icon

Má 17-mesačný syn opar alebo alergiu?

evickuska
15. sep 2024

Ahojte mam 17 - mesačného syna, manzel s nim bol v parku prisli a ze to ma asi z listka z novej mikinky. Ale teraz vecer pri kupani som si vsimla toto.
Neviem ci to je, ze sa suchol alebo co, rano budem volat pediatricke. Len ci nahodou neviete co to je. 🙈

nelca84
15. sep 2024

@evickuska zabudla si pridat fotku

evickuska
autor
15. sep 2024

@nelca84 dakujem, ja vzdy zabudnem 🤦‍♀️

evickuska
autor
15. sep 2024
evickuska
autor
15. sep 2024
betulinka1
15. sep 2024

@evickuska to moze byt reakcia na prasok a pot alebo latku. A aj to ma na tych miestach, kde sa deti najviac potia. Krk a chrbátik. Dr ti zajtra povie. Ak mas doma fenistil krem tak mu daj.

evickuska
autor
15. sep 2024

@betulinka1 prave nemam, uz spinka rano mudrejsie vecera, len ma zaujimalo ci nemate skusenost 🙈

tinka_1807
15. sep 2024

@evickuska hmm, mne to trošku pripomína aj pasový opar. Ale môže to byť aj ekzém. Z fotky ťažko určiť.
Ak by sa vyhodili vodnate pupence, tak je to zrejme ten opar, je dosť bolestivý, ale nesvrbí (vlastná skúsenosť) Skús sledovať, či sa škriabe - ak áno, tak je to asi nejaký ekzém/alergická reakcia. Ak by sa sťažoval na bolesť, tak skôr opar.

evickuska
autor
15. sep 2024

@tinka_1807 prave vbc sa neskriabe, vysmiaty, hral sa ako bezny den 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️

livuska124
16. sep 2024

@evickuska mal už kiahne? Ak nemal, tak to pásový opar nebude. Ten môžeš mať len po prekonaní kiahní (je to rovnaký vírus, ktorý sa po prekonaní kiahní môže reaktivovať a spôsobí pásový opar). Mne to pripomína skôr ekzém, či zapareninu, alebo ošúchanie.

evickuska
autor
16. sep 2024

@livuska124 este nemal, Dr. nedviha

livuska124
16. sep 2024

@evickuska ak nemal kiahne, opar to nie je.

evickuska
autor
16. sep 2024

@livuska124 nemal este, tak asi reakcia, najhorsie, ze si neuvedomujem, ze by zjedol posledne dni nieco ine, nove

livuska124
16. sep 2024

@evickuska má to na viacerých miestach podľa foto. To bude ekzém, alebo reakcia na niečo (jedlo, nové oblečenie, či prášok....).

evickuska
autor
16. sep 2024

@livuska124 nemame nic ine ani nove, to za krkom takmer vybledlo, na chrbtiku zmenilo povrch...

livuska124
16. sep 2024

@evickuska skús premasťovať nejakým bepanthenom alebo podobným krémom. Bepanthen mal tuším aj verziu pre atopikov, či špeciálne na ekzémy. Alebo vydrž, čo poradí Dr.,ak sa s ňou skontaktuješ.