icon

Má červené vnútro ucha u 2-ročnej dieťaťa?

14. nov 2023

Mala sa na ucho nestazuje, vcera som ju asi dva krat videla, ako si prstekom sprta usko, este som sa smiala ci ju stekli, a len sa uskrnula, nepozrela som jej ho. Vecer ju kupal muz, a tiez si nic nevsimol. A dnes som jej rano kukla do uska, ci nema "spinave" (niekedy ma mat von zo zvukovodu). A mala vnutro (nie tunel) cervene a supinate. Dala som jej tam len vazelinu, a od vtedy si len raz dnes chytila usko. Ale na nic sa nestazuje, teplotu nema.
Mam to nejako riesit (volat zajtra pedi) ci pockat ako sa to bude spravat? Alebo, nestretol sa s tym niekto? Googlim googlim, ale tu cast ucha nikde nepopisuju. Foto v komente.

autor
14. nov 2023
nikpa
14. nov 2023

A nemá ho červene z toho, že si tam strkala prst? Našla dierku tak je zvedavá 🤷 Inak keby si nepovedala tak na tom uchu nie je nič zvláštne, normálne zdravé ucho 😄 ale fotka môže skresľovať. No neriešila by som zatiaľ nič, veď ani nemáš čo. Zápal sa takto neprejavuje, mykóza tá býva tiež vo vnútri ucha. A ešte ma napadlo či jej moc nečistis vnútro? Keď sa zvykne vyberať všetko maz tak ucho svrbí.

autor
14. nov 2023

@nikpa praveze nie, bolo to viditelne cervensie a mala tam biele supinky, len som to odfotila po tej vazeline. Take mini zilky, cievky dost viditelne.
Ved to ze zapal ucha je o inom aj mykoza skor v trubici. Cistim jej len vatovou tycinkou pre deti a len ked je vonku vidno maz, vecer jej manzel prejde aj ten "zahyb". Dovnutra nezajdeme.
No nic budem cakat ci to odznie samo. Ale dakujem

stanulienkat
14. nov 2023

Môže to byť nejaký druh seborey, alebo kvasinky... Niečo také, ako mávajú deti vo vlasoch.

autor
14. nov 2023

@stanulienkat to ma nenapadlo, dakujem

vikpen
22. nov 2023

Ako to prosím dopadlo? Máme niečo podobné, ďakujem 🙂

zuzka0601
27. júl 2024

@vikpen dobrý večer, ako to u vás dopadlo? Dcerka ma to iste

vikpen
28. júl 2024

@zuzka0601 fúha na koniec to asi nič nebolo , už ani nepamätám takže nič vážne, ona si dodnes škriabe uši keď jej idú zúbky a preto ich má červené