Dobrý deň prajem všimla som si ze moja dcéra je iná ako ostatné detičky v jej veku nemá oční kontak nereaguje na pokyny neukazuje keď niečo chce neposlucha na meno mám veľké obavy ale často pozerá rozprávky anglické aj cc 8 hodín denne každý deň nerozprav ale keď sa ňou hrám steklim alebo jej poviem kukuk tak reaguje keď sa hrá s loptou keď jej poviem daj tak mi poda ale nepozerá sa namna jasne už som to riešila u pediatra zatiaľ sme objednaní na neurologiu vraj je skoro ale nechcem to zanedbať ďakujem
Prečo pozerá telku len 8 hodín denne?🤔
Treba aby rozpravky pozeralo este dlhsie. 8 hodin je malo…
To nemoze byt naozaj
@simonkaaa2017 To môže byť aj nesprávna výchova, dieťa nemá pozerať rozprávky
8 hodín denne.
@simonkaaa2017
a ty si so sebou iz u psychiatra bola, ked tak male dieta pozera televíziu 8 hodin denne?? Ty ries seba a svoje duševné zdravie, ked budes ty normalna aj dieta bude.
@simonkaaa2017 v rodine mame rodičov, ktorých dieťa nechali cele dni pozerať telku, malo veľmi oneskorený vývin, riešili vela problémov, diagnóz, je i autista. Nemožno jednoznačne povedať, že to bolo spôsobené tým, no neriskovala by som. V takom veku tv vôbec. Od 2 roku možno 10-15 minút je ešte Ok. Ale bezpečne je to podľa odborníkov až od 6 rokov (len primeraný čas).
Ani dospelý človek nevydrží 8h pred telkou, neviem si predstaviť malé dieťa ktoré nevydrží pri žiadnej činnosti viac ako 5 min 🤦♀️ odrbavaj inde
@domka222 ano mate pravdu
@klarissa25 prečo takto reagujete ja viem ze som urobila chybu ale určite to zmením
@lucia13022023 nie v jedom kuse myslím do kópi telka telefón
@simonkaaa2017 ak hovoríš pravdu tvoje dieťa nebude autista len zanedbané
Objednaj sa k psychologičke, niekam, kde pracujú s autistami alebo CVI. Neurológ ti s autizmom veľmi nepomôže. Nie je to skoro. A vypni telku.
@januska12323 keby ste mali pravdu bola bisom ta najšťastnejšia matka ale pred tím bola iná hovorila baba mama robila hav hav dúfam ze to bude tím a ze sa to dá napraviť a ze dostanem druhú šancu lebo niektorý ma hneď odsúdili
@thereisabear určite už nebude pozerať telku ani televizor len v krajich prípadoch
@thereisabear ano je chcem vedieť co jej je jasne klamať nebudem poviem všetko no najprv ma poslali na neurologiu abi vylúčili iné diagnózy
Toto je zle, veľmi zle. Musím takto narovinu. Prepáč. Ty sa máš o ňu starať, nie sa jej “zbavit” nech máš pokoj a svoj volny čas.
Prepáč, ale vážne chces - lebo ako rodič predsa “mozes”, zničiť jej začínajúci život, ak by mohla byt normálne zdravé dieťa? Ja som mala chuť tých rodičov zažalovať.
Aj tak sa ti to vráti, keď budeš mat dieťa, ktoré vďaka tomu možno bude vyžadovať tvoju starostlivosť cely život.
Mozog potrebuje stimuly, aby sa správne vyvíjal. Aké podnety jej da telka či mobil? Dieťa sa musí hrať, skúmať, objavovať a pozorovať skutocny svet, skákať, preliezat, chytať veci, hádzať, búchať, ovoniavať, ….
@simonkaaa2017 tu tv musis velmi velmi obmedzit a urcite kontaktuj cvi a dobre je ze idete aj na neurologiu potom mozte riesit dalej. Podla mna podla toho popisu by tam mohla byt nejaka dg ale mozno nie no treba s tym pracovat nenechat to tak a necakat
@simonkaaa2017 Prepáč ale nemôžeš sa čudovať, keď si niektoré ženy myslia, že si troll. Ja nie som žiadna premotivovaná eko bio moderná matka ale za deň 8 hodín TV + telefón? Moja dcéra má telefón pri česaní vlasov (pôsobí ako analgetikum) a TV tak 20 minút cca (teraz viac, keďže je chorá a púšťam jej rozprávku pri inhalovaní).
V tom co píšeš nevidím žiadny znak autizmu, možno ten očný kontakt, no tvoje dieťa je malé, nič by som nesilila. Dcére svieti v karte od neurológa "dieťa vykazuje znaky PAS", čiže svojho času som sa tiež dosť bála, no našťastie je dcéra zdravá.
18 mes.dieta travi 8 hod denne striedanim telky a telefonu? Tak uz vies preco nerozprava? Lebo nemo pozera na mihotajuce sa obrazky. Ju nezaujima hra s tebou,ani tvoje pokyny,ona svoj mozog uspokoji pozeranim videi. Zacni tam a nie hned autizmom. Dufam,ze aj lekarovi si povedala,ze 8h denne stravy cumenim na obrazovku.
@mima172 som rada ze mate zdravie dieťa nech je stále ani ja niesom najhoršia matka aj bisom prenich spravila všetko na svete ja ju ešte stále kojim od narodenia má strašni náročný spánok
@simonkaaa2017 ty sa doslova zbavujes svojho dietata na cely den. Zvysny cas dna prespi a papa, ze? Pripadne ho okupes a das pusu na dobru noc. Toto je maximalne zanedbana vychova. 👎🏻👎🏻👎🏻
8h tv? 😅😅 ries v prvom rade seba. Hlavne, ze kojis 🤦♀️😅
U psychologičky tak či tak skončíte, tak sa objednaj čím skôr. Všade sa aj tak dlho čaká.
@simonkaaa2017 toto nemoze byt real 🙈🙈🙈
Pozri na pojem virtualny autizmus.
https://pediatriepropraxi.cz/incpdfs/ped-202404...
Prve, co mozes pre svoje dieta urobit je okamzite zrusit vsetky obrazovky.
@jajur88 nigdi bi ma nenapadlo ze obrazovka je až tak škodlivé keby som vedela vrátiť čas robila bisom všetko inak len dúfam ze som je nepoškodili mozog na trvalo
Na rovinu a zjednodusene. Sledovanie X hodin mobilu a televizia urobi z dospeleho cloveka uplneho magora (a tu sa predpoklada, ze mal normalne vyvinuty mozog a bol schopny vnimat aj vonkajsie podnety) a za teraz sa zamysli akym sposobom sa vyvyja mozog tvojho dietata ked len pasivne iba pozera na mobil a telku .. miesto aby si Rozvijala jeho achopnosti prispievas telkou a mobilom k ludovo povedane k jeho osprostievaniu a zaostavaniu. Vypni vsetko a venuj sa mu … ale musis byt pripravena aj vydrzat nervozitu zlobu atd lebo ak naozaj tak dlho kazdy den nieco pozera moze mat aj abstak… takze to zacni riesit co najskor
@olimuc urobím všetko preto abi sa všetko zmenilo pôjdem aj na terapia keď bude treba a to ze bývame v byte čiže veľmi medzy ľuďmi není dúfam ze všetko dobre bude a bude ro len taka zla spomienka zájdem snou aj ku psychologické ďakujem krásne ze ste mi to objasnili
troll....