Má môj syn zležanú hlavičku?
Ahojte. Synček má takúto hlavičku viď foto, trocha zležaná zozadu. Aktuálne má 4 mesiace. Pediatrička tvrdí, že hlavička je ok. Tie čo vám vyšlo podľa scanu, že musí byť helmička, mali ste zležanie výraznejšie, alebo cca takéto? Spáva väčšinou na bokoch, ale do 3 mesiacov spinkal na chrbte a hlávku si stále dával ako sám chcel, darmo som polohovala. Plus v bdelých oknách je často na chrbátiku (kočík, prebaľovacia podložka, hracia deka pod hrazdičkou atď). Začali sme viac cvičiť, dávať na bruško, boky, spevňovať bruško, krk, vraj by sa to malo zlepšiť.
Prosím neukameňujte ma za to, že sa sa tu pýtam, na to fóra slúžia. Vopred ďakujem za slušné komentáre.
@anonym_autor dala by som skontrolovať v špecializovanom centre, kde chodíte cvičiť? Čo na to hovoria? Čo cvičíte? Kedy by si to chcela riešiť, keď nie teraz? Som fyzio nespecializujem sa na deti ale keby moje dieťa malo takúto hlavičku riešim to určite, nezdá sa mi to ok. Z bočnej strany z fotky sa mi zdá zlezana, ma ale vlasky dost dlhé. Veľa veľa na brušku, dá sa manipuláciou tiež veľa ovplyvniť, proste snažiť sa aby čo najmenej stále ležal rovno, polohovať.
Ťažko to my posúdime. Choďte do Martina, tam Vám povedia. Určite by som pri podozrení išla. Boli sme so synom. Doktorka stále, že načo, to sa upraví. Neľutujem to, lebo mám sama zležanú hlavu. Každý cop na mne vyzerá debilne. Tam nám doktor povedal, ze to nemá až také strašné, ale on by svojmu dieťaťu prilbičku dal v našom prípade, lebo by sa to nenapravilo úplne do normálu.
@anonym_autor podla mna ano a riadne..
Mali sme podobny pripad v rodine, trosku sa to zlepsilo ked dieta trosku povyrastlo ale za mna to vidno stale
Ries si to helmou
Bohužiaľ áno, podľa mňa zležana dosť.
Ahojte. Problém je ten, že ja som si zležanie absolútne nevšimla, pediatrička ma nikdy ani náznakom neupozornila, že by hlavička nebola ok, keď sme bolí preventívne u detskej fyzioterapeutky v dvoch mesiacoch ani tam mi nič nepovedali, až teraz keď som bola na baby balance tak mi inštruktorka povedala medzi rečou, že sa jej zdá, že má vzadu zležané a až odvtedy sa tým zaoberám 😪 mňa to ani nenapadlo lebo od narodenia sa snažíme s ním manipulovať ozaj správne, a aj tak. Žienky vy všetky, čo ste mi reagovali, aká je vaša osobná skúsenosť so zležaním u vašich detí
Ahojte. Problém je ten, že ja som si zležanie absolútne nevšimla, pediatrička ma nikdy ani náznakom neupozornila, že by hlavička nebola ok, keď sme bolí preventívne u detskej fyzioterapeutky v dvoch mesiacoch ani tam mi nič nepovedali, až teraz keď som bola na baby balance tak mi inštruktorka povedala medzi rečou, že sa jej zdá, že má vzadu zležané a až odvtedy sa tým zaoberám 😪 mňa to ani nenapadlo lebo od narodenia sa snažíme s ním manipulovať ozaj správne, a aj tak. Žienky vy všetky, čo ste mi reagovali, aká je vaša osobná skúsenosť so zležaním u vašich detí
@anonym_autor Vsak uz ti tu bolo poradene. Objednajte sa do plagio Martin. Vyrobia helmicku ma mieru. Povedia kolko bude nosit. Mozno 3-4 mesiace. Mozno dlhsie. Aj na kontroly pojdete. A hlavicka sa upravi.
@anonym_autor no podľa mňa nie. Takú istú mala dcéra- Ortopéd ci aký lekár to bol spolu s pediatriom nás dohnali až do Bratislavy, kde sa vyrabaju na mieru tie helmy, na také špeciálne meranie a tam nám ten odborník povedal ze nie, že helma vôbec nie je potrebná.
Hlavicka ma byt vzadu guľatá a nie je

Cez tie vlasky tazko vidiet ci ma zlezanu hlavku. Vsak chodte na meranie do plagia Martin, alebo do mesta kde to tiez robia a mate blizsie. A presne ti povedia ci ma zlezanu hlavku.