Liečenie s biolampu
Prosím vás liečite niekto deti biolampu ? Zaujíma ma tKe bežné detské ochorenia ako kašeľ, sople, priedušky.
Ďakujem za odpovede
@rony156 odporúčame celá rodina určite 🙂
Mne vyliečila už x vecí, ako aj zápal trojklanného nervu, vyvrtnutý členok, zápal priedušiek. My ju už ale máme roky a je to ten starší model, konkétne Zepter Bioptron Compact III. Jednoznačne pozerajte Zepter, sú síce drahé ale kvalitné 🙂 Doživotná kúpa.
@rony156 autorka neviem, či sa tu dočkáte viac komentárov, keďže tu na MK sa človek nemôže pýtať na nič alternatívne 🙂
Čokoľvek mimo liekov, antibiotík tu len dostane kritiku a výsmech, takže asi sa tu veľa nedozviete o tom…Za mňa asi len toľko, že aj obvodná lekárka odporúča vždy biolampu, ale to mám asi šťastie na jednu z tisíc takých 🙂
Taktiež aj sestrinej malej lekár na druhej strany republiky odporúča nasviecovať dutiny, keď má nejaký problém.
vyber pro 1 so stojanom, ta presvecuje tkanivo do hlbky 1é cm, ostatne menej, preto sa mozu zdat neucinne... je to medicinska oficialne schvalena pomocka vo svete, nielen na sk, pouzivaju ju lekari v nemocniciach, ci ambulanciach...
len treba vediet ako ju pouzivat...
10 cm
hlavne s tym velkym stojanom ako je tu vyssie na foto, s tym sa dostanes vsade...
no japatrim ku skupine "nic to nerobi".mame zepter hadam 10 rokov a v zivote nikdy k ziadnemu zlepseniu neprislo
my mame za 10 r pouzivania pro1 tolko pozitivnych skusenosti, a niekolko hlavne v zavaznych a narocnyvh situaciach, s vysledkami- aj cez rad vysledkami prekvapenych lekarov, ze citat tuna komenty od neveriacich, je nonsens...nemaju skusenosti, tak neguju...
Ved si to kludne kupujte ... Je to predrazena farebna baterka, vyrobna cena par euro, predajna ... ved viete co to stalo.
Podla popisu to svieti farebnym polarizovanym svetlom. Ak je to taky zazrak, tak si ho vyrob, kup si baterku (nech 10euro), polarizacny filter (10 Euro) a farebne filtre-folie (10 Euro). Spolu nech nezerem tych 30 Euro, z Ciny aj do 10 Euro. Alebo aj bez baterky, len nastrihat dat do poaricacneho filtra tie farebne folie a ist s tym na slniecko ...
Konkretne Zepter ma aj super recenzie ako predajca. To tiez stoji za pozornost. Ale ano, zepter sa od "smejdov" distancuje ... oni za to nemozu.
Ale teda stale sa necham presvedcit, len mi vysvetlite, alebo poslite odkaz ako ten zazrak funguje. Princip.
ziadne farebne filtre netreba, staci pro 1 bez filtrov....
ja stale hovorim, urcite technologie nie su pre vsetkych...
ale mobilu veria vsetci...co je to za certova krabicka? ako je to mozne ,ked signal nevidime, ba ani elektrinu...ako je mozne, ze pocujeme hlas z krabicky...hmhmhm......
a tiez je z ciny...hmhmhm.... a jeho nakupna cena je nizucka, len ta technnologia je draha, ale rozratana na miliardy ludi....
@aalt Nech sa páči, stačí hodiť do google ako funguje biolampa a nájde vám x článkov. Aby som vám ušetrila sekundu roboty navyše, tak vám pridávam link, kde si môžete prečítať ako funguje biolampa a teda liečba svetlom.
https://zdravoteka.sk/magazin/biolampa-ucinky-k...
https://unizdrav.sk/biolampa-ucinna-terapia-svetlo
Súhlasím s @luxus10 , že žiadne farebné filtre nie sú potrebné, taktiež mám biolampu bioptron compact III bez akýchkoľvek farebných filtrov, len s klasickým základným svetlom.
