icon

Má dcéra vš?

anicka8989
19. feb 2026

Ahojte,

Našla som dcére včera malé hýbajúce sa vši / vošky vo vlasoch, aplikovala som šampón a všetky, ktoré som našla slm povyberala. Večer znova prehladala a nastriekala sprej proti zahniezdieniu. Dnes ráno som jej opäť našla ďalsie. Posielam fotku či sa naozaj jedná o vši a hnidy... ma kučeravé vlasy a je to naozaj narocne vobec hľadať. Myslela som že vši su vacsie, tie hnidy a vsi nemaju snad ani 1 mm.
Dakujem

jennky13
19. feb 2026

tazko to rozpoznat z obrazku, ale ked juzmacknes medzi nechtami, tak pukne - to je znak, ze je to vos.

jeltica
19. feb 2026

Toto je dost neostre, tazko povedat, mne to momentalne pride ako taka ta mala muska, skoro ako byvaju tie vinne.

anicka8989
autor
19. feb 2026
@jennky13

tazko to rozpoznat z obrazku, ale ked juzmacknes medzi nechtami, tak pukne - to je znak, ze je to vos.

@jennky13 praveze sa to vobec neda vybrat z vlasov, cca pol cma nad korienkou je par takych akoby hnid, a tieto vso/musky su take divne, pamatam si vsi z detstva a tie boli velmi tmave

anicka8989
autor
19. feb 2026
@jeltica

Toto je dost neostre, tazko povedat, mne to momentalne pride ako taka ta mala muska, skoro ako byvaju tie vinne.

@jeltica ale take sa asi nedrzia vo vlasoch ☹

anicka8989
autor
19. feb 2026
@jennky13

@anicka8989
@jennky13 ani to nepuka nejak je to fakt jak zrnko piesku

nellyuana
19. feb 2026

@anicka8989 ked sa zvacsi obrázok je to jasná voš 😔 skus vlasy prezehlit, pripadne daj na vlasy aspon na hodinu pôsobiť hoc aký olej.

anicka8989
autor
19. feb 2026
@nellyuana

@anicka8989 ked sa zvacsi obrázok je to jasná voš 😔 skus vlasy prezehlit, pripadne daj na vlasy aspon na hodinu pôsobiť hoc aký olej.

@nellyuana ona je mala 2r, vlasky ledva 15 cm a velmi kucerave tak to by zehlicku asi velmi nerada ju popalila ☹ a olej aky odporucas ?

anonym_764f2c
19. feb 2026
@anicka8989

@nellyuana ona je mala 2r, vlasky ledva 15 cm a velmi kucerave tak to by zehlicku asi velmi nerada ju popalila ☹ a olej aky odporucas ?

@anicka8989 hoc aký olej,aký máš doma a kľudne kúp aj psí šampon.To tiež pomáha.

nellyuana
19. feb 2026
@anicka8989

@anicka8989 moje deti ked mali vsi som vyskúšala všetko mozne aj nemožné, lebo ja mam z týchto zvieratiek paniku. Olej som dávala mandlovy, ale môže byť kľudne aj kuchynský. Ide o to ich zadusit. Avsak to pôsobí len na vsi, nie na hnidy. Tie je najlepšie "upiect" tou zehlickou

anicka8989
autor
19. feb 2026
@nellyuana

@anicka8989 moje deti ked mali vsi som vyskúšala všetko mozne aj nemožné, lebo ja mam z týchto zvieratiek paniku. Olej som dávala mandlovy, ale môže byť kľudne aj kuchynský. Ide o to ich zadusit. Avsak to pôsobí len na vsi, nie na hnidy. Tie je najlepšie "upiect" tou zehlickou

@nellyuana no vyskusam este ten olej a nechat to nejak posobit ci rovno vyberat, jej ten vsivak hreben na takych jemnych vlasoch nic nevyberie 😇 teraz mam strach ze ich chytim aj ja 🫠🫠🫠

aalt
19. feb 2026

No moze to byt hocico, na tejto fotke to nespozna nikto. Ak toho ma vo vlasoch viacej co sa hybe, tak to asi nejaka vos bude. Ako Ti pisali, vos pri stlaceni medzi nechtami pukne. Olej je taka babska rada, urcite neznici vajicka. Aj dospele to podla mna iba otupi. Ak ma este jemne vlasky, tak to pravidelne vycesavaj a kupil by som sampon na vsi. Vycesavat najlepsie vsivacikom, k niektorym samponom su. Cim redsie vlasy tym lepsie. Ten hreben je husty, aby to zachytil, tam su jemne vlasy vyhoda.

leidin
19. feb 2026

Ja som mala kedysi na vsi Neemoxan sampon a k tomu taky husty hreben, ktory to vytahoval. Ked som sa prehla cez vanu tak par ich vypadlo a niekedy aj ked som sedela za stolom. Vsak mozes ist aj k pediatrovi s tym. Ten by to uz mal zistit, ci to su vsi. Ja ked si to zvacsim, je to rozmazane.

anonym_b53252
19. feb 2026

nooo mne to pride ako vos.

anonym_46da3d
19. feb 2026

je to vos

anicka8989
autor
19. feb 2026
@aalt

No moze to byt hocico, na tejto fotke to nespozna nikto. Ak toho ma vo vlasoch viacej co sa hybe, tak to asi nejaka vos bude. Ako Ti pisali, vos pri stlaceni medzi nechtami pukne. Olej je taka babska rada, urcite neznici vajicka. Aj dospele to podla mna iba otupi. Ak ma este jemne vlasky, tak to pravidelne vycesavaj a kupil by som sampon na vsi. Vycesavat najlepsie vsivacikom, k niektorym samponom su. Cim redsie vlasy tym lepsie. Ten hreben je husty, aby to zachytil, tam su jemne vlasy vyhoda.

@aalt uz som jej dala vcera sampon na vsi a dnes pri vycesavani aj sprej proti uhniezdeniu aj tak som nasla asi zo 4 zive a niekolko tych hnid, praveze ten hreben jej to aj tak nevytahuje lebo ma uplne tenucke vlasy, nechtami to po jednom vyberam. Mozno nejake co aa vyliahli pp vcerajsej kure a prezili ...musim to odsledovat, snad to vyhubim nejako...🤨🤨🤨

anonym_46da3d
19. feb 2026

no musela to od niekoho chytit treba pozriet celu rodinu, vyprat obliecky prezehlit

aalt
19. feb 2026
@anicka8989

@aalt uz som jej dala vcera sampon na vsi a dnes pri vycesavani aj sprej proti uhniezdeniu aj tak som nasla asi zo 4 zive a niekolko tych hnid, praveze ten hreben jej to aj tak nevytahuje lebo ma uplne tenucke vlasy, nechtami to po jednom vyberam. Mozno nejake co aa vyliahli pp vcerajsej kure a prezili ...musim to odsledovat, snad to vyhubim nejako...🤨🤨🤨

@anicka8989 sampon hubi zive jedince a ciastocne hnidy/vajicka - to zalezi od konkretneho sampona ci to vie, novsie uz vedia aj vajicka. Opakovat to je potrebne hlavne kvoli novovyliahnutym. Uz nepamatam aky ma vos cyklus, ale opakovalo sa to po par dnoch aby novovyliahnute nestihli naklast vajicka.
Dcera mala dlhe huste vlasy, tam to bolo "strasne", ale sampon a vycesavanie fungovalo, tusim sme to dali za nejake dva tyzdne. Nastastie to bolo cez prazdniny, chytila to asi v tabore. Spreje zvykli byt na prevenciu.