icon

Lekárka odmietla dieťaťu urobiť odber krvi

3. mar 2026

Dnes som bola u pediatričky s tým, že ideme na plánovanú kontrolu k detskej psychiatricke, či nám dá ospravedlnenku, keďže som nechcela ospravedlnenku do práce od psychiatričky. Všetko prebehlo v poriadku, spomínala som, že dcéra sa necíti dobre, že už dávno jej tak nebolo. Lekárka jej pozrela hrdlo a popocuvala ju. Odišli sme k psychiatričke. Tam sme poriešili čo sme mali a doktorka mi povedala, nech sa vrátime k pediatričke, nech dcére urobí odbery na krvný obraz, že je veľmi bledá, že kľudne môže mať málo železa a potom sa k tomu priidavajú ostatné problémy. Cestou som volala lekárke, sestrička sa na mňa oborila, že krvný obraz robili prednedávnom že to pozre v karte, nech zavolám o 15min. Zavolala som a bolo mi povedané, že krvný obraz robili pred pol rokom, že bolo všetko v poriadku a buď nech prinesiem výmenný lístok od psychiatričky, alebo mám íst do sukromného zariadenia a zaplatiť si odbery na vlastné náklady. Následne som volala psychiatričke, či mi dá výmenný lístok, tá odmietla s tým, že ona predsa nevypisuje výmenný lístok k pediatrovi na odber krvi.. Myslím si, že by ju to nič nestalo... Úprimne sklamali má obe lekárky. Ale viac pediatrička. Pediatricka je ukrajinka čo tu má všetko zadarmo aj jej krajania a ja si mám ísť platiť odbery do súkromneho zariadenia. To kde sme?! Ja som taká vytočena. Zavolala som aj do našej poisťovne a opísala som im situáciu.Daju mi zajtra vyjadrenie k situácii. Ja som už rozhodnutá čo urobím, chcem vedieť váš názor na situáciu. Ďakujem.

Strana
z3
anonym_0f7a94
3. mar 2026

@anonym_autor ak pediater nevidí dôvod na krvný obraz na tvoju žiadosť nie je povinný ho urobiť. A psychiatrička o tom tiež nerozhoduje. Zbytočne si nahnevaná, keby sa psychiatrička venovala tomu, čo je je práca, ani by ti nenapadlo žiadať nejaký krvný obraz. Ak ho tak veľmi chceš, tak ho dcére zaplať.

janinah
3. mar 2026

Psychiatricka napisala do spravy,ze odporúca odber? Pediatricke sa nečudujem,dieťa videla,keby sa jej nepozdavala bledosť tak to rieši.

anonym_fa508f
3. mar 2026

@anonym_autor čo konkrétne má tá ukrajinka zadarmo? 😂

anonym_dc3cd5
3. mar 2026

no, niektori pani doktori su jesitní a nemaju radi ked im niekto kafra do roboty, aj keby mali zrovna pravdu...
druha vec je ze obycajny krvny obraz nemusi nic odhalit
ukrajinska lekarka tu nema nic zadarmo, aj ked osobne som z tych co by ich tu najradsej nevidela a nevidi ich cez ruzove okuliare
ak chces, zapalt si sukromny odber, je to 14€ - robia od 15 rokov

anonym_0a798e
3. mar 2026

Počkaj na vyjadrenie poistovne. Ale - na Slovensku je všetko limitované poisťovňami a štandardmi. Psychiatrička ti preto nemohla dat výmenný lístok na odber krvi. To nie je jej lenivosť ale predpisy.
Pediatricka musí vedieť odôvodniť prečo robí odbery. Nemôže brať odbery hala bala na niekoho ústne požiadanie alebo odporúčanie bez adekvatneho dôvodu. Buď choď s dieťaťom na normalne vyšetrenie k nej a možno keď ho vyšetrí a všetko zadokumentuje tak tie odbery spraví, lebo inak ti to nespraví, žiaľ poisťovňa nepreplatí a lekárka nebude platiť zo svojho labák. A v tom prípade môžeš ísť rovno dat spraviť odbery inde. Presne ako ti radila.

tatiana288
3. mar 2026

Ten dodatok k národnosti lekárky si si mohla odpustiť, zbytočne tým podkopávaš svoju "serióznosť" v príspevku. Ako je spomínané vyššie, obe lekárky dodržujú predpisy. Ak sa chceš uistiť, uhraď si odbery na vlastné náklady.

anonym_2ddbaa
3. mar 2026

Si divná, prečo si si vybrala Ukrajinku pediatričku a nie Slovensku? Máme tu skvelé bezplatné zdravotníctvo a ty si vyberáš lekárku z Ukrajiny.

anonym_f297ef
3. mar 2026

Od pediatričky by som odišla. Máš kde?
Už tu bol príspevok asi pred pol rokom kde sa autorka sťažovala že Ukrajinky vytláčajú v Ba nechtárky. Vraj majú Ukrajinky všetko zadarmo. Odkiaľ to máte? ak ozaj tak je to svinstvo.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
biba_18
3. mar 2026

psychiatrička ti dala odporúčanie ako matka matke, človek človeku. nie ako odborník..

anonym_2ddbaa
3. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor a kde je teraz tvoja pôvodná pediatrička?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
d_ivana
3. mar 2026

@anonym_autor Ukrajinci tu majú všetko zadarmo? Učím na ZŠ aj ukrajinské deti. Ich matky a otcovia (tí, ktorí tu sú) pracujú. Ak by tu mali všetku zadarmo, tak by celé dni ležali hore pupkom. Netrepali by sa každé ráno do práce nezodpovedajúcej ich vzdelaniu a schopnostiam.

anonym_2ddbaa
3. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor keď tu žije na tvoj úkor prečo ju podporuješ a dávaš jej prácu, už dávno si mala chodiť k slovenskej pediatričke

zuzinka888
3. mar 2026

Lekarka tu urcite nema nic zadarmo- iba preto ze je z Ukrajiny- normalne si musi platit zdravotne odvody ako kazdy pracujuci, dane aj socialne poistovne. A garantujem ti ze ambulanciu si musela odkupit- teda karty pacientov a nestoji to 5€. Moja neter si musela vziat uver aby prebrala ambulanciu.

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_0f7a94
3. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor pretože posudzovanie zdravotného stavu, ktorý nespada do jej špecializácie nie je jej praca. Ako keby ti elektrikár prišiel opraviť vodu.

autor
Autor odpoveď zmazal
januska12323
3. mar 2026

Stále si nepovedala čo má podľa teba zadarmo. Ak nie si spokojná s lekárkou môžeš ju zmeniť, nič ti nebráni. Keď nevidí dôvod na odber tak ti naň ani nedá odporúčanie.

anonym_2ddbaa
3. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ja neriešim u človeka národnosť ani farbu pleti

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_0f7a94
3. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor len odíď, podľa mňa jej spravíš službu a už vidím ako iná slovenská lekárka bude skákať ako ty pískaš

anonym_0f7a94
3. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ty ani nemáš problém s ňou, ale so sebou, ty si lekár, že jej ideš diktovať?

anonym_30063f
3. mar 2026

sorry ale znieš ako neskutočna krava a hysterka

autor
3. mar 2026
@anonym_30063f

sorry ale znieš ako neskutočna krava a hysterka

@anonym_30063f povedala tá čo sa takto vyjadruje o iných. Pobavilo. 🙂🤦👍

Strana
z3