icon

Má RSV u detí vždy ťažký priebeh?

nanda02
28. mar 2025

Ahojte. Prosím Vás 11 mesačná dcéra má od minulého týždňa soplíky o ktorých sme s doktorkou najskôr usúdili,že budú asi zo zúbkov. V utorok som s ňou bola u lekárky lebo už aj začala kašľať tak nám predpísala fenystil a kázala dávať Mucosolvan a Nasivin,urobila jej vytery a dnes sme boli na kontrole,kde mi povedala,že dcéra má RSV. Všade čítam aký je to hrozný vírus,ako detičky skončili na pľúcnej ventilácii a pod. Aké máte skúsenosti? Naozaj to má taký ťažký priebeh? U nás teda zatiaľ len soplíky,občas zakašle a ťažšie sa jej dycha ale to asi pre plný nos.

lucia13022023
28. mar 2025

U nás to malo veľmi ťažký a zlý prebieh, ale! syn bol par dňový, už len to bolo ťažké, že 10 dňový novorodenec je chorý... Aj ja som čítala, bála som sa, prognózy boli zle, veľmi zle, ale malý bol bojovník od narodenia a od vtedy je zdravý ako ryba, nemá žiadne následky, je to zdravé dvojročné dieťa.
Neboj sa 🙂
Ak by sa ti hocičo nezdalo, kontaktuj doktorku pripadne pohotovosť, ale môžete mať ľahký priebeh.. Držím palce

anavixy
28. mar 2025

No ano mava, ale to neznamena, ze kazde dieta bude mat taky priebeh. Ak pri chripke mozu byt velmi tazke stavy, zapaly pluc atd, ale moze mat aj menej zavazny priebeh, rovnako ako RSV, ktory je velmi obavany hlavne u novorodencov a malickych babatiek.

cyberk
28. mar 2025

Nasa mala extrem bolesti brucha, hnacky, 40tky horucky, bolelo ju vse, sople, tazke dychanie, dehydratovana.. hroza, ale neskoncili sme v nemocnici (i ked na pohotovosti sme boli..)... neviem si predstavit aky priebeh by mala, keby nebola ockovana proti rsv

bolarazjedna
28. mar 2025

Je to nebezpečné hlavne u detí do 1 roka, tvoje už má viacmenej rok, takže snáď to zvládne lepšie. Môj syn mal RSV, keď mal 8 dní začal mať sopliky, potom aj kašeľ, teploty nemal, keď mal 12 dní, dostali sme sa do nemocnice, lebo to neudychal, mal zle saturacie, 3 dni bol na kyslíku... Akurát zajtra bude rok, čo nás prepustili domov... Držím palce, nech máte ľahký priebeh!