@luxus10 sanka dole ... to fakt cez 1000 Euro? A teda aka je ta uzasna technologia ocenena nobelovou cenou? To som stale nezistil. Pro 1 ma tiez farebne filtre. Namiesto lediek halogenovu lampu. Svetlo od 480nm (viditelne, fialova farba) do 3400nm (infra - ako funguje infra viem, tiez infralampu mam - stala asi 20 euro) a samozrejme polarizovane svetlo - to musi byt. Tak dobre, kupim si ten polarizacny filter za dvacku, ked to "dostalo" nobelovu cenu. Ale ziadne extra posobenie polarizovaneho svetla sa nikdy nepreukazalo. Ak ano, chcem odkaz.
Niels Ryberg Finsen, ktory dostal nobelovu cenu za "fototerapiu" ju dostal za liecbu UV svetlom. To sa v medicine samozrejme pouziva, ale kontrolovane, kedze vieme ze UV svetlo moze byt aj nebezpecne (rakovina koze, poskodzovanie zraku). Ziadna zo spominanych "biolamp" ani Zepter, ale UV svetlo neprodukuje. Aj to maju vyslovene uvedene.
@ivkav5 prvy clanok ma ako ilustracnu fotku infralampu, nie biolampu, kopec tych clankou som cital. Nikde princip fungovanie nie je popisany. Iba ze to zazracne funguje, ale nie ako.
@ivkav5 inac v tom prvom clanku je zmes:
Vyslovene nezmyslov - "Optická sústava biolampy tvorí polarizované žiarenie. To obsahuje len vybranú zložku svetelného spektra." - polarizacie nemeni spektrum. Casti o posobeni polarizovaneho svetla je zbozne zelanie, neexistuje vedecky clanok, ktory by to potvrdzoval.
Popisuje ucinky infra svetla - opakujem infra beriem, viem, mam, stalo dvacku
Najlepsie je: Zelené svetlo pôsobí ukľudňujúco a uvoľňuje organizmus, Modré svetlo sa môže použiť pri problémoch s koncentráciou. Super vyuzitie !!!
myslim farebne svetla...
a nie 1000 ale ta za 2000 e je ta prava...daju sa kupit aj jazdene za zlomok ceny...
@aalt a takychto skakacov ako si ty som videla aj medzi vysokovzdelanymi erudovanymi ludmi, aj lekarmi...pod tarchou vysledku, za kratky casovy usek, sklapli-a to uz mali aj 30 r. prax v liecbe predmetnych veci...a vies co, najprv nechapali, ale videli, co videli, nastudovali si to, vysledky liecby lampou zo zahranicia, teraz odporucaju terapiu lampou, aj s konkretnou frekvenciou aj dlzkou liecby pre tych, co ju maju, ma v karte zapisane....
to je pre tych co chcu, alebo potrebuju...
@luxus10 co je fototerapia viem, aj viem ze funguje aj ako funguje.
Infra - prekrvenie, zapaly, hojenie, nachladnutia, svaly, klby ...
UV - kozne problemy, nicenie bakterii (to som niekde cital pri biolampach)
To je ale vsetko. Ziadne liecebne ucinky farebneho svetla ani polarizvaneho.
Biolampy sa velakrat odkazuju na ucinky infra, niektore ale infra ani nemaju - niektore ano, to beriem, ale infra lampa sa da kupit za spominanu dvacku. UV vobec nemaju - aj ked obcas popisuju ucinky liecby UV ziarenim. A chvalia sa nobelovou cenou za liecbu UV svetlom.
Komercne "biolampy" su predrazene farebne baterky. Ak nemaju infra svetlo, tak uplne neucinne.
HOWG
Mne pred 20timi rokmi posuvali celust. Po operacii som bola cela modrinova na tvari. Dali mi biolampu k posteli a hocikedy som sa nasvecovala. Modriny mi mizli extremne rychlo. Myslim ze to nemalo ziadnu farbu, alebo si uz nepamatam. Ale videla sim ako mi to pomaha.

@rony156 detičky sice ešte nemám, ale môžem prispieť našimi skúsenosťami….máme biolampu niekoľko rokov a liečime ňou úplne všetko od nádchy, angíny, zápalov pľúc až po rôzne problémy s kĺbami, zranenia, poranenia a podobne 🙂)