Má 17-mesačný syn opar alebo alergiu?
Ahojte mam 17 - mesačného syna, manzel s nim bol v parku prisli a ze to ma asi z listka z novej mikinky. Ale teraz vecer pri kupani som si vsimla toto.
Neviem ci to je, ze sa suchol alebo co, rano budem volat pediatricke. Len ci nahodou neviete co to je. 🙈
@evickuska to moze byt reakcia na prasok a pot alebo latku. A aj to ma na tych miestach, kde sa deti najviac potia. Krk a chrbátik. Dr ti zajtra povie. Ak mas doma fenistil krem tak mu daj.
@betulinka1 prave nemam, uz spinka rano mudrejsie vecera, len ma zaujimalo ci nemate skusenost 🙈
@evickuska hmm, mne to trošku pripomína aj pasový opar. Ale môže to byť aj ekzém. Z fotky ťažko určiť.
Ak by sa vyhodili vodnate pupence, tak je to zrejme ten opar, je dosť bolestivý, ale nesvrbí (vlastná skúsenosť) Skús sledovať, či sa škriabe - ak áno, tak je to asi nejaký ekzém/alergická reakcia. Ak by sa sťažoval na bolesť, tak skôr opar.
@tinka_1807 prave vbc sa neskriabe, vysmiaty, hral sa ako bezny den 🙆♀️🙆♀️🙆♀️
@evickuska mal už kiahne? Ak nemal, tak to pásový opar nebude. Ten môžeš mať len po prekonaní kiahní (je to rovnaký vírus, ktorý sa po prekonaní kiahní môže reaktivovať a spôsobí pásový opar). Mne to pripomína skôr ekzém, či zapareninu, alebo ošúchanie.
@livuska124 este nemal, Dr. nedviha
@evickuska ak nemal kiahne, opar to nie je.
@livuska124 nemal este, tak asi reakcia, najhorsie, ze si neuvedomujem, ze by zjedol posledne dni nieco ine, nove
@evickuska má to na viacerých miestach podľa foto. To bude ekzém, alebo reakcia na niečo (jedlo, nové oblečenie, či prášok....).
@livuska124 nemame nic ine ani nove, to za krkom takmer vybledlo, na chrbtiku zmenilo povrch...
@evickuska skús premasťovať nejakým bepanthenom alebo podobným krémom. Bepanthen mal tuším aj verziu pre atopikov, či špeciálne na ekzémy. Alebo vydrž, čo poradí Dr.,ak sa s ňou skontaktuješ.

@evickuska zabudla si pridat fotku