Má vysoké CRP hodnotu u 2,5-ročného dieťaťa?
Doktor nas poslal domov ak neskoci horucka cez vikend znova prist.. skusenost s tak vysokym crp? Dalujem
tiez by som sla rovno smer nemocnica, pohotovost - velmi vysoke. my sme lezali 7 dni s crp 90, vysledky krvi zle, atb do zily (mala mala rok). robili rtg pluc, sono obliciek, ekg, odber mocu, krvi.... ine myslím nic...
@eva1235 ani moč neukázal priniesť ? Často keď je vysoké crp je to aj zápal močových ciest. Antibiotiká žiadne nepredpisal ?
@eva1235 namiesto vypisovania zavolaj na detske oddelenie najblizsej nemocnice a riad sa ich pokynmi urcite je potrebna hospitalizacia
Ved existuje aj suchy zapal pluc.A zapal moze byt kdekolvek v tele.Nie som zastanca behania zbytocne na pohotovost, ale s takym CRP by som isto sla.
Neviem či sú také vysoké crp pri piatej,šiestej chorobe....lebo toto u nás aktuálne beží v okoli.....nic len 3 dní horúčka,bez kašľu,a potom sa vyhodí po tele a je po horúčke....
@mamina7070 povedali ked doktor povedal neni treba tak neni treba ist na pohotovost
@eva1235 a lelar robil aspon kontrolu mocu?
za mna osobne by som tak ci tak sla do nemocnice na pohotovost nech urobia rtg a kontrolu mocu a kontrolu crp
ale teda to som ja
@eva1235 ja teda nechapem a som uplne v soku. my sme nemali ziadne priznaky, len teploty tiez okolo 39-38.... ale akonahle vyslo crp 90 tak nas doktorka okamzite poslala do nemocnice. tam spravili tie vysetrenia co som pisala vyssie, dokonca sa na nic neprislo z coho to ma (podozrenie na zapal mechura).... plasili ma so sepsou a ze budem rada ked za tyzden pojdeme domov a nebudu nas drzat dlhsie.... na tvojom mieste by som asi iny rachot u lekara urobila....
Moja mala 4 dni horucky. CRP174 - okamžitá hospitalizácia - všetko čisté, oči, uši, moč, dýchanie. Nekašlala, nemala sople. Až na pohotovosti rTG ukázal obojstranný zapal pľúc - 7 dni nemocnica, 2 mesiace doma s antibiotikami. Treba ist pri takom vysokom
Pri CRP 158 nás hospitalizovali, 4 dni ATB do žily. Dcérka mala 4 dni horúčky 38,5-38,8, bez iných príznakov, potom som šla k pedi a tá keď videla CRP, rovno nás poslala na príjem do nemocnice. Šla by som dnes večer na pohotovosť, že mu nie je lepšie a je spavý. Nech ho poriadne skontrolujú, možno RTG dajú, moč vyšetria…
Rocne dieta crp 125 okamzite smer nemocnica, tiez iba teplota a skoncili sme na infuziach so zapalom oblicky.
Doktorovi by som nadala ze by ma bolo pocut az na ulicu a okamzite hladala ineho.
A pri zvyseni teplotyby som isla na pohotovost.
@44janica44 akonahle dam nurofen teplota klesne na priblizne 8 hodin. Zacinam mam pocit ze vy to mohol byt zapal mocovych ciest ako spimubal aj doktor, ale kedze som nemala taky pocit povedala som, ze sa mi nezda ze pri cikani ho to boli teraz naopak sa priklanam k tomu. Ale moc mu nebral zial
To ozaj 214? Ci tam mali byt 21?
"Obdivujem ta" s akym kludom tu vypisujes... ak by ma otocili na pohotovosti v nasom.meste, lebo doktor povedal... tak by som isla do inej nemocnice.
Pisali ti tu aj lekarky, ze urcite nemocnica.... na co cakas?
To vážne toto? A ty sedíš doma?
Ak naozaj nejde o preklep a CRP je 214 a doktorka vas naozaj poslala domov, to by som v momente na Urad pre dohlad posielala...
A s dieťatkom na pohotovost ...a dufat ťe nebude sluzit vasa dr...
Je to velmi vysoka hodnota, ja som lezala v nemocnici ked som mala 246 ( alebo 264) uz si presne nepamatam ale mesiace som dostavala antibiotika do zili a potom este klasicke tabletkove antibiotika. Bol z toho hnisavy nador na oblicke.Toto je naozaj na nemocnicu
@eva1235 u mňa crp cez 200 bol zápal obličiek. Bola som dlho v nemocnici a cítila sa veľmi zle a slabo. Skúsila by som pohotovosť. To je naozaj vysoka hodnota.. držím palce 💛🙏
Moj mal teraz crp 137 (7 rocny) a teda dr sa zlakla. Dala atb a po 3 dnoch kontrolne crp aby videla ako zabrali. Syn mal tiez len teploty nakoniec z vyterov potvrdeny sarlach. Drzim palce a skore uzdravenie
Napisala by som to takto zijeme v AT doktor co ho vysetril bol pred tym primar na detskom odeleni . Takze snad viem co robi. Len som sa pytala ci mate skusenost s tak vysokym crp a co bola pricina 😊
Takto vysoké crp patrí do nemocnice, odkaz od tety čo je pediatrička. Pri takto vysokom crp hrozí sepsa a po druhé môže sa jednať o zápal obličiek
ako aknpri takom crp nevysetri moc tak mohol byt predtym aj primar vo viedni ale nedoverovala by som mu
kup aspon tester na moc a otestuj mu ho taketo hodnoty byvaju pri sepse (otravy krvi - osobna skusenost) alebo zapale ladvin
@eva1235

@martul my zatial 2 dni horucky inak nic po sirupe na stiahnutie horucky je zas ok. Ako dlho ste boli v nemocnici a ake vsetrenia vam robili?