icon

Má ísť dieťa s bolesťami hrdla k lekárke?

21. jan 2025

Ahojte. Syn má už 3 den vyššiu teplotu, tak Max do 38.5.
Hovorí že ho bolí strašne hrdlo, raz hovorí že boli raz nie .. ja neviem. Bruško ho bolí už 3 den. Myslíte že mám ísť pre istotu o lekárke nech mu pozrie aspoň to hrdlo ?

mmoonna
21. jan 2025

Po troch dňoch teploty by som išla

autor
21. jan 2025

@mmoonna ok ideme.

autor
21. jan 2025

@mmoonna ďakujem 🙏

michaela789
21. jan 2025

Tiež sa vždy riadim pravidlom 3 dní. Nikdy ma nesklamalo. Keby som s každou teplotou behala k dr tak neviem 🙈 ale keďže tvoje dieťa má aj iné príznaky, tam nie je o čom. Moji väčšinou poteplotuju 2 dni bez iných symptómov a potom akoby uťal a ostanú max sople.
Vy určite choďte už len skrz to brucho.

autor
21. jan 2025

@michaela789 no boli ho aj hlavička, sťažuje že sa mu krúti a že vidí čierne pred očami 🫣

domka222
21. jan 2025

Bolesť hrdla,teplota,bolesť brucha to môže byť kľudne angína

michaela789
21. jan 2025

No tak to určite nečakaj. To ste mali ísť hádam aj skôr.

kleopatra114
21. jan 2025

Bolest hrdla , bruska , raz zvracanie,teplota , hlava - u nás chripka. Spravila som test na chrípku, zavolala dr. S tým, že keby sa mi niečo nezdalo , kašeľ sa zhoršil , tak prídeme.

dadka1997
21. jan 2025

A ty nemáš vlastnu hlavu, keď mas potrebu sa tu pytat ? Bože, vidim ze dieta ma horucku stazuje sa na hrdielko tak konam

caroline_
21. jan 2025

keby moje dieta vidi cierne pred ocami letim na pohotovost isto by som nepisala na MK ci mam ist k doktorke

autor
21. jan 2025

@dadka1997
@caroline_ ja tomu nechápem. Človek sa slušne opýta a útočíte do neho, ako keby neviem čo urobil. Čo je na Tom zle, keď sa matka poradí s inými matkami? Vy sa neradite nikdy s kamarátkami ? So svojimi matkami? Nie ste občas neisté ? A potrebujete aj od skúsenejších žien poradiť a kde inde sa mám poradiť než na fóre plnom matiek čo majú skúsenosti so všeličím. Ťahať dieťa po lekároch keď zvracia a boli ho bruško mi neprišiel ako úplne najlepší nápad, určite keby také dieťa prišlo do čakárne a hodilo tam šabľu by bolo zase zle , že na čo s takým dieťaťom sa tá ženská trepe k dr, že? Viete, ja sa držím toho názoru, že nepoznám celú situáciu, tak neškatulkujem a nie som nepríjemná,nikdy nevieš kedy by budete potrebovať rady.

autor
21. jan 2025

@caroline_ bolo to len chvíľkové ako vstal, asi sa mu len zatočila hlava keď rozospaty ešte vstal lebo počkaj dňa sa už nesťažoval. U dr sme boli, je len zahlieneny. Keď neprejde do 2 dni máme zase prísť ..

caroline_
21. jan 2025

ak si si nebola ista,mohla si k tej doktorke zavolat a poradiť sa, a ano ja sa radim, a vela ale nikdy nie o zdravotnom stave

autor
21. jan 2025

@caroline_ je zle, keď som sa poradila ? No fuu, do basy so mnou, dieťa treba odobrať a sociálku volať. Fuj čo som si to vôbec dovolila 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

fantaghiro21
21. jan 2025

Ženy, niektoré ste fakt hnusné...

