Má moja 13-ročná dcéra podváhu?
Dobrý deň,moja 13-ročná dcéra ma 155cm a 34kg.Myslíte si že ma podváhu?
ma tazku podvahu aky je dovod ? mentalna anorexia ?
@mamina7070 prečo hneď mentálna anorexia? Veď to, že je niekto chudý neznamená, že má poruchy príjmu potravy.
Autorka určite nižšiu výšku a váhu konzultuj s lekárom, ale je možné, že obdobie rastu a priberania má dcéra ešte len pred sebou.
Je to extremne malo.moja 5 rocna ma 22kg a je ako slizik
@patus_2 to je jedna z moznosti takej podvahy v tomto veku a asi si si nevsimla moj otaznik
@andreakotesova práveže doktor vraví že ma normálnú váhu
K tej výške to podľa mňa nie je az taká nízka váha.. Moha 13 ročná dcéra má 174 cm a váhu 47 kg.
Normálnu váhu nemá. Ale poviem to takto, ja som mala asi približne takto isto. Potom som behom roka (z13 na 14), vyrástla o 10 cm a pribrala teda ak si dobre pamätám asi 13 kíl. Ak si dcéru vsimas a vidíš, že je normálne, nie je dôvod sa báť.
A aké má stravovacie návyky? Koľkokrát za deň je? Je aj mäso vajcia ryby mliečne ovocie … ?
Nedrží diétu?
Je to dosť nízka váha. Však nemusí mat 100 kíl, ale 34 je naozaj malo
Akú ma vysku? Ty a jej otec máte ako vysku a váhu?
BMI ma 14,15 a je v podvyzive na cca 3 percentile tj 3% deti maju rovnaku alebo nizsie BMI
Toto je teraz u nás téma číslo 1. Mam 11 ročnú dcéru, ma 146 cm a 22 kg. Riešime gastro, psychológiu, pije nutridrinky, dám jej jest, na čo si spomenie, aj keby som mala vykradnut obchod, no s jedlom bojujeme celý jej život.
@pribinak Ona práveže je stále,aj raňajkuje.Otec má 174cm (80kg) a ja mám 172cm (78kg)
gastro problemy? celiakia vylucena ?
@mamina7070 celiakia vylúčená,a gastro problémi taktiež nie
Má dosť energie? Zdravotne je na tom dobre?
@belasy_motylik Energie ma na rozdávanie,a aj zdravotne je na tom dobre
Ty si bolo ako na tom v jej veku? Nebola si tiež taka chuducka?
Ak je inak zdravá, tak asi to chce len čas
@belasy_motylik to bmi mojej dcéry ani vedieť nechcem. To by bola neviem ani kde
@pribinak v jej veku som mala priblížne istú výšku ibaže o 3kg viac,mala som už aj menštruáciu
3 kg je zanedbateľný rozdiel v tomto veku. Tak evidentne genetika robí svoje
@marhulka13 ak je dieťa zdravotne v poriadku a stravovanie je normálne tak to nie je dôvod riešiť, často sa to dobehne v puberte.
v akom vyvojovom stave je? ak som spravne pochopila, ms este nema.
ma uz prsia, boky, ochlpenie?
ak ano, je v obdobi puberty a mala by mat pomer vahy a vysky uz pomaly ako dospela zena.
ak nie, potom by sa mala psudzovat este ako dieta.
toto je vek, kedy sadievca men na zenu a dosplazena am prirodzene pomer vaha avyska inde. ako dievca. an svoju vysku ma vahovy priemer vyssi. co sa tyka dospevania, je zaciatok a teda aj stav vyvoja v obdobi puberty rozdielny, preto sa neda podla veku usudit, v ktorej faze vyvoja sa nachadza a aku by mala mat vahu.
@majamat prsia ma celkom malé(začali jej rásť pred 2 rokmy),boky nemá ochlpenie áno .V puberte už je už len čakám kedy príde menštruácia
tak pozrela som do grafu a to bud epodvaha, anyvse je vo vyvojovoej faze kedy by uz mala mat pomer vaha a vyska skor smerom k dospelej zene aj ked na druhej strane mlade dievcata su casto stihejsie, ako realne dospele zeny. je to taky medzistupen.
ako baby pisali, ak nema ine takosti, ci uz s travenim, vyzivou, ma dost energie, tka potom je jednoducho stihlejsia.
Tak na prvý pohľad som si pomyslela, že fúha, je to málo, toľko váži môj 10 ročný syn (140 cm) a pre porovnanie - moja 13 ročná dcéra má 165 cm 48 kg... Poznám v okolí 2 dievčatká, rodičov majú vysokých a urastených, oni dve pôsobia veľmi vychudnuto, no vraj jedia veľa a sú zdravé. Spomenula by som lekárke, možno odporúči nejaké vyšetrenia pre istotu
Môže byť aj genetika, nizkokalorické jedlo, parazita v črevách
Čo hovorí pediater?ak normálne je a nemá zdravotné problémy tak je štíhla..Mne sa zdá aj dosť nízka.Moja dcéra v tom veku išla tak nárazovo najprv pribrala boky už taká žena, prsia rástli a potom veľmi vyrástla.Nerastla primerane, ale veľmi zhurta
@luccija Vraví že vraj má normálnu váhu na jej výšku,mne sa nízka nezdá ked ju porovnám s jej spolužiačkami (majú aj 146cm)
dolezity je presny vek,a le 146cm je vseobecne malo. 155 cm je ok.
ak by skoncila na rovnakej pozicii v dospelosti, ako je teraz, potom jej konecna vyska bude okolo 162cm. podla stavu vyvoja , kedy je uz v puberte, je mozne, ze sa blizi ms, co dievcata mavaju v priemere vo veku medzi 12,5-13,5r je tu pravdepodobnos,t ze bude mat takuto vysku.
ked vezmem do uvahy tvoju vysku, tak podla teba nerastie, no vyska otca, ktoru je nutne premenit na zensku vysku, jeho vyska v zenskej verzii vychadza 161cm, cize je tu moznost, ze rastie podla otca.

Mala by mať aspoň 10 kg naviac.