icon

Má moja 13-ročná dcéra podváhu?

24. júl 2024

Dobrý deň,moja 13-ročná dcéra ma 155cm a 34kg.Myslíte si že ma podváhu?

Strana
z2
andreakotesova
24. júl 2024

Mala by mať aspoň 10 kg naviac.

mamina7070
24. júl 2024

ma tazku podvahu aky je dovod ? mentalna anorexia ?

patus_2
24. júl 2024

@mamina7070 prečo hneď mentálna anorexia? Veď to, že je niekto chudý neznamená, že má poruchy príjmu potravy.
Autorka určite nižšiu výšku a váhu konzultuj s lekárom, ale je možné, že obdobie rastu a priberania má dcéra ešte len pred sebou.

simona92101
24. júl 2024

Je to extremne malo.moja 5 rocna ma 22kg a je ako slizik

mamina7070
24. júl 2024

@patus_2 to je jedna z moznosti takej podvahy v tomto veku a asi si si nevsimla moj otaznik

autor
24. júl 2024

@andreakotesova práveže doktor vraví že ma normálnú váhu

inull5
24. júl 2024

K tej výške to podľa mňa nie je az taká nízka váha.. Moha 13 ročná dcéra má 174 cm a váhu 47 kg.

asocial
24. júl 2024

Normálnu váhu nemá. Ale poviem to takto, ja som mala asi približne takto isto. Potom som behom roka (z13 na 14), vyrástla o 10 cm a pribrala teda ak si dobre pamätám asi 13 kíl. Ak si dcéru vsimas a vidíš, že je normálne, nie je dôvod sa báť.

pribinak
24. júl 2024

A aké má stravovacie návyky? Koľkokrát za deň je? Je aj mäso vajcia ryby mliečne ovocie … ?
Nedrží diétu?

Je to dosť nízka váha. Však nemusí mat 100 kíl, ale 34 je naozaj malo

Akú ma vysku? Ty a jej otec máte ako vysku a váhu?

belasy_motylik
24. júl 2024

Je to podváha, veď si hoď údaje do detskej BMI kalkulačky, tá zelená bodka je tvoja dcéra. Stravovanie, vo sa týka obsahu, množstva a frekvencie má aké?

mamina7070
24. júl 2024

BMI ma 14,15 a je v podvyzive na cca 3 percentile tj 3% deti maju rovnaku alebo nizsie BMI

marhulka13
24. júl 2024

Toto je teraz u nás téma číslo 1. Mam 11 ročnú dcéru, ma 146 cm a 22 kg. Riešime gastro, psychológiu, pije nutridrinky, dám jej jest, na čo si spomenie, aj keby som mala vykradnut obchod, no s jedlom bojujeme celý jej život.

autor
24. júl 2024

@pribinak Ona práveže je stále,aj raňajkuje.Otec má 174cm (80kg) a ja mám 172cm (78kg)

mamina7070
24. júl 2024

gastro problemy? celiakia vylucena ?

autor
24. júl 2024

@mamina7070 celiakia vylúčená,a gastro problémi taktiež nie

belasy_motylik
24. júl 2024

Má dosť energie? Zdravotne je na tom dobre?

autor
24. júl 2024

@belasy_motylik Energie ma na rozdávanie,a aj zdravotne je na tom dobre

pribinak
24. júl 2024

Ty si bolo ako na tom v jej veku? Nebola si tiež taka chuducka?

Ak je inak zdravá, tak asi to chce len čas

marhulka13
24. júl 2024

@belasy_motylik to bmi mojej dcéry ani vedieť nechcem. To by bola neviem ani kde

autor
24. júl 2024

@pribinak v jej veku som mala priblížne istú výšku ibaže o 3kg viac,mala som už aj menštruáciu

pribinak
24. júl 2024

3 kg je zanedbateľný rozdiel v tomto veku. Tak evidentne genetika robí svoje

belasy_motylik
24. júl 2024

@marhulka13 ak je dieťa zdravotne v poriadku a stravovanie je normálne tak to nie je dôvod riešiť, často sa to dobehne v puberte.

majamat
24. júl 2024

v akom vyvojovom stave je? ak som spravne pochopila, ms este nema.
ma uz prsia, boky, ochlpenie?
ak ano, je v obdobi puberty a mala by mat pomer vahy a vysky uz pomaly ako dospela zena.
ak nie, potom by sa mala psudzovat este ako dieta.

toto je vek, kedy sadievca men na zenu a dosplazena am prirodzene pomer vaha avyska inde. ako dievca. an svoju vysku ma vahovy priemer vyssi. co sa tyka dospevania, je zaciatok a teda aj stav vyvoja v obdobi puberty rozdielny, preto sa neda podla veku usudit, v ktorej faze vyvoja sa nachadza a aku by mala mat vahu.

autor
24. júl 2024

@majamat prsia ma celkom malé(začali jej rásť pred 2 rokmy),boky nemá ochlpenie áno .V puberte už je už len čakám kedy príde menštruácia

majamat
24. júl 2024

tak pozrela som do grafu a to bud epodvaha, anyvse je vo vyvojovoej faze kedy by uz mala mat pomer vaha a vyska skor smerom k dospelej zene aj ked na druhej strane mlade dievcata su casto stihejsie, ako realne dospele zeny. je to taky medzistupen.

ako baby pisali, ak nema ine takosti, ci uz s travenim, vyzivou, ma dost energie, tka potom je jednoducho stihlejsia.

danyelia
24. júl 2024

Tak na prvý pohľad som si pomyslela, že fúha, je to málo, toľko váži môj 10 ročný syn (140 cm) a pre porovnanie - moja 13 ročná dcéra má 165 cm 48 kg... Poznám v okolí 2 dievčatká, rodičov majú vysokých a urastených, oni dve pôsobia veľmi vychudnuto, no vraj jedia veľa a sú zdravé. Spomenula by som lekárke, možno odporúči nejaké vyšetrenia pre istotu

sisska96
24. júl 2024

Môže byť aj genetika, nizkokalorické jedlo, parazita v črevách

luccija
24. júl 2024

Čo hovorí pediater?ak normálne je a nemá zdravotné problémy tak je štíhla..Mne sa zdá aj dosť nízka.Moja dcéra v tom veku išla tak nárazovo najprv pribrala boky už taká žena, prsia rástli a potom veľmi vyrástla.Nerastla primerane, ale veľmi zhurta

autor
24. júl 2024

@luccija Vraví že vraj má normálnu váhu na jej výšku,mne sa nízka nezdá ked ju porovnám s jej spolužiačkami (majú aj 146cm)

majamat
24. júl 2024

dolezity je presny vek,a le 146cm je vseobecne malo. 155 cm je ok.

ak by skoncila na rovnakej pozicii v dospelosti, ako je teraz, potom jej konecna vyska bude okolo 162cm. podla stavu vyvoja , kedy je uz v puberte, je mozne, ze sa blizi ms, co dievcata mavaju v priemere vo veku medzi 12,5-13,5r je tu pravdepodobnos,t ze bude mat takuto vysku.

ked vezmem do uvahy tvoju vysku, tak podla teba nerastie, no vyska otca, ktoru je nutne premenit na zensku vysku, jeho vyska v zenskej verzii vychadza 161cm, cize je tu moznost, ze rastie podla otca.

Strana
z2