Má vaše dieťa schizofréniu?
Ahojte, aj vy mate niekedy pocit, ze je vase dieta schizofrenik? Konkretne: mami das mi prosim ranajky? Donesiem jej jej oblubene a spusti hysteriu, ze preco som jej doniesla ranajky, ked ona ich nechcela, noa potom to ide do revu az do vracania, alebo zachripnutia s rym, ze teda ak nechce, tak nemusi jest, no v tom zasa reve, ze preco jej to beriem a az ma bije niekedy, reve takto aj hodinu dookola a neviem co mam robit, je to,denne aj 3-4 krat a niekedy sa tak nastartuje sama . Snazim sa predchadzat nejakym takym situaciam, ale nikdy neviem cim a kedy sa to spusti, ide aj o jej oblubene veci, nie o veci, ktore nechce a jej davam ( cize zacinam pochybovat o vzdore)
Zacala som robit to, ze ked som uz s nervami v koncoch, tak si jobjimem, ona sa na mna hodi a reve a jej sepkam nieco do ucha, ukludni sa a ospravedlnuje sa, ze to nechcela robit... Ja uz neviem ako dalej....
Sestricka sa jej samozrejme boji, ked tak reve...
No a este som zabudla, ze tak reve od malicka a nevyspytatelne hocikedy, bala sa ludi, deti tak do 2 rokov, az sme nemohli mat ani navstevu ani nic
Psychologicka mi pri riesenie zlej adaptacie v skolke, ktora sa zahadne upravila prred jej navstevou povedala, ze je inteligentna velmi, ale ked sme tam boli, tqk bola ako med, zlatucke dievcatko....
Mate niekto skusenosti? Ma 4 roky a mam pocit, ze sa to zhorsuje...
@satanka1 Tazko sa s tym zije, lebo nasa je neustale ako keby pod napatim, sustavne vystresovana, vynervovana a nabaluju sa nam postupne neurozy. To sustavne napatie je dost tazko zvladatelne ☹
@strociatka my mame uplne najlahsi stupen...nas ma skor tie dobre veci z aspergera...a ked som si potom citala znaky aspergera tak som nasla ze niektore prejavy mal uz ako 3rocny...taky svoj system z kt.sa nedal vytrhnut.maly je na nervy zo skoly pritom ucitelka hovori,ze je najlepsi z triedy.kamoskin syn he na tom horsie a hlavne v skole zavisii velmi na ucitelovi.
@satanka1 my zas naopak, v skole pohoda a potom si to doma vyleje na nas 😠
@strociatka on uz je v skole v pohode,ale kym sa tam rano dostane sme na nervy vsetci.a potom zase ked pridezo skoly.a velakrat mu vadia silne zvuky.ten kamoskin maly ani nechodi zo skoly na koncerty a tak..kde to huci.potom ho nevie dat dokopy.
@satanka1 Heh, tak tie ranne odchody do skoly su aj u nas rovno na rohypnol 😅
@strociatka tak toto je u nas...inde ako doma med a doma sa to zacina uz na chodbe
@strociatka no rano je to jeden den lepsie, druhy horsie, alebo skor nevyspytatelne, kedy to bude ake...ucitelka tvrdi, ze rano je to zle a potom az okolo 10 tej sa zacina zapajat a je ako vymenena, do skolky mi ju zobrali len na doobedie, cize len 2 hodiny je v pohode...a ked prideme domov, tak to zacina
@barla5 no tak to ona tiez je stale v pohybe, ani na mieste neobsedi, iba ked je chora...ked mame navstevu, tak sa im z nej az hlava toci... Ja som tiez niekedy unavena, len z toho ako stale poskakuje....ana by cez den a spavala mozno, ale ako kebysa nevedela uvolnit alebo co....dnes mi zaspala v domceku na hranie, kde sa nejako schovala a ukludnila
@andrema No mas to tazke s nou, citila som si v tvojom profile. Urcite ta este potrebuje, ale zaroven sa uci samostatnosti, rozhodovaniu. Ja ako dieta som mala problem si nieco vybrat a rozhodnut, tiez som chcela toto, ale potom nechcela, a o chvilu zas ine a nemam pocit, ze by som to robila naschval - proste som nevedela presne identifikovat co chcem, ci to chcem a pod. Dodnes sa tazko a nerada rozhodujem. Niekedy je lepsie rozhodnut za dieta, a hotovo.
ahoj, k tomu aspergerovmu syndromu sa neviem vyjadriť, ale o podobných prípadoch som čitala v knižke detskej psychologičky Evy Reichelovej, Mama buď mojim princom http://www.reichelova.sk/knihy.html
spomina viac prípadov, deti s viac menej podobnými prejavmi ako má tvoja malá, zvačša sa týkali nejakej straty - v prípade tvojej malej to može byť strata pozície najdoležitejšieho člena rodiny po narodení sestričky, skus skontaktovať tu pani, prax má v košiciach, možno by vedela poradiť aj mailom...
ahojko to co opisuje mi pripomina mojho syna ked bol v jej veku a aj skor ☹ uz od roku som vedela ze je "iny" mam deti po roku tak som to vedela posudit v 8 rokoch mu diagnostikovali aspergerov syndrom je to odnoz autizmu. neviem ci to ma aj tvoja dcera ale ten vzdor a "nenavist" s sestre, striedanie nalad, strach, zmeny prostredia (skolka) je typickym priznakom + kooopu inym skus si pozriet https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/mate-dieta-s-aspergerovym-syndromom/ tu si hodne maminy radia s nasimi "nevychovnymi" detmi 😅 proste "inymi" mozno zapadnes, najdes ju v tom a budes vediet ako na nu. vobec to nemusi byt obdobie vzdoru aj mne to vtlkali vsetci do hlavy od jeho malicka mala ale proste je "iny". IQ vysoko nadpriemerne ale socialna adaptacia vysoko podpriemerna. preto je tam ten vzdor, strach, pretoze sa nevie socialne adaptovat a takymto sposobom to dava najavo ze ma problem.... skus nastudovat aj www.asperger.sk
a prajem ti aby to bol naozaj len vzdor 😉

@strociatka presne aj mne...aj tu istu pani dr.odporucam.ono je to tak,ze to uz pozname aj podla opisu.