icon

Liečba metojectom

simona121627
3. apr 2023

Zdravím vás. Je tu niekto kto sa liečil alebo lieči metojectom? Moja10rocna dcéra ho brala2roky ma sklerodermiu lokálnu na šťastie a po10mesiacoch od ukončenie liečby sa jej vrátila ako to je možné??? 😟 viete mi poradiť nejakú očistu tela od tých liekov? Alebo co jej to mohlo zas vyprovokovať? A berie aj kortikoidy veľmi sa bojím aby deti mohla mať ovplyvňuje to aj tieto veci? Poraďte mi prosím vás už som v koncoch psichycky

rebrambora
3. apr 2023

Ahoj
Toto je beh na dlhu trat. Autominutne ochorenia su take. Mam 27 a Methotrexat som brala od 1,5 roka do 15 roka, potom metoject asi 5 rokov, mozno viac. Medzitym biologicka liecba a samozrejme ine lieky. Velmi vela x sa mi v detstve, puberte a dospelosti zhorsil zdravotny stav tak, ze som musela zacat od nuly, Snad este nizsie. Aj napriek liekom.
V cca 23 toto vsetko vymizlo, pomohli mi velmi Vitamin C infuzie, ale bez hormonalnej liecby predtym by to bohuzial neslo.
Bolo mi povedane, ze deti mat nemozem, tak som sa tesila, lebo ziadne som nechcela 😄 a hla - dvojicky. Zdrave. Cize nepozeraj tak daleko do buducnosti. Naco?
Hlavu hore, bud dcerke oporou, nelutuj ju, ale nauc ju byt silnou a pocuvaj lekarov. Mysel robi extremne vela. V tomto ti poradi len odbornik.

simona121627
autor
3. apr 2023

@rebrambora ahoj tak to je sila čím si si prešla 😲😲 bud šťastná ze ich máš a nech sú zdravé to je nadovšetko. A brala si aj kortikoidy? Ved sa snažím byť pozitívna idem ju dat na jogu a viem ze bude dobre ale teraz je to hrozne. Mala si veľké bolesti po mtx?

rebrambora
3. apr 2023

@simona121627
Ano brala kortikoidy, imunosupresiva atd. Vies co popravde ako dieta som to tak tragicky nebrala, co bolo horsie von vyssom veku boli depresie, ale tazko povedat, ci to bolo z liekov, alebo ci by to prislo tak ci tak.
Fyzicka bolest stale prejde, aspon mam prah bolesti vysoko, co je vyhoda 😄
Ale pozri teraz je snad medicina predsa len kusok dalej. Deti to neberu tak tragicky, ale taketo extremne tazkosti z pohladu matky som si zatial nezazila. Ja viem, ze je to blbe takto to povedat, ale su aj deticky ktore sa maju horsie. Ved vies ako...
Kludne ak by si sa potrebovala len vyrozpravat alebo nieco hocikedy napis.

simona121627
autor
3. apr 2023

@rebrambora tak áno medicína je na vyššej úrovni viem ze z toho vyrastie ale detstvo o ničom keď si spomeniem na svoje a vidím ju žiadne spomienky iba bolesti toto by nemalo žiadne dieťa zažiť ☹️ to som jej presne vravela ze my sme na tom ešte dobre niektoré deti sú veľmi choré a niet im pomoci... tak skúsim to s vit.C a kade aké bylinkové precistujuce caje 🙂