Magnetická rezonancia mozgu

veruska00
2. sep 2016

Ahojte!Som tu prvy krat a chcela by som od Vás pomoc! Moja dcera ma 8mes. Minuly tyzden v noci zacala sa dusit isli sme snou na photovost tam nevedeli ze kvoli comu to mala.poslali nás na neurologicke vysetrenie a tam sa zistilo ze na lavej strane mozgu ma volaco kvoli comu cast toho mozgu nereaguje tak ako by malo!teraz nás poslali na mri mozgu ale az koncom novembra mame termin ☹ chcela by som vediet ci niektora z vas nemala taky podobny problem?! Ze ako ste potom dopadli?a este k tomu ze pocas tehotenstva som bola liecena na toxoplazmu ale mala ma len moje protilatky! Dakujem

narayan
2. sep 2016

@veruska00 to "volačo" je konkrétne čo? Môže to byť x vecí, my sme mali tiež nejaké nálezy. Musíš byť konkrétnejšia....inak motoricky je maličká natom ako? Čo už vie?

veruska00
autor
2. sep 2016

Povedala ze vyzera ako keby to bola cista ale nevie presne co to je a ze cast toho mozgu nereaguje tak ako by mal a preto nás posiela na mri!inac malá motoricky je v poriadku podla mna vsetko vie co ma vediet 8mes.babetko! Mozem sa spýtať vy ste mali aky nalez? A boli ste aj na MRI?

narayan
2. sep 2016

@veruska00 áno, môj bol 2x, 7dní po narodení a potom o dva týždne na kontrolnej MR, mal krvácanie do mozgu 2st. a nejaké subdurálne hematómy v jame lebečnej, ta kontrolná MR preukázala výrazné zlepšenie, už tam boli len minimálne tie hematómy, takže záver bol, že je to už ok, následok máme hypotóniu a z nej práve zpomalený motorický vývin ( všetko začal robiť cca o 4mesiace neskôr) ... ale snáď to bude v poriadku, aj vám držím palce, nech to nieje nič vážne, MR je najpresnejšia na diagnostiku.