Má moje dieťa skrytý reflux?
Ahojte mám synčeka 6m.
Večer ,keď ho dávam spinkat ,tak občas je nepokojný na prsníku je plne kojeny .
Má aj atopický ekzém .
Kolíky od narodenia boli .
Lenže teraz ak ho sám večer spinkať ,keď je namne ešte spinká položím hneď je hore a toto sa opakuje dookola uz som z toho unavená strašne .
Ale na brušku nejako nechce byť hnevá sa strašne ak ho dávam .Môže byť ,že má skrytý reflux ? Mliečko po napapani málokedy vyvracal von jedine ,ak mu išlo on to dokázal.hned prehltnúť . A pekne si aj odgrgne ale veľmi často chce na ruky .
V brušku po napapani mu občas buľči.
Doktorka ma gastro nás nechcela poslať akurát máme imuno.
Myslíte ,že ho boli pažerák alebo môže byť zaha ?? A kôli tomu večer je často hore a nechce spať veľmi ,keď je mimo mňa . Dávam ho aj do vyvysenej polohy spinkať . Už som strašne unavená z toho ako je každú pol hodinu hore a spí len namne .
Ďakujem za kazdu radu ☺️
My mame 6 mes a problem s refluxom , ale nasa odgrcne 20x denne v mini mnozstve, casti jej to buble potom v nose a to uz mame zavedene prikrmy a tiez pouzivam ryzovu kasu na zahustenie obsahu zaludka, je kojena, ja nejem mliecne atd. Nejem ani nejak pecivo a stale je to problem. Lekar s tym nic nechce robit jed kojim. Uvidime co povie na dalsej kontrole. Na sono nemala nejake vady teraz v 3 mes zistene

@anicka2626 netuším, či má skrytý reflux, minimálne by ho pálil pažerák a asi by preto veľa reval a "zlostil sa". len nechápem, ak máš podozrenie, prečo neskúsiš zahustiť UM aspoň na noc? alebo aj pred obedňajším spánkom? môžeš použiť svoje mlieko odstriekané a zahustiť 1 lyžičkou antirefluxového mlieka. a odsleduj, či to pomôže, či sa niektoré veci, ktoré sa tebe nezdajú, zlepšia, atď. ešte dodám... ak by šlo o pálenie záhy a tichý reflux, dieťa by bolo nepokojné hocikde, aj pri tebe, aj na tebe, lebo jednoducho... neviem, či to poznáš, ale to pálenie pažeráka vie byť nepríjemné až bolestivé. a malé deti sú často nesmierne plačlivé a nespokojné. to tvoje sa u teba upokojí, čo veľmi nenasvedčuje tomu, žeby šlo o nejakú takúto diagnózu.