Má moje dieťa príznaky autizmu?
Dobrý deň
Môj syn ide mať dva roky, jedine čo povie je baba,
Neukazuje prstom, sem tam nereaguje na meno.je aktívny, neposedí na jednom mieste.
Chcem len vedieť či je úplne v poriadku, alebo ma poruchu autizmu.
Ďakujem
....alebo ma zalahnute za bubienkom a nepocuje dobre (to neznamena, ze je hluchy!)... zacni pediater-usny-logoped a az potom vsetko ostatne..
Tak hadam smer pediater,nie?
@bosinko len z popisu ti ho nikto nediagnostikuje, pokiaľ máš obavy treba konzultovať s pediatrom.
Ako reaguje na bezne pokyny?
- podaj mi vodu
- chod si pre topanky
- umy si zuby
Pozná členov rodiny? Vie ukázať na fotke kde je mama, otec, babka...
Ocny kontakt?
Lebo z toho co si napísal - neposedi na mieste - typické 2 ročne dieťa, - sem tam nereaguje na meno - keď sa moje dieťa hra a je "zazraty" do hry, tiež ma nepočuvne na 1x...
To, že neukazuje prstom môže byť problém.
Ako reaguje na bezne pokyny?
- podaj mi vodu
- chod si pre topanky
- umy si zuby
Pozná členov rodiny? Vie ukázať na fotke kde je mama, otec, babka...
Ocny kontakt?
Lebo z toho co si napísal - neposedi na mieste - typické 2 ročne dieťa, - sem tam nereaguje na meno - keď sa moje dieťa hra a je "zazraty" do hry, tiež ma nepočuvne na 1x...
@lucia13022023 syn je auti a toto vsetko robil, takze ani to nie je zrovna specificke.... nie typicky, ale vysoko funkcne-nefunkcny... prakticky kazde zdrave dieta ma nejake auti znaky a nic to neznamena.... len ked das dokopi cele puzzle, preto diagnostika autizmu trva aj rok...
@lucia13022023 syn je auti a toto vsetko robil, takze ani to nie je zrovna specificke.... nie typicky, ale vysoko funkcne-nefunkcny... prakticky kazde zdrave dieta ma nejake auti znaky a nic to neznamena.... len ked das dokopi cele puzzle, preto diagnostika autizmu trva aj rok...
@anjelicek26 áno, preto treba kontaktovať pediatra a nie modrý koník. Len mam pocit, že niektorým rodičom stačí jeden príznak a hneď je to autizmus.
@anjelicek26 áno, preto treba kontaktovať pediatra a nie modrý koník. Len mam pocit, že niektorým rodičom stačí jeden príznak a hneď je to autizmus.
@lucia13022023 mna toto tiez dost irituje, ze prve, co ludi napadne, je autizmus...pritom zhorseny sluch vysvetluje tie priznaky uplne rovnako a u malych deti do 5 rokov pri este kratkej eustachovej trubici velmi velmi casty problem... ono toto "rozrozpraval sa neskoro" je velmi casto to, ze konecne povolil tlak v usiach ako usko rastlo a zacal pocut... oni potom pocuju ako pod vodou, zle komunikuju, lebo nerozumeju... frustracia stupa, ochota sa o niecom bavit tiez, v kolektive strateny... ked mlademu vlozili rurky do usi, bol ako vymeneny....
@anjelicek26 aj u nás takisto, toto všetko robil.
jasné, najskôr by som ho dala skontrolovať lekárom a až potom by som robila nejaké závery...
Neukazovanie prstom môže byť problém. Rieš to, nemáš na čo čakať.
Pediater. Ten Vás asi odosle na foniatriu ako nás, či nemá poruchy sluchu. Nemusí byt hluchý, staci nedoslýchavost hlasok, potom slova nedávaju zmysel. Ak bude sluch v poriadku, tak Vás možno odosle do Speciálneho poradenského centra, kolečko logoped, neurolog, ORL, je toho vela. Možno postačí aj logoped, a tam dnes chodí kde kto aj dospeli. Nechcem strašit, nepoznám Vašho syna, nie som ani zdravotník, len skusenost u nás. A co ine deti? Vyhladava ich, snaží sa zapojit, je společenský? Vacsinou sú autisti samotárski, utiahnuti, ale zasa, sú aj rodeni introverti, co si vystacia sami celý život
to ze niekedy nereaguje na svoje meno, tak tomu sa prosim pekne hovori selektivna hluchota...🙂 pocuje len co chce...🙂
to ze nevie rozpravat...toto sa tu riesilo za posledne roky stale...co si ty robila preto, aby dieta rozpravalo?ak si robila maximum a napriek tomu to nejde, vyckaj, niektore deti sa rozrozpravaju neskor...a stale pre to mozes nieco urobit...
Príliš málo informácií. Aké má porozumenie? Aká je jeho hra?
očný kontakt?
Moje deti tiež nereagujú niekedy na meno a nie su ani hluche a nie su ani autisti. Tiež sú aktívne a neposedia. Ta diagnóza sa volá detstvo

@bosinko dieťa je v poriadku ale čo rodičia 🙈🤦♀️