Tak sa autorka spýtala.Mozno nevie zhodnotiť situáciu,nikto jej neporadí,nespravila nič zle,neporušila pravidlá.
Za to ostatné porušujete pravidlá MK a len vyhľadávate,ako koho zhejtovat,aby ste sa cítili nadradené....
Ja sa ani nečudujem že sa pýta,keďže vieme,ako vacsina ambulancii funguje.telefony sa nezdvihaju,mail sa nečíta a dokonca niekde musí byť objednany do určitej hodinu,inak ma smolu....
Keď príde človek k lekárovi,dostane zdrba ,na čo tam je ...
Keď príde po 24hod a viac priznakov,horúčky,je zdrbany,kde bol ...

Autorka -ja by som šla k dr,minimálne keď teploty trvajú viac ako 24hod tak pekne ukáže CRP ak by to bolo bakteriálnej infekcie
Môže to byť len chrípka ,a môže mať aj nejaký zápal....
Daj vedieť,ako si dopadla

autor
21. jan 2025

@fantaghiro21 ďakujem ti 🙏 konečne normálny človek na fóre. Áno boli sme, crp nezobrala, len dala uniflox a triffed s tým že keď do piatku sa to nezlepší máme prísť opäť a asi teda bude brať už aj crp. Straaaasne veľa ľudí bolo, bolo šťastie že vôbec nás zobrala

fantaghiro21
21. jan 2025

A zatiaľ jej verdikt je čo?vírus?a tie bolesti bruška teda ako pri víruse? ...

My sme sa od 19 decembra začali pasovať s chrípkou ( sme 5ti) a vlastne doteraz bojujeme,už máme v podstate po len posledné naznaky,slabosť ..
,medzi tým však muž čosi ešte nejakú črevnú virózu doniesol,aby nechýbalo...
Jeho raz natiahlo,a ja som pregrcala noc.
Oslabená z chrípky a plus ďalší vírus.....

Ale bolesti bruška pri chrípke sú časté ,aj hnačky môžu byť.....
Teraz je chrípky strašne veľa....

dadka1997
21. jan 2025

Radim sa, ale nie o zdravotnom stave, bolest hrdla a teploty už značia nejaku infekciu alebo anginu, ktoru treba liecit a nie zanedbať

caroline_
21. jan 2025

nejaka si precitlivena zas nic take hrozne som ti nenapisala,nevadi,dufam ze sa malemu polepsi

caroline_
21. jan 2025

@fantaghiro21 tak treba si vyberat lekara co je normalny,ja nasej doktorke ked napisem sms v piatok vecer a v pondelok rano mi odpise,takisto aj mail a aj whatsapp,od toho tam ti doktory sedia,nie ze mam chore dieta a este ma zdrbe

fantaghiro21
21. jan 2025

@caroline_ predstavujes si to veľmi jednoducho.
Nevedno,či je to autorkin prípad.
Ja osobne mám 3tiu detskú lekárku pre deti...A nikdy som nenašla odborníka,s ktorým by som bola na 100%spokojna...

(Nanajvýš,keď ma/LA najstaršia 12 doktorov kvoli tomu,že je predčasná a boli nejaké komplikácie......

Zatiaľ teda sme krátko u novej,ale vždy by bolo čo zlepšovať...
Na základe nie len mojich skúseností ale čo počujem a čítam,tak ťa situácia je zlá ...a niekedy sa naozaj nečudujem matkam,ak sú nerozhodne v niekticyh zdravotných otázkach (ak zažívajú zle skúsenosti s lekármi)...
Ok,možno tu nemala autorka nad čím uvažovať a radiť sa,možno nemá racionálna zmýšľanie.ale radšej nech sa spýtať ako by sa nemala pýtať vôbec a odignorovala všetko...

Za seba poviem,že moje deti chytnú nejaké chuťovky vždy v piatok večer ...
Ak sa stav nezlepšuje.len sa trápime, vyhľadame pohotovosť...
Jedna doktorka na plné hrdlo v čakárni:"a to neviete tým deťom dať čaj a liečiky"?
No nie ,keď mala dcéra crp 170 ....ťažko mi zaberie Paralen a cajicek,a nanajvýš ju hneď hospitalizovali v nemocnici.....