aka bude noc :(

andrejka30
2. jan 2014

@rena107 večer ked má záchvat kašla, tak mu dávame 1/2 dithiadenu..(má cca 20 kg) to tiež pomáha.. minule sme boli v noci o druhej vonku, ked má záchvat kašla, tak musí ísť dýchať do zimy, niektorí len otvoria chladničku, ale teraz v zime sa to dá..prípadne aj 3x denne 10 kvapiek fenistilu

sixtine
2. jan 2014

Akokolvek antihistaminika - ditiaden, fenistil vo velkych davkach. A ak je dietatko alergik, pytat si od lekarky Erdomer - ale to moze predpisat tusim len alergolog alebo pneumolog.

rena107
3. jan 2014

@andrejka30
@sixtine
dakujemza rady.uzivame aerius dlhodobo. a dodrziavame vsetky rady :/ dufam ze sa to naucime prekonavat doma. len ten strach matky :( dakujem vam

andrea314
4. jan 2014

@andrejka30 prvy den mi to pekne spapala sice na viac krat som jej to davala do caju ale na druhy den to uz bolo horsie ,chvalabohu sme zohnali cipky a uz je to ok.cipky su uz dlhodobo nedostupne v lekarniach☹

slavenkap
21. jún 2014

@andrejka30 ahoj, chcem sa ta opytat....nasla som si tu debatu o laryngitide...moze sa dat fenistil v kombinacii s Prednisonom? Malej som dala ako klasicky kalc.sirup, kvapky na kasel a fenistil...dostala po kratkej chvili na to zachvat kaslu, tak som jej dala polovicu Prednisonom 5. Dufam, ze som jej tou kombinaciou neuskodila, ale bola som zufala. Dakujem

andrejka30
21. jún 2014

@slavenkap ahoj, prednison sme aj my davali polovicu vecer a fenistil tri krat denne. Myslim, ze jej to pomoze..

motiilik
21. jún 2014

ahoj...ako pisu baby,postavit pri otvorene okno,ci mrazak...zachvat pride okolo polnoci,to je kriticky cas....moja je od malicka chora na laryngitidu a my mame tiez cipky rektoled a sirup ventolin...zatial sme v nemocke nelezali,ale prezivane to dost casto...drzim palce 😉

werra88
2. okt 2014

ahojte babeny, detičky a choroby to je celééé zle a laringitída je jedna veľká katastrofa. Viem o tom svoje, preskákali sme už všetličo, bohužiaľ. Jediná vec, ktorá u nás zabrala bol wobenzym. Chodili sme s malým po nemocniciach ..nerada na to spomínam veru. enzými ho zbavili týchto chronických zápalov, veľmi sa mu polepšilo už nemáme takmer žiadne problémy od vtedy.

2danculik
24. okt 2014

mna by tiez zaujímalo či sa dá ist s laryngitídou von....teraz je vonku chladno a mohlo by jej to pomoct

moonlighting
22. nov 2014

Tiež by ma zaujímalo ako bojujete s laryngitídou v noci, som s malým sama doma a bojím sa toho, a tiež či je to nákazlivá choroba a či môžeme chodiť von.

veronicka1901
1. dec 2014

baby za ako dlho vam laryngitida prehrmela?

martina131
1. dec 2014

2 dni horšie a tri take celkom normalne s kašlom a potom nic @veronicka1901

danielahamar
1. dec 2014

@moonlighting nie je to náklazlivá choroba, len sa toho kašla všetci boja..... a nestresuj hlavne, ked si s ním sama, lebo dieťa sa bojí potom ešte viac, treba s ním dýchať a laryng. chlad prospieva, takže kľudne s ním von môžeš, len či ti bude vládať sa prechádzať je druhá vec 😉 mala som aj staršieho aj mladšieho s laryng. a to každý mesiac, takže som si odžila svoje, už vyrástli, je to lepšie....

