icon

Let s dieťaťom, ktoré má zápal priedušiek

mijama29
8. máj 2025

Ahojte. Prosím leteli ste niekto s dietstom(3 roky) , ktoré malo zapal priedusiek? Mame letieť v nedelu splnit dcere po liecbe deň vidieť kosatky. Ale mladsi syn ochorel a má zapal priedusiek. Ma síce atb od utorka no nemá sa dobre. Keby islo o mna o peniaze kaslem sa z vysoka na to. Ide o dceru, ktorá je po liecbe a teda stres ani taketo situacie niesu pre ňu žiadúce. Takze len z tohto dovodu sa pytam. Máte s tým niekto skúsenosť? Alebo absolútne žiadna nadej. Nech ju zacnem čím skôr pripravovať na to, zw proste sa nedá. Prosím fakt odpustite si mudrovanie mám toho dosť aj bez toho. Pytam sa jasne prosím jasnú odpoved od tých, ktorý možno leteli, lebo museli a ako to dopadlo. Ďakujem

Strana
z2
petulda333
8. máj 2025

Viem,ze cakas inu odpoved,ale nesla by som. On sa ma liecit,nechat ho doma s babkou,tetou,jeden rodic...a vy/ty chodte s dcerou

denkabemommy
8. máj 2025

@mijama29 nedalo by sa tebe alebo mužovi, prípadne niekto z rodiny ostať so synom doma a druhý letieť s dcérou? S chorým dieťaťom by som neletela -klíma, presuny, iní ľudia, ktorých môže nakaziť dieta a rovnako aj dieťaťu sa môže pohoršiť choroba viac…

deti95060810
8. máj 2025

naša p. uč. deň pred odletom bola s dvojičkami u lekára - zápal priedušiek.
deti vo veku 4 r. lekár im predpísal lieky a leteli na dovolenku . Zvládli to.
do nedele ešte čo to poliečite.

colsami
8. máj 2025

Ak sama hovoris ze syn sa nema dobre napriek tomu ze je na liekoch, nikam by neletel. Letela by dcera s jednym rodicom u nas, druhy rodic by bol doma s chorym dietatom.

mamina7070
8. máj 2025

nemoze syn s niekym ostat doma ? ak nie tak aspon nejake spreje ventolin so sebou pre istotu a tam zabezpecit aby s nim niekto bol pocas casu kedy budete mimo, ostal na joteli a liecil ho poistku zistik kde je tam lekar pripadne inhalator tam zobrat a lieky

mamina7070
8. máj 2025

ja som letela so zapalom pluc januar tohto roku a to bol 10 hodinovy let prezila som
pokial nema 40 tky horucky tak to zvladne

betulinka1
8. máj 2025

@mijama29 isla by som, lebo malemu tiez ten vzduch urobi dobre na priedusky. Teraz je vsade pel, alergie. Jasne, ze kasle. Slnko, vitamin D, more mu spravi len a len dobre. Nabaľ paralen, nurofen, poistenie.

kleopatra114
8. máj 2025

Nechala by som ho doma s babkou , ak by bol moznost . Ak nie , išla by som podľa toho , čím bol zapal spôsobený , či boli horúčky, ako dlho , atd … nám zapal priedusiek nikdy netrvá dlho ( zvacsa ), ale teda ventolin a všetky lieky mám stále doma dostupné .

lasona
8. máj 2025

Do nedele to ešte poliecite. Držím palce, nech sa malý vylieči, aby ste mohli ísť. Niekedy je človek v takej situácii...ze proste nevie..

majlo1234
8. máj 2025

Podla stavu, do nedele casu dost, ak antibiotika zaberu. Nie je to idealne urcite, ale co je?

canany
8. máj 2025

Nemala som zapal.priedusiek, ale atb zacinaju zaberat az po 3 dnoch liecby, zacala som v piatok brat 5 dnove atb a az do pondelka mi bolo mizerne, myslela som si, ze budem musiet ist naspat k lekarovi, ze lieky nezabrali a od utorka mi uz bolo lepsie a od stredy uplne super. Takze do nedele podla mna bude OK.

nika23t
8. máj 2025

Ja by som sa poradila zajtra s lekárom a riadila by som sa zdravotným stavom dieťaťa, budeš vedieť v sobotu. A tiež by som si zabezpečila k synovi niekoho v prípade, že by nemohol cestovať.

mijama29
autor
8. máj 2025
@kleopatra114

Nechala by som ho doma s babkou , ak by bol moznost . Ak nie , išla by som podľa toho , čím bol zapal spôsobený , či boli horúčky, ako dlho , atd … nám zapal priedusiek nikdy netrvá dlho ( zvacsa ), ale teda ventolin a všetky lieky mám stále doma dostupné .

