icon

Má niekto dieťa s Naevus flammeus - oheň na tvári?

fliacik0103
24. máj 2011

Ahojte vsetci, ktorym sa narodili nadherne babenka vynimocne tzv. ohnom (flammeus naevus) na tvaricke, telicku...Budem rada, ak sa tato diskusia rozvinie, lebo na slovenskych strankach je toho dost malo a najma chybaju realne skusenosti...Moja dcerka ma ohen na pravej strane tvaricky a zvazujeme ako postupovat dalej..tak ak sem niekto zabludi, prosim piste.

fliacik0103
autor
10. jan 2012

@adrika214 adrika, my sme boli na ocnom, sono mozgu, sono vnutor organov, sono obliciek, neurolog, ked bude starsia pojdeme na mag rezonanciu, odporucila ju mudr faberova. najlepsie urobis, ked jej zavolas a spytas sa ake vysetrenia mas porobit. aj mudr aj sestricka su naozaj super, takze ochotne povedia.

didulka85
10. jan 2012

@fliacik0103 po poslednom ockovani mala dcera po tele hnisave vredy. Takze u nas uz ockovanie nehrozi. 😝
Stmavlo jej to bez priciny cez sviatky.

didulka85
10. jan 2012

@fliacik0103 chudatko... To musela mat asi velmi skarede. Ale neboj, make-upom zakryje a bude kocka.
To iste hovorim aj muzovi. Kupime make-up a nikto nebude vediet, ze ma flak na cele.

fliacik0103
autor
10. jan 2012

@didulka85 xaxaxa, to nam povedal aj primar na koznom na kramaroch🙂 vtedy mala 8 tyzdnov a na tej malej tvaricke to bolo fakt nezakrytelne nicim🙂 myslela som, ze ho asi dobodam, keby som mala nozik 😅 dnes to uz vobec neriesim,len obcas mi pride luto, ze sa v zivote stretne s ludmi, ktori jej to daju pocitit...aleee kedze z nej vychovam silnu zensku, tak ona im to vsetkym vrati😀😀😀

adrika214
10. jan 2012

@fliacik0103 tie modrinky su ale riadne, ja ten laser stale zvazujem, ale bojim sa, naozaj to trha srdce, ked matka vidi, ako place, ze preziva bolest. Ale Vaša malá už to má pekné, a nedá sa to urobit pod narkozov aj takym malim detickam ci len od tych dvoch rokov? A kolko treba podstupit tych zakrokov zhruba?

fliacik0103
autor
10. jan 2012

@adrika214 no ono, na svk to malym detom do 2-3 rokov nerobi nik, v zahranici od 6 tyzdnov, ale co som sa docitala, tak narkozu pouzivaju v zahranici tiez az pri starsich detoch alebo ak je toho naozaj moooc vela. tiez nie je sranda dieta uspat, hoci sa pouzivau analgetika, ktore su slabunke a max tak na 15min spanku, ale riziko je tam vzdy...ani do toho sa nam moc nechce, lebo predsa len chemia do tela, no neviem, kazde riesenie ma neake minusy☹ pocet sedeni je v zavislosti od velkosti a reakcie. neda sa to presne povedat, mozno 5-6 priemerne....

adrika214
10. jan 2012

@fliacik0103 my to máme takéto,pripajam fotky ..este ma trapi preco nas nikde neposlali na vysetrenia, ale zajtra zavolam faberovej

fliacik0103
autor
10. jan 2012

@adrika214 cudujem sa, ze vas nikam neposlala kozna☹

adrika214
10. jan 2012

@fliacik0103 ani na kožné by nás neposlali, keby som sa k tomu nehlásila, a kožná mi nepovedala nič len potvrdila nevus a nic viac. A myslim, ze má aj to ustipnutie bocianom, lebo ked place alebo sa nahneva v strede cielka sa mi vytvori cerveny pas a potom hned zmyzne, to som jej tiez vravela a na to sa blyzsie nevyjadrila, len ze to ma vela deti, a zmizne to

deniska11
10. jan 2012

@adrika214
laser ma trapi od jeho narodenia.......lekari v BA nam neodporucali, mam totiz system "vyckavania". cakat 10 rokov - to nam odporucili. ale na co??? v CR som nasla jednu kliniku kde to robia detom od 2 rokov pod celkovou anastezou. lenze moj maly bol uz raz operovany a raz sme mali uz magneticku rezonanciu - takze uz 2x sme mali celkovu anestezu. nie som nadsena z toho, ze by som ho zase dala "nadrogovat" . je to zataz pre oblicky , srdce atd... chvala Bohu sme nemali ziadne komplikacie ale nie som zastancom myslienky, ze dieta treba tolkokrat a zbytocne napumpovat tabletkami....takze neviem...ozaj nie, keby som mu mohla darovat - transplatovat svoju vlastnu kozu,isla by som do toho, ale neda sa to...
este som na to zabudla , ze sme absolvovali, sono vnutornych organov /brusko, oblicky atd/+ srdiecko
u Faborovej sme este neboli, ideme az 26 januara, potom sa ozvem co bolo.
fliacik Ti poradi co treba, ani ja neviem co vsetko treba predtym vybavit.... ona uz bola u nej.
inak moj maly bude mat 2 rokov v maji a potom planujem ist do tohto laseroveho centra - nechcem napisat presny nazov aby som nerobila reklamu + nechcem aby nam zablokovali temu.

