Liečba kašľa a sopľa u detí bez liekov
Ako doma liečiť bez liekov "škôlkarsky" kašeľ a sopel?
Mat ideal vlhkost doma , odsavat resp fukala nos .vela .
Vela pit .
Moja bola Bronchitidova pocas skolky , mala ju asi 8x.
Z toho raz len sprej.
Ziadne buriny a vitaminy nedostavala a za par dni bola fit .
Telo si poradi samo.
@anonym_autor bez liekov - inhalátor (Vincentka,yabro), konvička (fyziologicky roztok) a husacia masť na hrudník na noc.
Ak myslíš bez návštevy Dr a len z volnopredajnými liekmi, tak kaloba (pri sopľoch a kašli -akomkoľvek), sinupret kvapky (vlhký kašeľ), tussin (suchý kašeľ) 🙂.
Tak bez liekov potrvá 3-4 týždne a s liekom prejde do týždňa. Takže podľa toho ako dlho chceš ho trápiť
Nám veľmi pomáhala soľná jaskyňa pri kašľoch.
Do toho ešte dcérka doma inhalovala.
Plus homeopatiká: IPECACUANHA CH9
Prevencia je najdôležitejšia hlavne v tomto období 🙏
Ale keď už je choroba, tak určite vitamíny dodať do tela už akýmkoľvek spôsobom, ak aj nie ste zástanca liečiv vsadiť do vitamovych prípravkov sa oplatí, tá imunita sa z niečoho musí vybudovať:/
Na nočný kašeľ ale môžem odporučiť nám zaberá Tymianový krem na hrudník a chodidlá, chlapcom keď to natriem aj na dutiny (čelo napr) tak sa im lepšie dýcha cez deň, ale to u závisí čo všetko spadá do kategórie "liekov" u vás, či aj nejaké bylinné preparáty atď
Oleje éterické do kúpeľa, prípadne aj inhalacia... A tak, držím palce
@anonym_autor ako sebe liečis kašeľ a sopel bez liekov? Nežijeme v 18.storoci, aby si toto robila vlastnému dieťaťu, tak mu dopraj starostlivosť a liečbu, ktorá je k dispozícii v dnešnej dobe!!! Aj keď ide len o sopel a kašeľ, dieťaťu je to nepríjemné rovnako ako dospelému. Keď mu vieš pomôcť aj inak, pomôž mu. A seba liec bez pomoci, nechaj telo,.nech si pomôže.

Bez liekov - no jedine bilinkami, bravcovou mastou. Inhalacia, pitie caju s medom a citronom a natierat hrudnik mastou. Nakrajanu cibulu k posteli na noc.
Na nos vyplach konvickou, ak to dieta zvladne.
Co sa tyka sopla - som nazoru, ze liecena nadcha trva tyzden, neliecena 7 dni. Ale s kaslom by som sa nezahravala, minimalne kalciovy sirum a kvapky ci sirup podla typu kasla. Su rozne prirodne - napr. Hedelix.