Má moje 15-mesačné dieťa nízku hmotnosť?
Ahojte,moja dcérka má 15 mes. A má 8800 g. Doktorka sa vyjadrila, že by mala mať viac ,že je akurát na hranici ,lebo mala by mať trojnásobok pôrodnej váhy(3040g mala)...ste tu ešte nejaké.ktore máte také drobné deti? Mala pekne papa, ale veľa krát "za behu" a ja mám tiež veľmi dobre spaľovanie ,tak možno podedila 😂 je tri ešte niekto taký? Riešili to nejak?
Moje deti su vsetky tri stihlejsie a lahsie ako ostatne, su v poriadku, zjedia az az. Pokial doktorka nenasla nejaky “problem”, je to urcite v poriadku.
Vysku ma tiez nizsiu?Moj syn mal v dvoch rokoch 81cm a 11kg a to sa narodil vyse 4kilovy..Takze ani v dvoch rokoch nedosahoval trojnasobok porodnej vahy 🤷🏻♀️ Bol a nadalej je,taky krpec..
vsetky moje deti mali cca v tomto veku takuto hmotnost... MUDr. to nikdy neriesila..
moja ma tusim presne take iste miery. Je kojena, papa menej, ale moja dr. to vobec neriesi, ani ja. 🙂
Vaha ma byt primerana vyske... to je zaklad... moja starsia mala rocna 72cm a 8,6kg a bol to idealny pomer podla mna... mladsia mala 78cm v roku a 9,6 kila a tiez to vyzeralo optimalne...
Mam takmer 25 mesacneho a ma 11 lg, je ytly, este ho kojom, papa velmi slabo, chystam sa vyskusat PediaKid
Ahoj áno nás syn mal nizku váhu vždy, teraz má 12r 145cm a 30kg. Stále nízka ale tak žiaľ.
Aj moja ma tak nejak, dr povie, ze ma byt po kom stihla ked aj ja som. Hlavne, ze od poslednej poradne pribrala. Ked si pozeram miery starsej, tak mala zhruba rovnako aj cm aj kg.
Moj syn ma 2r4 mesiace a konecne sa dostal na 11kg. Vsetky gate mu padaju. Je zdravy, vela toho poje, stale v pohybe. Dcera bude mat 6rokov, 122 cm a vazi 21 kg. Obaja su stihli. My s muzom sme skor vacsi.
No, viem, ze tam este nie ste, no nas pomaly 3 rocny ma 12,5 kg, meria cca 93 cm. V 17 mesiacoch mal 9400g a 84 cm, narodil sa ako najtazsi zo vsetkych deti, mal 3100g v 39 tt., porovnavala som, v 3 rokoch mal prvy syn, narodeny 8 dni po termine ako 2800g, 98 cm a 16 kg 🤪. Som zvedava, co nam povie dr., doteraz jedol v pohode, ale teraz to flaka, vsetko ostatne je dolezitejsie ako jedlo.
Manzel je vysoky, ja nizsia nez nizka. Tak asi len geny. To dufam, lebo ja som mala a mam dg., aj som brala pri kojeni lieky, co blokuju cinnost SZ. Takze mozno bude brat krv.
Moja mala v roku 8 kg, ale narodila sa ako 2,5kg, takže trojnásobok váhy síce mala, ale aj tak! Dr na to nič nevravela a doteraz je drobec, má 9 rokov a 24kil!
Deti su rozne, dala by som spravit krvny obraz ci jej nic nechyba a inak by som to neriesila. Moja ma dva roky 86 cm a 11 kg (cize v roku tiez ziadna slava), ked sa narodila mala 49 cm 3720 g a nastastie nikto neriesil ci dost pribera, zaklad bol, ze rastla, priberala (aj napriek refluxu).
V roku jej akurat vyskocilo Decko a musela ho prestat brat, ale od vtedy KO ukazkovy. Zje kolko zje, vypije kolko vypije. Podla mna jej to vsetko ide do chodidiel, lebo oproti kamosom v jej veku (mesiac hore dole) ma o 1,5 cm dlhsie chodidla 😂
Uvidime ako bude rast, ale svagrina tiez bola malinka, ked sa narodila mala len 48 cm a bum teraz 186 cm 🤷♀️
Moja má 15m a 8,5kg. Ešte sama nechodí, len popri nábytku, stene, za ruky, takže neviem kde to spáli, keďže zje toho viac ako jej 6 ročný brat. Naša dr toto vôbec nerieši chvala bohu. Veď každý je iný. Narodila sa 4 dni po termíne s váhou 3340g.
Nasa bude mat 28.11 tretie narodeniny a ma 11kg...nepribrala uz velmi dlhu dobu... Nedávno ked sme boli u dr tak som spomenula ze nepribera... Odvazili a odmerali... Nevyjadril sa nejak... Iba kazal aby som kupila sirup na chut do jedla... Len pri nasej je vsetko zbytocne kedze ona ani pri jedeni nechce sediet a spalovanie asi ma po mne... Ja sa najem aj o 1 rano a moc nepriberiem 😁ale cakam na moje vysledky a ak sa mi potvrdi celiakia a intolerancia na mlieko chcem obe deti zobrat na krv. Aj ked teda syn ma 5 a pomaly 19 kg pri jedeni nemá najmensi problem,skor ma taky problem ze by len jedol 😰co tiez asi neni najlepsie
Moj syn sa narodil s 3250g a v 3m uz mal 9kg z materskeho mlieka bol taky valibuk babo . Ale potom uz priberal menej v roku mal 11kg . Teraz ked vidim babatka odhadujem im tak 3m ked uz maju pol roka lebo sa mi zdaju drobne . 😅Kym dobre papa mà energiu je spokojne hrave dieta moc by som sa tym netrapila.
Moj mladsi mal v roku 7kg. Teraz ma 10 a cca 25kg aj s topankami.

Moje dieta take nie je, ale poznam a aj v rodine mame take a aj v mamickovskej skupine mame kopec takychto deti, niektori riesili, niektori neriesili. Synovec bol na tom podobne, rodicia su normalnej konstitucie az vacsej, bratrancova dcera asi uplne taka ako tvoja, tam su aj rodicia mali. Osobne by som to neriesila vobec pokial dieta normalne papa, je zdrave, cule, vyvija sa normalne. Moje napr ma normalnu vahu, ani vela ani malo, a pritom s jedenim je katastrofalne na tom 🤯😬