deniska11
10. jan 2012

@fliacik0103
co potrebujem k Faberovej? napr. poukaz od lekara, medzinarodnu zdravotnu kartu, ?????potrebujem vobec nieco??
vysledky od nasich lekarov - su samozrejmostou

fliacik0103
autor
11. jan 2012

@deniska11 ja som mala vsetky mozne vysledky. co nam robili kludne jej zober hoci aj celu vasu kartu od pediatra-to bude aj naj, nech sa vie pohrabat. karticku poistenca som mala slovensku. plati sa poplatok okolo 400 kc. zavolaj si tam den pred, ci bude dokina, aby nahodou nebola odcestovana alebo chora, ale pokial viem, tak volaju, ked nahodou by tam nemala byt.

fliacik0103
autor
11. jan 2012

@deniska11 aha, mala som aj vymenny listok, ale mari sa mi, ze som ho nepotrebovala. ale zober pre istotu

didulka85
11. jan 2012

@adrika214 nam kozna povedala, ze keby to menilo tvar alebo tmavlo, tak mam prist. Tak sme prisli, lebo sa jej to zvacsovalo a este bola urazena, ze co ju otravujem. 😒
Takze to mas tak... Kramare...

adrika214
11. jan 2012

@deniska11 to mi je naozaj ľúto, a presne viem o com hovoris, keby sa dala vlastna koza transplantovat, aj ja by som sla do to.....a laser, narkoza a vsetko okolo toho ma svoje rizika, uspanie jedno nebezpecenstvo, a pozerat sa ako dieta zle znasa ten laser, dalsia bolest pre matku ☹ ,tiez sa toho velmi bojim ako zareaguje nan moj maly, a stale si davam tu istu otazku - podstupit to?, a budem urcite rada ak mi napises ako ste dopadli u faberovej, prosim a este mohla by si mi dat presnu adresu na nu? Dakujem

adrika214
11. jan 2012

@didulka85 aj ja mam pocit, ze uz vsade kde clovek pride tak obtazuje! Aj si normálne myslim, že pre tych (niektorych) lekárov je to nič! Ale každý to musí pocitit na vlastnom dietati aby to vobec pochopil, ake je to pre rodica dolezite, vobec cokolvek co sa tyka zdravia dietata. Nám kožná nič nepovedala, a ani neposlala, na ziadne vysetrenia, smutné ☹ , a velmi sa na to hnevam, naozaj nechcem nic zanedbat,naco potom mame tych lekárov do čerta, ked ani tí nevedia pomoct ☹ ,Teraz aby clovek vedel viac ako lekar, a vsetko si zistoval a ucil sa sam!

didulka85
11. jan 2012

@adrika214 ja som bola na Kramaroch nespokojna, tak som dostala kontakt na sukromnu ambulanciu, aj som si vypytala listok od lekarky. A predstav si, ze ma nezobrali. Ze oni take pripady neberu.
Tak ten flak uz neriesim. Mame stastie, ze je to na takom mieste a nemame to take hrozne ako ine deti. Vysypy co mala ako malinka som musela sama vyriesit. A po tom poslednom probleme po ockovani som na klasicku medicinu uplne zanevrela.

deniska11
11. jan 2012

@adrika214
cau, ja som jej cislo nasla na webe :
http://www.fnbrno.cz/detska-nemocnice/detske-ko... tam najdes aj telefonne cisla a dalsie zaujimave vecicky. kukk na tu stranu.
dobra spava je tá, ze su to chalani a dufajme ze budu mat extra CHLPATE nohy a nebude to vidno 😀

adrika214
17. jan 2012

@deniska11 Ahoj, tak uz sa Vám to kráti, nech Vám to u Faberovej dobre dopadne, a hlavne povie nieco pozitivne. Volala som jej a povedela, ze ona nepotrebuje ziadne vyzetrenia, ona sama si urobi klinicky obraz a potom sa budu robit vysetrenia, tak mi odlahlo 🙂 , len kartu treba. Chcela som sa ta este spýtat, mojmu malemu sa vzadu na litku, ale len taky maly kusocek, neviem ci robi suchy lysaj, alebo nejaky ekzém, nozicku mu hydratujem, natieram stale, kupila som propolis dokonca! Nemas s tym skusenost, co to moze byt?