@kleopatra114 nám dala dnes lekarka ventolin prvý krát doteraz som o ňom nepočula. Keďže sa mu zmenil kasel z vlhkého na skôr drazdivy išla som s ním na pohotovost nech mu daju správnu liecbu čiže nemám dávať erdomed ale ventolin a paxeladine aby ho to nedrazdilo a keď sa spustí opäť vlhky tak potom naspat erdomed… no dosť má s tým ventolinom vystrašila, že môže malemu búšiť srdce a vtedy mám ísť rovno do nemocnice a že to treba brat a znižovať davku z 3 na 2 a potom na 1 krát denne zakaždým len s lekarom..čiže preto nemáme letieť.
Nechcem to zľahčovať ani nezlahcujem.. no rozmyslam keby ochorel tam, neostanem tam, ale budem letieť tiež nirmalne domov .. neviem blba otázka možno ale môže let nejako ovplyvnit chorobu myslim ten tlak?

mamutka
8. máj 2025

@mijama29 poslala by som tam len dcérku s manželom. Dieťa nech sa radšej v klude dolieči doma.

lienka.7
8. máj 2025

@mijama29 mas chore dieťa, ktoré sa ma liečiť. Navyše este aj dosť male.

petulda333
8. máj 2025

Trosku rozdiel nie? Priletela by si s nim domov do kludu. Ty planujes s chorym ist prec. Ja by som v tomto pripade nesla,dcera nech ide s otcom

sisaka
8. máj 2025

My tu máme zhodnotiť jeho zdravotný stav?
Ak iba čisto teoreticky, tak ja by som pravdepodobne išla, do nedele musia atb zabrať, morský vzduch pomôže pri regenerácii priedušiek a ventolin by som tak malému dieťaťu rozhodne nedávala, nešla by som iba keby dieťa bolo vyslovene choré s vysokými horúčkami, malátne… Našťastie osobnú skúsenosť nemám, ale aj keby som mala, táto skúsenosť je neprenosná a nemá žiadnu výpovednú hodnotu.

senta_sofia
8. máj 2025
@mijama29

@kleopatra114 nám dala dnes lekarka ventolin prvý krát doteraz som o ňom nepočula. Keďže sa mu zmenil kasel z vlhkého na skôr drazdivy išla som s ním na pohotovost nech mu daju správnu liecbu čiže nemám dávať erdomed ale ventolin a paxeladine aby ho to nedrazdilo a keď sa spustí opäť vlhky tak potom naspat erdomed… no dosť má s tým ventolinom vystrašila, že môže malemu búšiť srdce a vtedy mám ísť rovno do nemocnice a že to treba brat a znižovať davku z 3 na 2 a potom na 1 krát denne zakaždým len s lekarom..čiže preto nemáme letieť.
Nechcem to zľahčovať ani nezlahcujem.. no rozmyslam keby ochorel tam, neostanem tam, ale budem letieť tiež nirmalne domov .. neviem blba otázka možno ale môže let nejako ovplyvnit chorobu myslim ten tlak?

@mijama29 crp mu robili? Ci dali antibiotika naslepo? Zadychava sa?

rohypnol1
8. máj 2025

Urcite by som dcere nepokazila taky zazitok. Maleho by som nechala doma s hocikym z rodiny - s babkou, tetou, krstnou… oni to na Slovensku zvladnu, 3 rocny si nezapamata , ze ste ho niekde nezobrali a dcerka po vaznej liecbe bude mat vylet, ktory patri len jej. A vasu plnu pozornost.

kleopatra114
8. máj 2025
@mijama29

@mijama29 ventolin sa používa na “roztiahnutie” priedusiek, dobrý pri obstrukcnCh bronchitidach . Ja mám deti prieduskove , astmaticke , alergické , takze všetky potrebne lieky mám stále doma a liečim ihneď, preto nase bronchotidy trvajú týždeň, čiže ja by som letela. Ale teda sú zvyčajne vírusové bez teploty .
A áno , ventolin sa vyhadzuje postupne, ale teda nikdy som to neriesila s dr. , vždy si len povieme , že môžeme začať postupne vyšachovať . A áno, má bohužiaľ qj NU ako každý liek , ale nemusíte ich mat .

rejka7
8. máj 2025
@kleopatra114

@mijama29 ventolin sa používa na “roztiahnutie” priedusiek, dobrý pri obstrukcnCh bronchitidach . Ja mám deti prieduskove , astmaticke , alergické , takze všetky potrebne lieky mám stále doma a liečim ihneď, preto nase bronchotidy trvajú týždeň, čiže ja by som letela. Ale teda sú zvyčajne vírusové bez teploty .
A áno , ventolin sa vyhadzuje postupne, ale teda nikdy som to neriesila s dr. , vždy si len povieme , že môžeme začať postupne vyšachovať . A áno, má bohužiaľ qj NU ako každý liek , ale nemusíte ich mat .

