Lieky na autizmus
Prosím chcem sa opýtať mamičiek, ktoré majú detičky autizmus, či im neurolog, alebo psychiater nepredpisuje lieky, ktoré by im pomohli. ja viem že neexistuje žiaden liek na autizmus, ale niekedy lekár predpíše aspoň niečo, aby sa aspoň troška zlepšil zdrav. stav dieťaťa.
Ak dieťatko užíva nejaký liek skúste mi napísať aký a či sa aspoň troška zlepšil zdrav. stav. Ďakujem.
Tak ja chodím s mojim synom k neurologovi už dva roky žiadne lieky nám do teraz nedal.... Asi mením neurologa
@peter952 vela deti ma spravanie, ktore je do urcitej miery autisticke, v urcitom obdobi vyvoja. niekto viac, niekto menej... a vela tychto deti ockovane neboli (a mali auti symptomy) a tieto autisticke symptomy vymyzli, pretoze ta symtomatika nebola tak vyrazna a v takom rozsahu, aby to stacilo na splnenie diagnostickych kriterii autizmu, boli ako pisem ci uz v urcitej vyvojovej faze dietata alebo bola za tym ina vyvinova porucha.
ale ano, autisticke symptomy ci surodenec s autizmom mozu byt kontraindikaciou k dalsiemu ockovaniu, treba kazdy takyto pripad individualne posudit lekarmi. ale neviem co ta vedie k tomu, ze x-tem tu na MK zatazujes ockovanim, podavas casto skreslene ci neuplne informacie, mne osobne to doslova lezie na nervy, preto aj reagujem, kedze mne su blizke auti temy a v kazdej jednej na teba narazim.
Očkovanie je povinné, tak kto bude v nemocníci odporovať? A kto by urobil spoľahlivú štatistiku? Treba sa zamerať na štát, kde sa očkovanie nepoužíva...
@peter952 takze "deti sa nerodia s autizmom, je to fantazmagoria zastancov vakcinacie". Takze tie dve mamicky, co sa ozvali v inej diskusii, ze ich autisticke deti neboli nikdy ockovane, tak tie teda podla vas klamali. Dam im vediet.. Tak neviem, kto tu siri nejake fantazmagorie.
@saurian myslim, ze takym pojmom ako podiel zaockovanych, podiel nezaockovanych, podiel chorych zaockovanych a chorych nezaockovanych deti a od toho sa odvijajuci celkove pocty chorych v oboch skupinach, a ze v ockovanej skupine musi byt automaticky vyssi pocet chorych, kedze zaockovanost je nad 90%, tak tomu ten pan vobec nerozumie. A ani nemusi, kedze podla jeho vyjadreni je autizmus sposobeny LEN A LEN ockovanim a to sposobuje takmer vsetky choroby na svete ( tiez aj napr. alergicku reakciu na farbu na vlasy, ale to uz je ina diskusia..)
@mirka0677 - Kde je ta diskusia s tými dvoma mamičkami?
Ja som zase stretol matku s 15-ročným autistom a ona hneď na otázku "ako sa mu to stalo" odpovedala, že po aplikovaní injekcie v detstve a mala to potvrdené aj lekárom.
Autizmus priamo nespôsobuje očkovanie, ale parazit, ktorý sa dostáva do organizmu dieťaťa v delohe alebo pravdepodobnejšie počas pôrodu. Tento parazit, teda jeho mikro-larvy, sa dostávajú krvným obehom do mozgu, kde naruśia cievy. Tým vývoj mozgu počast rastu dieťaťa je narušený a to sa prejaví na neschopnosti ovládať telesný pohyb, ktorý je mozgom kontrolovaný.
A očkovanie zvyšuje iba riziko napadnutia mozgu parazitom, pretože imunita parazita obmedzuje v pohybe, pokiaľ je silná, ale vakcína imunitu oslabí...
@hmmh Tá diskusia je tu:
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/mam-autisticke-dieta-cesta-a-vyzva-zaroven/
mamičky amairim , majkam6 a saurian strana 948.. odpísali, že neočkovali.
Neštudovala som medicínu, aby som sa vyjadrovala k príčinám vzniku autizmu, môžem vedieť len to, čo si vygooglim.
Ale ozvala som sa len preto, lebo tak ako existujú deti, ktorým sa táto choroba rozvinula po očkovaní (tých je väčšina, to je jasné), tak sú aj také, ktoré zaočkované neboli a tiež ju majú. A niekto bude vyslovene klamať, že autizmus vzniká IBA následkom očkovania.
@mirka0677 - Dík za odkaz.
Saurian odpísala na ďalšej strane, že syn bol chorý ešte pred zaočkovaním.
Aj tak je divné, ako sa dá očkovaniu vyhnúť, keď v prvom roku treba dieťa zaočkovať až trikrát, 3,5,11. mesiac a v druhom roku raz v 3. mesiaci. Nemôže sa stať niečo také, že je dieťa zaočkované bez vedomia rodičov? Pretože, ak je to povinné, tak lekár sa nemusí pýtať...
A tiež, dá sa vôbec zistiť, či je dieťa autista do troch mesiacov?
