Má moje dieťa príznaky autizmu?
Dobrý deň ,
chcela by som sa spýtať mám 2rocneho syna .
Nerozpráva, len taký základ , vety vôbec ...vie pomenovať osoby v domácnosti ale napríklad mama a tata nepoužije keď niečo potrebuje , ale keď ukážeme na osobu tak ju pomenuje kto je kto ...
Snaží sa zopakovať slová keď mu povieme ale len keď chce ... Na meno reaguje , ale keď sa hrá a je zaujatý a niečo od neho chceme aj vramci hry tak nas ignoruje akokeby má svoju bublinu až na niekoľkýkrát zareaguje čo od neho chceme ... rozumieť nám rozumie by som povedala skoro všetko ... Opakuje všetko čo vidí či nás , alebo v rozprávke keď ukazujú....keď sa hrá tak áno auta si ukladá do radu ale napríklad keď nájde rovnaké auto rovnakej farby tak ho zaradí za tú istú farbu ,alebo páči sa mu paw patrola a keď ma rovnaké postavičky dáva ich vedľa seba ... Máte skúsenosti neviem čo je ešte v medziach a čo by stálo možno za konzultáciu u dr. Ďakujem
@domils
Prosím ťa máš úplne normálne dieťa, ako si prišla na takúto blbinu? Kamoskin rovnako starý syn skladá snáď suvetia a tvoj je oproti jej riadne pozadu?
Ukľudní sa, normálne dvojročné prďola máš. Ja som sa obávala tiež kôli reči a keby som vedela aký nakoniec bude, vychutnám si ten boží kľud vtedy 😁. Dnes kŕče od rána čo oči rozkepi až dokiaľ nezaspím 🫣.
A že sa v zaujatí netočí na meno? Úplne normálne. Zvyšok či si opísala, farby, postavy rovnaké ku sebe atď, všetko normálna. Náš má 2,5 a tiež to robí. A dokonca aj ja s mužom máme super "vlastnosť" - pokladať rovnako sfarbené predmety ku sebe, keď je možnosť. Podvedome. Tak si vieš predstaviť ako často hľadáme určité veci, keď to leží čierne na čiernom a podobne.
Pre svoj kľud to spomen obvodnej a uvidíš čo ti povie. Deti v určitom veku, teda v tých 2 rokoch nechcú papagajovať na povel aj keď by to vedeli 😏.
ake priznaky tam vidies? radenie auticok? hraciek? to robia aj zdrave deti. nic ine na PAS tam nevidim z toho co pises, pre pas potrebujes mnozstvo drobnych odchyliek a o tych nepises, ze by ste mali
Podľa mna všetko je ok
Jedine viac mu dať priestor na rozprávanie,pytanie si vecí a tak
@reela 25m
@domils mal by uz pouzivat dvojslovne vety. Skus cez pediatricku listok na logopediu, objednat sa a dovtedy pokym budete mat termin, tak sa mozno rozbehne. Do toho datumu mozes pozistovat na internete ako mu rozviazat jazyk. Ak mas okrem zaostavania vo vyvoji reci podozrenie na ine veci, tak vypln formular do centra vcasnej intervencie... pokial dostanete termin, tak znova: mozno sa rozbehne tak, ze tam ani nepojdete. Ak nie, tak aspon sa na neho pozru a povedia ti nejake rady tipy triky ako na neho.
To je nový trend hľadať v každom dieťati autizmus? Ženy...keby vy ste len vedeli ako je to náročná diagnóza a čo by mamičky s touto diagnózou dali za to aby ich detičky toto dokázali robiť. Môj mladší začal rozprávať keď mal 3 roky a 4 mesiace. Je úplne zdravý a za mesiac sa rozkecal ako starý dedo. Dovtedy sa mu proste nechcelo, maximálne jedno slovo ako mňam, titit, mama...
@domils mal by uz pouzivat dvojslovne vety. Skus cez pediatricku listok na logopediu, objednat sa a dovtedy pokym budete mat termin, tak sa mozno rozbehne. Do toho datumu mozes pozistovat na internete ako mu rozviazat jazyk. Ak mas okrem zaostavania vo vyvoji reci podozrenie na ine veci, tak vypln formular do centra vcasnej intervencie... pokial dostanete termin, tak znova: mozno sa rozbehne tak, ze tam ani nepojdete. Ak nie, tak aspon sa na neho pozru a povedia ti nejake rady tipy triky ako na neho.
@reela ďakujem 🤗

@domils ak máš taký pocit tak to stojí za konzultáciu s dr a nie tu s ľuďmi na koniku. Akože čo sa ti nezdá? Ma 2 roky . Za mňa normálne