icon

Liečba predčasnej puberty u detí

aurori
22. mar 2025

Dobry den, maminky. Je tu prosim niekto, kto triesil alebo riesi u svojej dcery potvrdenu predcasnu pubertu? Moja ma 7 rokov a od buduceho tyzdna ma podstupit liecbu injeciami po dobu troch rokov. Mate niekto s touto liecbou alebo skor prerusenin predcasnej puberty skusenosti? Trapi ma otazka znasanlivosti na vpichnutu latku a mozne vedlajsie komplikacie. Vopred dakujem za vase skusenosti a rady.

lensii
23. mar 2025

@aurori riešila to moja mama ked som mala asi 8 rokov . Dávali mi lieky lebo som uz bola v puberte, začali mi rásť prsia atď. Pár liekov všetko sa zastavilo a ver ze zastavilo 🤣 vtedy mi narástli také malé prsia a po liekoch už narástli vôbec nikdy ,furt su rovnaké 🤣 mám už 25 rokov

aurori
autor
23. mar 2025

@lensii No tak to veru nie je potrsujuca sprava...😓

veverkaa2
24. mar 2025

@aurori ahoj. Prepáč ale to ako vážne liečba injekciami? Ešte k tomu 3 roky. Chodím so synom na endokrinológiu a veru som nikdy nepočula o injekciach na predčasnu pubertu. Môj syn je v predčasnej puberte od 11 rokov veku a ani raz nespomenula lekárka žiadne injekcie

simsankr
24. mar 2025

Prosím vás a aké fyzické prejavy vaša dcérka má? Myslím, že teraz, tie baby sú celkovo vyššie, vyspelejšie. Moja dcéra má 9 rokov a nosí veľkosť 158. Je štíhla ale najvyššia z triedy, raz dr už tiež riešila, že sa je zdá privysoká... Ale to som hneď zamietla.. raz sme ležali v lubochni v endokrinologickom ústave a na izbe s nami bola mamička s dcérou, ktorú tam tiež poslala detská dr s podozrením na predčasnú pubertu, týždeň jej robili testy a nepotvrdilo sa to. Robili testy aj vám? Ja by som to riešila s rôznymi lekármi a pýtala sa na názor. Nepáčili by sa mi tieto injekcie a to nie som žiadny konšpirátor.

aurori
autor
25. mar 2025

@simsankr Mojej dcerke sa pri brani posledných antibiotik, ked mala tri mesiace pred 7 rokom, zdurili bradavky a od vtedy jej rastu prska. Tiez ma vytok, mierne sfarbeny. Vysledky z engokrynologie potvrdili predcasnu pubertu, tvorí sa jej viac estrogenov a viac sa dozviem zajtra. Nic ine mi lekarka nepovedala. Ani preco to vzniklo, kde nastal problem, ci su v testoch obsiahnute aj nadoblicky a onkomarkery. Nic neviem. Injekcie su Diphereline a prve co som sa docitala, ze sposobuju depresie. Ako ja nemam slov. Zajtra budem snad mudrejsia. Tiez rozmyslam nad Lubochnou.

adrianapupava
6. jún 2025
@aurori

@simsankr Mojej dcerke sa pri brani posledných antibiotik, ked mala tri mesiace pred 7 rokom, zdurili bradavky a od vtedy jej rastu prska. Tiez ma vytok, mierne sfarbeny. Vysledky z engokrynologie potvrdili predcasnu pubertu, tvorí sa jej viac estrogenov a viac sa dozviem zajtra. Nic ine mi lekarka nepovedala. Ani preco to vzniklo, kde nastal problem, ci su v testoch obsiahnute aj nadoblicky a onkomarkery. Nic neviem. Injekcie su Diphereline a prve co som sa docitala, ze sposobuju depresie. Ako ja nemam slov. Zajtra budem snad mudrejsia. Tiez rozmyslam nad Lubochnou.

@aurori viete už niečo viac ? Dcérka nemá ani dva roky a je sledovaná na endokrinokogii pre predčasnú pubertu výsledky mala ale dobre do apríla tohto roka kedy jej vyšiel zvýšený estradiol inak nič ..aj na gyn sme boli tam sa dr vyjadrila že to nevidí na predčasnú pubertu nemá vyrok(má jeden vajecnik ale väčší ) mierne zväčšené prsička (tak to vlastne začalo v 7mich mesiacoch)
No posledné dni sa mi zdá ako keby mala jemné biele chĺpky v slabinách na jednej strane a dosť ma to znepokojuje

lucka19942601
13. sep 2025
@adrianapupava

@aurori viete už niečo viac ? Dcérka nemá ani dva roky a je sledovaná na endokrinokogii pre predčasnú pubertu výsledky mala ale dobre do apríla tohto roka kedy jej vyšiel zvýšený estradiol inak nič ..aj na gyn sme boli tam sa dr vyjadrila že to nevidí na predčasnú pubertu nemá vyrok(má jeden vajecnik ale väčší ) mierne zväčšené prsička (tak to vlastne začalo v 7mich mesiacoch)
No posledné dni sa mi zdá ako keby mala jemné biele chĺpky v slabinách na jednej strane a dosť ma to znepokojuje

@adrianapupava dobrý deň , mame podobný problém , rieši sa to nejako u vás ? Ďakujem za info 🙏

adrianapupava
18. nov 2025
@lucka19942601

@adrianapupava dobrý deň , mame podobný problém , rieši sa to nejako u vás ? Ďakujem za info 🙏

@lucka19942601 pekný deň no boli sme v Martine na gyn druhy x už a tento raz už bol vaječníky v norme aj krv od endo bola dobrá ...akurát že tie prsníky má stále ako by zväčšené ale to nemáme sonom potvrdené naposledy z februára ..(len raz za rok ) a naša endo nás ale poslala ešte do Ľubochňe ....avšak tá v Martine povedala že po lubochni nás už možno aj vyradia lebo že z ich strany je všetko v poriadku ani tie chĺpky nie sú zle že tak ako to má je bežné