@hmmh tak ale hoci je očkovanie povinné, veľa ľudí ho odmieta, takže preočkovanosť nie je určite 100percentná.
a kopec detí má odklady z rôznych dôvodov a prvé absolvujú neskôr ako v troch mesiacoch - napr. náš mal prvé až v ôsmom mesiaci - dr. sa nevidelo, že v piatom mesiaci sa uňho ešte objavovali akési zvyšky moorovho reflexu a ešte sa neotáčal, inak bol úplne v poriadku. Tak nás poslala na rehabilitácie a hoci sa otáčať začal už o týždeň, počkala, kým dr. po absolvovaní niekoľko týždňov cvičení nepotvrdí, že je v poriadku. A keď som sa jej na tie odklady pýtala, povedala, že zo zdravotných dôvodov môže posúvať očkovanie až do druhého roku (dovtedy by mal absolvovať všetky preočkovania). A tu ma tiež nahnevalo, ako horespomínaný pán tvrdí, že doktori očkujú hlava-nehlava bez rozmyslu. Aspoň u nás to tak určite nebolo.
A čo som si čítala, tak rodičia zväčša udávajú, že príznaky autizmu sa prejavili po MMR vakcíne, ktorá sa podáva v 15-18 mesiaci a to už sa asi dá vidieť zmena správania. Musíš sa asi spýtať konkrétnych mamičiek, s týmto fakt nemám skúsenosť 🙂
Ahojte! Keď mala moja malá rok a štvrť, bola som si už nabetón istá, že je autistka... doktorka chcela len čakať acakat, tak som sa vybrala vlastnou cestou...hľadaním, zistovanim a zas len umornym hľadaním čo mám,mozem skúsiť. Medzitym dlhým časom jej diagnostikovali detsky autizmus. sme od účinných diét, cez doplnky, psychológov, neurologov, spec.pedagogov logopedov, terapie...som sa preklikala v dcerkinych 3,5rokoch a začali sa diať zázraky!!! Toto je oficiálna propaganda!!!! Čo by som dala za to, keby sme sa o tom dozvedeli skôr.
Ponúkam vám skrátený zoznam našich zázrakov:
Vylúčili sme lieky na spanie a zaspanie, keďže spánok bol chaby a v noci buntosila aj 5 hodín (samozrejme,ze cez deň nedostala), za pár dní nám začala prespávať celú noc...aj 9-10hodin!!!
Zmizlo agresívne správanie a sebaposkodzovania!!!
Skludnila sa, krásne chodíme na prechádzky...nemusím ju držať za zapastie, nevrieska po ulici...teraz má v kľude drží sama za ruku a neuteka od nás prec!
Z praktického hľadiska začala pozorovať čo robíme a iniciatívne sa začala Zapájať do cinnosti: upratovať si hračky, odniesť si tanierik na stôl, vyzuť si topánky a uložiť, vyfarbuje obrázky, pije zo slamky!!! Chce šúpať vajíčko, banán, čo jej dám krájať ho...jednoduchá sa prebudila jej vnútorná motivácia vnímať svet!!!začala sa nám pri mnohých činnostiach tešiť (kŕmenie zvierat, mobil, mixovanie,plavanie-konwcne pochopila, tancovať, reagovať na hudbu!!! Konečne máme prvé fotky bez kamennej tváre, plaču...máme foto pre okrasu kde sa smeje!!!! Rehoce sa napr.na tom, keď niečo sama vtipné urobí!!!
AaAAaaaa???
Začala nás stiskat a objimat!!!!!! A keď sme veľmi dobrí, tak dá aj pusu!!!
A to všetko v priebehu iba 3 mesiacov! Prvé zmeny nastali už od 2.dna!
Takže nemôžem nepropagovat, keďže tu, na Slovensku naši odbornici odporučia iba gfcf diétu a aba terapiu...
Cajocka85.co vam pomohlo?
@cajocka85.co vam pomohlo?
chcla by som sa spytat poznate lieky cerebrolisyn?? nam ich prdpisala neurologicka ale este nemame diagnozu
Nedala som ho ockovat lebo bol predcasne narodeny,neprospieval,bol spavy,nechcel jest a citila som ze ho nemozem dat ockovat a moj pediater na mna vobec netlacil.
@majkam6 ja mam syna tiez autika, je sice ockovany, ale iny uz bol od narodenia. Takze ja sa tiez pripajam k tym, co tvrdia, ze autizmus nemaju z ockovania. A nik ma nepresvedci, ze to je z ockovania. Lebo aj taki sa nasli, co ma zacali presviedcat, ze je to z toho. U nas nie. U nas je to bolo uz v genoch.

Dobrý den, vážení rodiče dětí s PAS,
jsem studentka 5. ročníku oboru Psychologie na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity, pracuji jako osobní asistentka v rámci organizace APLA-JM a píši diplomovou práci z oblasti autismu. Zabývám se faktory, které Vám, jako rodičům dětí s poruchou autistického spektra, pomáhají zvládat každodenní péči o Vaše dítě. Na základě zjištění z Vámi vyplněných dotazníků bych ráda tyto faktory identifikovala a navrhla možné postupy, jak je aktivně a efektivně podporovat, aby se zvýšila kvalita života rodičů dětí s PAS. Bohužel ne každá rodina se dokáže vyrovnat s postižením svého dítěte a proto si myslím, že data získaná z tohoto výzkumu mohou takovýmto rodinám pomoci. Sběr dat pro diplomovou práci je poměrně zdlouhavý proces a velice bych ocenila, kdybyste se zapojili. Proto Vás chci požádat, zda byste obětovali cca 30 minut svého času a vyplnili sadu dotazníků, který naleznete v odkazu níže.
Odkaz: http://goo.gl/forms/P2QsPbMNUa
Předem velice děkuji
Zuzana Lamserová