Lymfatické uzliny v brušnej dutine u detí

libitka
7. sep 2016

Ahojte prosím Vás viete mi niekto poradiť, alebo mali ste podobný problém? pred týždňom môjho 3 ročného chrobáčika začalo bolieť bruško a celý deň mi prevracal, na ďalší deň nastúpili aj strašne vysoké horúčky cez 40 až 40,6, tak sme bežali k lekárovi, vzal mu odber na crp, ale nameral hodnotu 11, tak nás poslal pre istotu na ultrazvuk obličiek, ale tie boli v poriadku, ale našlo sa niečo iné. Pri ultrazvuku mu našli zväčšenú slezinu a strašne veľké množstvo lymfatických uzlín o rozmeroch 0,5 až 1 cm, tak nám spravili odber krvi, ale ten nebol tiež najlepší, pečeňové testy boli v poriadku , ale mal zvýšené monocyty, znížené lymfocyty a zvýšené neutrolify a ešte znížené trombocity PLT, tak nás poslali na hematológiu, ale tam máme termín až o dva týždne, máme strašný strach lebo na internete všade vyskakuje rakovina lymfatických uzlín, alebo kostnej drene. Mali ste niečo podobné , čo sposobil zápal, alebo vírus ?Ďakujem

simsalabim
7. sep 2016

@libitka neviem, ci ti pomozem, podobne sa stalo pri mojej starsej, ale to uz je cca 14rokov. Tiez mala okolo 2,5 roka, mozno 3. Velke bolesti brucha, horucky, bez vracania ci hnacky. Zacalo to vo stvrtok alebo v piatok, uz neviem, cez vikend sme boli oba dni na pohotovosti, raz v sobotu, raz v nedelu, lebo sme si nevefeli rady. V sobotu nenasli nic, v nedelu bol lekar neprijemny, ze co sme tam znova, ale ked som povedala, ze co mam asi robit, ked dieta sustavne krici od bolesti, nespi a ma 40ky, ved ja jej do brucha nevidim, zopakoval vysetrenia. Na usg v nedelu uz nasli zvacsenu slezinu a vela zvacsenych lymfatickych uzlin. Kym choroba ustupila, presiel tyzden, nevedeli, co to presne je...zvacsena slezina a uzliny pretrvavali dlho, myslim ze 2 - 3 mesiace. Potom sa to dalo do normalu. Uzavreli to ako silne virusove ochorenie, malo to aj nazov, ale ten si uz nepamatam, dcera ma 17. Verim, ze aj u vas bude dobre.

libitka
autor
7. sep 2016

@simsalabim ďakujem modlím sa v to

14nunu10
9. sep 2016

@simsalabim ja som tak bola so synom vtedy mal 10 alebo 9 rokov ,strašne kŕče doma chytil,plakal,zvijal sa od bolesti leteli sme na chir.pohotovosť mysleli sme ze slepak,ale tam slepak vylúčili,lebo vetry mal až dr počul ako si pukol😇čakali sme v čakárni na výsledky krvi a moču a odoslali nás na detské,tam ho prijali a dg znela zápal brušných uzlín,dovtedy som ani netušila ze tam dieťa nejaké uzliny ma 😌,dávali mu sab simplex kvapky,diétu,a nurofen a na tretí deň ho pustili domov ...Ale zľakli sme sa poriadne

14nunu10
9. sep 2016

@libitka a ešte ze tieto uzliny vymiznu v 11-12 roku ...

libitka
autor
9. sep 2016

Ďakujem aj ja mám neskutočný strach, muž je po havárii na invalidnom vozíku a syna máme len vďaka umelému oplodnení, celkovo som na syna citlivá, hlavne keď býva často chorý, neprežila by som keby sa mu čokoľvek stalo.

14nunu10
9. sep 2016

@libitka to je pochopiteľné,jedno dieťatko je tak či tak o strachu...veľa šťastia a nech sa vám choroby a nešťastia oblúkom vyhybaju 😎😎😎

libitka
autor
9. sep 2016

@14nunu10 Ďakujeme pekne

karush
10. sep 2016

A nemá iné príznaky? Drobné červené bodky alebo modrinky po tele? Nebolia ho nôžky? 😕 Hematológ videl jeho krvné výsledky? Lymfóm je skôr choroba mladých ľudí alebo potom ľudí v starobe.

libitka
autor
11. sep 2016

Modriny nema, ale rano sa mu vždy objavia take malé červené škvrny, ale do pár hodín to vždy zmizne, čo to môže znamenať,
@karush hematolog videl výsledky na základe nich nás objednal o 2 týždne, modriny nemá, ale tie škvrny má objavia sa vždy ráno a asi do dvoch hodín sa stratia. Čo to môže byť ? Nohy ho neboli a, len aj keď mal teploty aj 40, tak nohy a ruky mal studené.