@mijama29 ja len, že čo je zle na ventoline? Veď antibiotiká sú väčšie svinstvo, aj s horšími nežiaducimi účinkami. Myslím, že počas liečby antibiotikami sa odporúčajú aj probiotiká, rozhádžu celú črevnú mikroflóru. Ventolin v pohode, aj spray je super.

mamamasama
8. máj 2025

Ako letuška ti dávam požehnanie. Mali sme už na palube kadečo. Hlavne sa teraz snažte preliečiť čo najviac. Máš zahájenú liečbu, v lietadle veľa, veľa piť a bude to ok.

mamamasama
8. máj 2025

A ešte mi napadlo. Nos má čistý? Jediný problém je to. Vtedy to vie riadne ublížiť ušiam.

mijama29
autor
8. máj 2025
@senta_sofia

@mijama29 crp mu robili? Ci dali antibiotika naslepo? Zadychava sa?

@senta_sofia nerobili crp, nezadychava sa, antb teda len naslepo

mijama29
autor
8. máj 2025
@rejka7

@mijama29 ja len, že čo je zle na ventoline? Veď antibiotiká sú väčšie svinstvo, aj s horšími nežiaducimi účinkami. Myslím, že počas liečby antibiotikami sa odporúčajú aj probiotiká, rozhádžu celú črevnú mikroflóru. Ventolin v pohode, aj spray je super.

@rejka7 ja neviem my ho mame prvý krát vôbec v rodine nepoznam ho, len mi to dr tak podala

mijama29
autor
8. máj 2025
@mamamasama

A ešte mi napadlo. Nos má čistý? Jediný problém je to. Vtedy to vie riadne ublížiť ušiam.

@mamamasama číre tekuté od včera 🫣

amelie2017
8. máj 2025

Toho ventolinu sa neboj vobec, nas ho berie pravidelne od malickeho babatka. Nikdy sme kvoli tomu nemuseli ist na pohotovost. Dr. ti to opisala ako nieco strasne, pritom dat atb len tak naslepo je omnoho horsie.
Byt tebou, mam zalozny plan, s kym ho nechat, alebo ze jeden ostane doma, ale do nedele moze byt lepsie.

mijama29
autor
8. máj 2025
@sisaka

My tu máme zhodnotiť jeho zdravotný stav?
Ak iba čisto teoreticky, tak ja by som pravdepodobne išla, do nedele musia atb zabrať, morský vzduch pomôže pri regenerácii priedušiek a ventolin by som tak malému dieťaťu rozhodne nedávala, nešla by som iba keby dieťa bolo vyslovene choré s vysokými horúčkami, malátne… Našťastie osobnú skúsenosť nemám, ale aj keby som mala, táto skúsenosť je neprenosná a nemá žiadnu výpovednú hodnotu.

@sisaka ja sa niekde v otázke pytam na zhodnotenie stavu? Ja píšem aký má stav a pytam sa na to či má niekto skúsenosť, že s dietstom takto letel keby neslo o dceru tak ani nerozmyslam nad takymi otázkami bohužiaľ mame ten život trochu iný….. za zvysok odpovede ďakujem

kleopatra114
8. máj 2025

Autorka , a ako je na tom malý ? Ma/ mal teplotu ? Lebo ozaj do nedele mu už môže zostať len zostatkovy kašeľ.

mijama29
autor
8. máj 2025
@amelie2017

Toho ventolinu sa neboj vobec, nas ho berie pravidelne od malickeho babatka. Nikdy sme kvoli tomu nemuseli ist na pohotovost. Dr. ti to opisala ako nieco strasne, pritom dat atb len tak naslepo je omnoho horsie.
Byt tebou, mam zalozny plan, s kym ho nechat, alebo ze jeden ostane doma, ale do nedele moze byt lepsie.

@amelie2017 nemá s kým ostať, a ani by som ho doma nenechala a ani dcéra by nešla sama s ocom alebo sama somnou… už som to skusila opatrne nadhodiť …

Strana
z2