deniska11
17. jan 2012

@adrika214 neviem, mi nemame suchu pokozku.. skus dermatologa alebo v lekarniach mi vzdy dobre poradili...
u mna Framykon je vseliek, na vsetko je dobre 😅
alebo Sudocrem, tenko nanasat.....

mirkanl
18. jan 2012

tak my mame takyto flak az do vlasov ☹

fliacik0103
autor
19. jan 2012

@mirkanl ahoj, podareny skero😀DD budem rada, ak by sa ti chcelo popisat trochu- ci mate vysetrenia, pristup koznych, ci ste uvazovali nad laserom, ci sa malej flak meni neako...plus mna by zaujimalo, ci deti v okoli maju neake reci a ako mala na to reaguje, pozeram, ze ma 3 rocky, uz chodi aj do skolky?

mirkanl
20. jan 2012

musim povedat, ze my sme si uz na to zvykli. do skolky chodime. Nelka sama sa niekedy spyta, ze co to tam ma. ale ked jej poviem ze znamienko. tak jej to ako odpoved staci. momentalne liecbu neriesim ale uvazujem, ze by som mala, lebo pride den ked ju to zacne trapit a mna bude mrziet ze sme to neriesili. ludia v okoli su v pohode. aj deti. spytaju sa, ze co to ma a dalej to neriesia. vysetrenia nam robili ocne pozadie, kedze to ma cez ocko, plus sono vnutornych organov. vysledky boli v poriadku. kozna nam povedala, ze osetrenie pulznym svetlom je dost bolestive, ze tak nech pockame kym bude starsia, a ze mozno sa casom najde aj ina metoda na taketo kozne problemy. ja z casu na cas hladam na internete informacie o uspesnej liecbe takejto pigmentovej skvrny, lebo nechcem len behat po lekaroch a podstupovat vselijake vysetrenia, ktore nevedu nikam, len k zaznamom lekarov v ich studiach. ☹ a tajne dufam ze to zmizne, ale zatial to tak nevyzera. objavilo sa je to mesiac po narodeni. vtedy som bola v soku ked sa jej to zo dna na den objavilo. a farbu ani tvar skvrna nemeni. cez leto ju ma tmavsiu lebo pigment samozrejme reaguje. dakujem za zaujem. budem rada za akekolvek pozitivne skusenosti s odstranovanim velkych pigmentovych skvrrrn.

mirkanl
20. jan 2012

@fliacik0103 vase diavcatko to ma uz krasne podla tej fotky z januara. hlavne ze ta pokozka sa upokojila a zacervenanie vobec nevidno.

yuyenka
26. jan 2012

Chcem sa opytat ako prebieha cievne a neurologicke vysetrenie?! My mame iny problem ako pisete, ale tiez mame absolvovat ocne, neurologicke a cievne vysetrenie.

fliacik0103
autor
26. jan 2012

@yuyenka u neurologa sme boli, ked mala dcera 8 tyzdnov, prezrela ju, vyskusala reflexy, ci sa taha do sedu napr. pri starsich detoch netusim, ale tiez to bude obdobne. na cievnom sme boli iba na konzultacii, k tomu sa ti neviem vyjadrit, snad kocky napisu...

deniska11
26. jan 2012

@yuyenka ahoj, cievne vysetrenie- Doppler je podobne ako sono inych organov.
neuroloicke - sleduju ci dieta reaguje na zvuky, svetlo, + primerane na svoj vek napr. chodza, alebo ako fliacik pisala ci sa taha do sedu + relexy -takym malym kladivkom ci dieta kope resp. iny pohyb.

adrika214
27. jan 2012

@deniska11 ahoj, ako ste dopadli u Faberovej?

deniska11
27. jan 2012

@adrika214 ahoj, caka na nas kopa vysetreni v CR. nemame nic co by bolo dolezite-potrebne, iba kopu zbytocnych vysetreni.
inak je to strasne zlata pani, odbornicka 1. triedy, ludska, ziadna arogancia a hlavne vie o com hovori.
ak by som to mala porovnat pristup lekarov na SR a vykonane vysetrenia a jej pristup tak by som povedala, ze je to take keby som porovnala skolku a univerzitu. asi tolko staci.....

adrika214
27. jan 2012

@deniska11 ano, je to citit uz z jej hlasu ked jej telefonujes, tak sa tesim, a co povedala na nozicku a ake vysetrenia, Vam budu robit? Ano, ja som jej volala, ze co potrebujem (vysetrenia) a povedala, ze nic ze ona sama urobi klinicky obraz a potom sa uvidi. A na laser si sa pytala? A povedala Ti aj nieco ine ako hovoria Dr. tu na Slovensku? A platili ste nieco? Dakujem