karush
11. sep 2016

@libitka Keby to boli petechie, tak tie by sa nestrácali a keď hematológ videl výsledky, tak sa nemusíš báť, predpokladám potom, že tie hodnoty boli len mierne mimo normy. Všetko dobre dopadne, neboj.

karush
1. okt 2016

@libitka Ako sa má malý? Čo to nakoniec bolo?

libitka
autor
2. okt 2016

@karush no stále nevieme na čom sme, boli sme na hematológií, malého mi strašne vytrápili odberom krvi a keďže nemali detské ihly a nenašli mu žilku až asi na 5 krát, tak to bol pre oboch horor, ale prežili sme to, o týždeň sme si boli po výsledky a lekár sa nám priznal, že nás tam poslal pre podozrenie na onkologické ochorenie. Onko markery mal vo výsledkoch negatívne, takže vylúčili rakovinu kostnej drene, ale o dva mesiace musíme zopakovať odbery, lebo zatiaľ ho sledujú pre množstvo lymfatických uzlín, ktoré má na krku, ale i v brušku. Ďalší odber nám naplánovali na 24 novembra s tým, že máme prísť s opakovaným ultrazvukom bruška, vraj ak to bola infekcia uzliny do 2-3 mesiacov zmiznú a ak nie budú riešiť , či nejde o rakovinu lymfatických uzlín. Má stále hrčku viditeľnú na jednej strane krku, a každý deň ho zo strachu sledujem, lebo lekár nám povedal, že musíme sledovať , či mu nepribúdajú uzliny na krku v podpazuší, alebo v trieslach. Toto by som nikdy žiadnej mamičke nedopriala, je to neskutočný strach a úzkosť, hlavne keď musíme iba čakať.

tijana
2. okt 2016

@libitka Ahoj moja mala takto mala uzlinky v bruchu pocas a po prekonaní infekcneho ochorenia - vracanie, teploty - islo o NORO virus.

libitka
autor
2. okt 2016

@tijana ahoj a ako Vám naň prišli ? , lebo nám v krvi, ani v moči, výteroch ani v stolici nič nenašli, prišli zatiaľ iba na zníženú imunitu a vysoké množstvo bielych krviniek , menej červených a odumieranie krvných doštičiek v kostnej dreni.

karush
3. okt 2016

Snáď to bola len nejaká silná viróza ako písala simsalabim. Len je podľa mňa divné, že má nízku hladinu trombocytov aj červ. krviniek, biopsiu kostnej drene mu neplánujú robiť?

libitka
autor
3. okt 2016

@karush Nie zatiaľ čakajú na tie uzliny, či sa stiahnu, alebo nie, tá krv vraj môže byť aj tým taká, že má zníženú imunitu a mohla to vraj spôsobiť aj reakcia na antibiotika a práve vtú dobu mal aj kašel a hlienový soplik , tak zatiaľ čakajú, ale máme sledovať aj tie uzliny, že keby sa zväčšia máme hneď prísť, len už mám taký strach že každý deň mu ich kontrolujem aj niekoľko krát a dnes mám pocit, že hrčka na krku sa zväčšila

karush
3. okt 2016

@libitka To robí len tá nervozita a neistota, určite sa nič nezväčšilo. Verím, že všetko dobre dopadne, držte sa.

libitka
autor
3. okt 2016

@karush Ďakujeme aj za starosti, potom dám vedieť čo sa bude diať ďalej.

tijana
4. okt 2016

@libitka Robili jej odbery a vírus zistili z krvi. Moja mala tiež ma oslabenú imunitu ani nie je očkovaná. Čo sa týka uzlín ano treba sledovať a ak sa ti nepozdáva radšej utekaj k lekárovi - ja osobne mam pozväčšovane uzliny ale je to dlhodobo s tým, že napr. pod bradou ked sa stretnem s nejakým vírusom ihneď reagujú a zduria sa, sú bolestivé.
Veĺmi držim palce aby všetko bolo OK.

libitka
autor
5. okt 2016

@tijana Ďakujem veľmi si to vážim.

karush
5. dec 2016

@libitka Ako ste dopadli s odbermi? Prišli lekári na niečo z čoho to mal/má?

libitka
autor
6. dec 2016

v piatok ideme po výsledky tak dúfam, že to bude dobré, potom hneď napíšem .

libitka
autor
9. dec 2016

Dobrý večer, tak výsledky máme chvála bohu v norme a stratili sa aj uzlinky na brušku, takže nejde o onkologické ochorenie, čoho som sa veľmi bála a lekár priznal, že tiež, aj onko markery máme v norme, len uzlinky na krku zostali, ale tie sa búdu pre istotu pravidelne sledovať. Ďakujem za podporu a starosť 🙂

karush
10. dec 2016

Super!!! To sú skvelé správy! Pekný víkend želám 😉.

libitka
autor
10. dec 2016

Sú aj ja Vám želám krásny víkend🙂

rokycakova
21. aug 2021

@libitka ❤️