@veronicka1901 tá najhoršia laryng. trvá cca 2-3dni, potom to ustupuje a púšťa sa kašel

lenulik0000
1. dec 2014

Ja som ju mala ako 16 ročná aj nejakú rijotracheitidu alebo niečo také bola som týždeň V nemocnici a inhalovali ma

veronicka1901
4. dec 2014

@martina131 dakujem, prave sme sa vratili z nemocnice, malo to zly priebeh, lebo sa pridruzil aj zapal hornych a dolnych dychacich ciest. nastastie pobyt v nemocke pomohol.

pamaja
10. dec 2014

@luciabah mne bolo povedane, ze calcium sirup sa dava s fenistilom preto, ze fenistil zabera rychlejsie ako aerius

maca283
11. dec 2014

Odporucam eukasol sprej streknut na vankus uvolni dychanie alebo do vzduchu a natierat timianovym kremon A ak inhalovat tak 31 bylin moze sa pouzivat aj do aroma lampy Všetko su to prirodne produkty od firmy just www.just.sk Ak by nietora chcela o vyrobkoch viac vediet tak mi napiste rada odpoviem

monci78
19. dec 2014

Ahojte, bohužial sa musím pridať aj ja. Potrebujem radu, malý má,4,5 roka a máme to prvý krát. v sobotu dostal vysoké teploty, zápal mandlí a od utorka sa to začalo, od pondelka večera berie cedrox, v utorok začal ten kašel, to som v živote nepočula, neprestajne kašlal, tak v stredu znova lekárka, dala nám Rectodelt čípok, tak noc už bola pokojnejšia, v stredu dostal silnú nádchu aby nám ľúto nebolo, znova teplota, ale kašel celkom dobre ustúpil, dnes sme boli znovu u doktorky, lebo znova záchvat kašla, dávam Calcium, Ditustat, ventolin, prosím vás toto akože dokedy bude trvať??? Som už unavená, doktorka ho vidí každý den, dnes vravela že ten opuch je každým dnom menší, ale neviem si vysvetliť znavu ten záchvat kašla. Je možné že nám to trvá tak dlho?? Prosím pomožte my, ja som už na nerv ztoho a to idú vianoce, nechceme ich prežiť v nemocnici..Ďakujem za rady

ena70
19. dec 2014

@monci78 odporúčam kúpiť inhalátor v zdravotných potrebách, pýtaj od lekárky Natrium chloratum - solný roztok a inhalovať 3x denne. kašeľ sa zvlhčí, za 2-3 dni bude pekne odkašliavať.najlepšie v noci dať vyššie pod hlavu, a ak bude silný záchvat, čiapku na hlavu, zakrutiť do paplona a šup do okna. Rektodelt čípok je fajn, my sme brali aj tabletky MEDROL, to je to isté ako rektodelt ale vo forme liekov. závisí od hmotnosti dietata, ale pre takéto dieta je Medrol 4mg...tuším sme brali 3xdenne 1 tabletku...ale to ti vysvetlí lekár. ale inhalátor kúpte isto!!! to je zázrak!! ja som bola 3x s malým v nemocnici, tam inhaloval, odtial som dosla k tomu, že to kúpime nadoma a odvtedy akokoľvek začne kasel, inhalujeme a je to super. nemávame ten ukrutný štekavý kasel. ale na Ventolin pozor!! zrýchľuje činnosť srdca!! ten môžeš streknúť len v prípade záchvatu 1-2 vstreky a viac nie

mnamko
19. dec 2014

@monci78 nám pri takomto kašli pomáha na noc Fenistilove kvapky

veronicka1901
20. apr 2015

Baby, ked maju vase deti laryngitidu, co im davate od kaslu cez den? Sem-tam zakasle, neviem, nieco na zvlhcenie? My cez den inhalujeme vincentku a na noc davam Ditustat, inak by ju zadusilo. Len neviem, co cez den. Dakujem.

lenkakulbakova
20. apr 2015

@euphoria lebo mlieko zahlienuje

montemotherone
1. dec 2019

@andrejka30 staršia diskusia, len na upresnenie pre ostatných, prednison je tiež kortikoid