icon

Má syn prejavy autizmu?

leknolina
23. okt 2019

Ahojte mamičky detičiek s autizmom. Prosím vás chcem sa opýtať na správanie môjho synčeka.
Mame 21 mes synčeka, ktorý ešte nerozpráva ale to nie je všetko. Zistili sme aj dlhšie pozorovaním že taktiež nemá záujem o akýkoľvek kontakt s ľuďmi s deťmi nehrá sa s nimi nevšíma si ich ani sa im nepozriem do očí. Vôbec nereaguje na meno keď ho voláme. Keď sa s ním chcem hrať nezaujíma ho to hrá sa sám a s autíčkami aj na tom ho zaujímajú len kolesá. Keď ho dáme do kolektívu kde sú deti vôbec si ich nevšíma pozorujeme že deti ktoré sú rovnako staré sú úplne popredu oproti nemu veľmi nás to s manželom znepokojuje. Boli sme u detskej lekárky a povedala nám že je ešte skoro hovoriť o autizme aj napriek tomu nás Však odporučila k odborníkom nemáme v blízkom okolí nikoho s kým by sme sa mohli podeliť o toto a tak sa vás prosím pýtam. Ďakujem

Strana
z4
leknolina
autor
31. aug 2023

@andrea19841984 dobrý deň spokojne napíšte ss.
Nas syn ma už skoro 6 rokov ma autizmus, diagnózu mame od 2 rokov. Na terapie sme chodili do pp do tija centra, teraz navstevuje súkromnú škôlku pre deti s autizmom

tiika
31. aug 2023

@leknolina skús si spraviť dotaznik
https://www.zdraviedietata.sk/vyvinove-dotazniky
alebo iné dostupné na internete

dari161
8. feb 2024

@tanapeta Pozdravujem Vás 🙂. Chcela by som sa opýtať, či dcérka za pár rokov pozmenila alebo zmiernila niektoré svoje - prosím neurazte sa - “maniere” ako to volám ja u syna, tiež má v 2,7 roku takéto “vývrty”, že chce ísť len jednou trasou inak amok, aj rituály v iných veciach, ponožky si sťahuje hneď ako mu ich nasadím..tričko si nechá len veľmi neochotne obliecť, aj to nesmie byť hryzavý materiál. Ale na druhej strane so staršou sestrou sa rád naháňa, veľa sa smeje, chodí objímať tých, ktorých má rád. Rozpráva len jednoslovné - semtam dvojslovné vety: pozji dinosus. Mami bager. Imaginatívnu hru má, napr. dáva piť plastovej kravicke, alebo jeden legový panáčik hovorí druhému: Help me help meee

Strana
z4