Liek Famosan na liečbu refluxu

nifadita
6. dec 2012

Mate skusenosti s liekom Famosan na liecku refluxu u malych deti? Dcerka ma 2 roky, skusobne sme uzivali Gastrotus aj Costi ale stav sa nezlepsil. Teraz nam lekarka z gastra predpisala famosan, ten ma vsak napisane, ze je vhodny od 6 rokov a ma kopec vedlajsich ucinkov.

nori21
23. dec 2012

@nifadita našla som váš príspevok, moja dcérka má tri roky, nám tiež predpísali famosan aj iné druhy liekov proti refluxu. My máme brať štvrtinu večer, aj ja som čítala o tom.

nifadita
autor
24. dec 2012

@nori21 Rovnako sme na tom aj my, zatial som dcerke este famosan nedala, a asi ani nedam. A co ty? Mate este reflux, ked vracia? Moja uz nema, do roku a pol dost grcala, ale upravilo sa to, teraz ma len vnutorny reflux, ktory vidno len na usg. Ma dost casto nadchu, len dufam,z e to nesuvisi s tym refluxom.

nori21
25. dec 2012

@nifadita Dnes večer by sme mali začať dávať Famosan, my sme nevracali, aj chuť do jedla má, bruško jej nebolí,
ale štyrikrát za sebou sme mali zápal prínosových dutín, zväčšila sa jej nosná mandľa, všetky výsledky z vyšetrení boli v poriadku, boli sme aj na plucnom lebo v noci sa dusila, cez deň všetko bolo v poriadku, Orl lekár nás poslal na gastro,
kde cez usg jej zistili reflux, mala aj endoskopické vyšetrenie, ale výsledky budú niekedy v januári. Doktorka jej robila endoskopiu a vravela, že má kvasinky, nič iné ale videla jej na jednom 5cm úseku nejaké zhrbolatenie a to od antibiotík, lebo nás stále liečili niečím. Preto nám nasadila rôzne probiotiká, vitamíny, entizol, medoflucon, famosan, a aj fromilid.
Na preliečenie. To nie všetko spolu, ale máme na to harmonogram. Podľa toho aj my máme vnútorný reflux, ktorý vyvoláva iné ochorenia.

nifadita
autor
25. dec 2012

@nori21 Vidim, ze ste si toho uz dost preskakali, drzim palceky. My sme zatial ziadne atb nebrali, hoci sme ich mali mnohokrat v zalohe. Pravdou je, ze nasa malicka ma dost casto sopliky, aj teraz, a prave posledne dni v noci kasle,akoby jej tie hlieny z nosteka schadzali do hrdla. Inak pocas dna je vcelku ok, horsie su tie noci. Taketo nadchy bez teploty uz mala velakrat. Aj som sa docitala, ze reflux sposobuje rozne choroby lebo pazerak je drazdeny, sposobuje to zapaly a tie sa prenasaju, atd. No, mozno este zvazime ten famosan, budem rada ak sa ozves, ako ste to zvladli. Nam este robili trikrat krvne testy, ci nie je drobec alergicka na bielkovinu kravskeho mlieka, lebo aj to moze sposobovat reflux. Avsak vzdy boli vysledky negativne, ale to aj tak nie je rozhodujuce, lebo alergia sa este len v tak nizkom veku vyvija.

toffee
7. feb 2013

@nifadita ahoj, mame podobny problem - mam 22 mes. syna - nema ziadne problemy okrem nadchy /bez teploty/ - tu ma v podstate okrem leta vzdy... cca od 8. mesiaca zivota. Neriesili sme to, lebo pediatricka ma vzdy presvedcila o tom, ze si len "buduje imunitu" ze je to v poriadku, ze netreba nic robit - predpisala nam vzdy fenistil, solmucol, pamycon a podobne lieky. Ked mu tieto lieky nedam, tak mu to sadne na priedusky a berieme ATB. Tie bral v septembri, 2x v januari, kedy sme boli na ORL, tam nam audiometriou zistili obojstranny zapal stredneho ucha - skryty. Potom nas este poslali na ALERGO - kde zistili zaciatocne priznaky astmy /to usudila len z casteho soplenia a nasledneho kasla/ a este na GASTRO - kde mu vcera zistili skryty reflux /nikdy nevracal, v celku bol velmi pokojne dieta, co rado papa/ a nema ani alergiu na kravske mlieko.
chcela by som sa len opytat, ze ako ste na tom s tou nadchou a ci tiez vam reflux sposoboval nadchu. Vybrali ste ten famosan?? zlepsilo sa to??

nifadita
autor
7. feb 2013

@toffee ahoj my mame teraz 26 mesiacov, famosan som zatial nedavala, my sme predtym davali costi na reflux, vy nie? ten je myslim, ze vhodnejsi pre deticky, ale nam nepomohol....my mame sopliky sem-tam, vzdy liecime bez atb, aj ked niekedy je to aj 2 tyzdne....nasa nema zisteni alergiu na BKM, ale ma vsetky priznaky, tie testy totiz nie su presne u tak malych deti, sem -tam jej citit z pusy zapach po mliecku, tak teraz berieme rastlinne mliecka a tam zapach sa stratil....reflux ma asi stale, neviem, uz nevracia, je vsak velmi ziva, mozno aj kvoli tomu refluxu a tiez zle spava...deticky s refluxom su nachylne na vsetky dychacie choroby, zapaly priedusiek, pluc atd....drzim palceky...budete davat famosan nakoniec?

toffee12
18. feb 2013

ano davam famosan aj costi, nam totiz predpisali obidva lieky sucasne costi 2x1/2 a famosan 1x1/2 vecer. Musim poklopat, nadcha sa skoncila a uz je asi mesiac bez soplov /avsak mame kiahne :D/. Nema ziadne ine priznaky, ani zapach, nikdy nevracal... nic... len tie sople. Ani zapaly priedusiek nezvykol mat. Na dychacie cesty mu to sada len ked zacne velmi soplit a ja mu ihned nepodam sinupret, solmucol... a podobne lieky.

matita
6. dec 2013

chcela by som trosku obnovit diskusiu o famosane. tiez sme ho dostali, ale vaham, lebo predsa len ak "nesmie" byt podavany detom do 6 rokov, tak to asi ma dovod a zrejme nie len v mnozstve podavanej latky, ak sa dava len stvrtka/polka tabletky. ak ste davali detom famosan, ako dlho ste do uzivali?