icon

Magnetická rezonancia u 5 ročného dieťatka

macusikzv
18. feb 2012

Maminky,boli ste už niektorá s malým dietatom?My ideme 6/3 s hlavou,lebo malý mi mal úraz hlavy,ked spadol z pos.posteli 😢 ...diagnoza:epidurálny hematom..čiže krvácanie-krvná zrazenina so vzduch.bublinkou,robili mu CT,kde sa mu to potvrdilo,teraz po 3 mesiacoch ideme na magnetickú,lebo tá je vraj presnejšia.malého musia uspat,lebo vraj tam sa nesmie pohnút,čo by on nevydržal 😢 Boli ste už niektorá s dietatkom na tom.....viem,že bude uspatý,ale aj tak mám obavy...je to predsa hlava-mozog..a to už budeme mat 4 narkozu...dakujem za všetky príspevky 🙂

Strana
z2
jurinka1
19. jan 2013

@juny my ideme 6.2 do banskej bystrice na magneticku,tiez bojim

habo568
21. jan 2013

@macusikzv chcem sa opytat kedze ste boli na magnetickej rezonancii v b.bystrici,ci ste boli s dietatkom na izbe pred,kedtze nas prijmaju den pred,MGR nam robia rano 7.20 a kedy vas potom pustili domov,strasne sa toho bojim...je potrebne si do nemocnice zobrat aj stravu pre mna,alebo ju tam dostanem,mala ma 2 roky..vopred dakujem

habo568
21. jan 2013

@juny aj my ideme vo februari do bystrice,prosim ozvi sa mi potom ako tot tam prebiehalo ...bojime sa a mooooc

juny
21. jan 2013

@habo568 ozvem sa potom,vy idete 1 den dopredu?
@jurinka1

habo568
21. jan 2013

@juny ano ideme den vopred,porobia nam este nejake vysetrenia a na druhy den mame MGR hned rano,dufam,ze nas v ten den aj pustia ..

juny
21. jan 2013

@habo568 nam robia 29.1. o 11,30 hod.,ale den predtým máme ísť k svojej obvodáčke a tá nas vyšetrí a potom 29.1. ráno prísť do nemocnice a s tade bude prevoz na magnet.rez. sanitkou.potom zase prevoz do nemocnice a ked sa zobudí ,môžeme ísť domov..máme ísť obidvaja rodičia....vraj ,ked to robia doobeda,tak púštajú v ten den domov

jurinka1
21. jan 2013

@juny aj my ideme den dopredu,a tiez som zvedava co to bude a ako to bude...

juny
21. jan 2013

@jurinka1
@habo568 ak niečo napíšte mi IP

gabikkas
7. nov 2016

@macusikzv pisala som IP

julia225
4. nov 2017

@macusikzv ahoj, to si bola v BB?

julia225
4. nov 2017

@macusikzv prosim Ta, preco ste neboli na MR priamo v Roosveltke, preco to objednavaju do Novamedu? Dakujem
Tiez mame ist, maly ma 2,8 mesiacov ale rozmyslam to natahovat do troch rokov...

macusikzv
autor
5. nov 2017

@julia225ahoj.
Lebo v Roosveltke sa dlho vtedy cakalo.Ale pripravovali ho tam a potom prevazali do Novamedu...ale id vtedy je uz 6rokov,takze teraz neviem ako to ide...

julia225
5. nov 2017

@macusikzv Cize ho previezli uspateho? Dakujem

macusikzv
autor
6. nov 2017

Nie...len napichnutu kanilu,to uspia tam

julia225
8. nov 2017

@macusikzv Dakujem.

winni
12. apr 2018

@julia225 ahoj, boli ste teda na tej magnetickej? Ako to prebiehalo? Robili Vám ju v nemocnici alebo Vás previezli do Novamedu?

sebaastian
11. jún 2019

Ahojte vidim ze je tu presne ten prispevok co hladam tak ak ste este tu baby prosim o pomoc ...14.6 o 8:30 mame mri v bb ale prijem mame do nemocnice 13.6 co nechapem preco od obvodneho mam vsetky papiere ze je krpec zdravy ma 3,5 roka tiez pojde do narkozy sme z BA mam hotel v BB rezervovany a nejako nevidim vyznam tam byt cely den 13.6 a stresovat maleho nemocnicnym prostredim ako ste to mali vy ?dakujem

jabr
12. jún 2019

@sebaastian Dobrý deň, my sme boli dnes na neurológii v Rooseveltovej nemocnici v BB. Odporučili MR a máme termín 25.6. o 8hod. a tiež máme prísť deň vopred doobeda. Pýtala som sa, či nestačí prísť v ten deň, ale priamo pri objednávaní na MR chcú deň vopred. Tiež nerozumiem na čo. Pýtala som sa, či budú v deň pred MR niečo robiť, tak že nič, o to viac nerozumiem. Domov púšťajú v deň MR a výsledky sú vraj k dispozícii hneď. Prosím, ozvite sa mi po absolvovaní, ak môžem na mail: jaroslava.brozmanova@gmail.com alebo aj tu, ako Vám vyhovuje. Ďakujem.

sebaastian
12. jún 2019

@jabr dam vam vediet uvidime ako pochodime idem s muzom aj tak sa obavam ci vobec pojde maly na mri ak sa tam s nimi nedohada 😏

eliska13
12. jún 2019

@sebaastian robí sa to kvôli poisťovní.preco, keď si z Ba ideš do BB?

sebaastian
13. jún 2019

@eliska13 aha takze kvoli byrokracii tam musime byt den vopred nie kvoli dietatu chapem dakujem toto mi pomohlo...ideme do BB lebo na kramare nepojdem a MRI sa robi v narkoze len tam najprv nam zrusili datum lebo ze maju pokazene MRI a dalsi nam dali na august tak som vybavila BB a ideme

simca06022011
13. jún 2019

Ale kľud... Na mrku som každý rok a nič katastrofálne to nie je. Pri mr mozgu mu budú pravdepodobne pichať kontrastnu látku, ale keďže on bude mať kanylu v ruke už skôr, nič hrozne preto to nebude. Určite by som ho dala uspať ak sa zvykne báť sám, v buchote, potom tam príde personál, pichnu kontrastnu látku, zase ho zásuny do mr a vyšetruje sa... Tieto narkózy krátke sú také slabe, že je potom za chvilku hore a môže ísť aj domov... Lepšie ako ho šokovat, ak sa človek hybe bude sa to naťahovať a dlho trvať...

eliska13
13. jún 2019

@sebaastian ber to tak, že sa to robí pre dieťa tiež asi potrebujú ho odsledovať, keď ide do mini narkozy.Ked už mohla si si zaplatiť ako samoplatca v Procare v Ba a nemusel byť v nemocnici, cesta hore dole....chces to zadarmo a nie si ochotná splniť podmienky
Ja idem na gynekologicku OP, ak ju chcem zadarmo musím byť 5 dní v nemocnici kvôli poisťovní, ak si zaplatím jednodňovú platím 620 eur

jabr
13. jún 2019

@sebaastian Ďakujem Vám. Samotná MR nie je zlá pre dieťa, ale narkóza. V januári sme boli na výbere nosnej mandle tiež v celkovej narkóze a najhoršie som zvládala hneď úvod, kedy som mu musela dať "obdlbovaciu tabletku", potom bol ako nadrogovaný a vidieť v takom stave dieťa nie je príjemný pocit. Neviem v akom slede to bude prebiehať tu, ale ten príjem deň vopred je nevysvetliteľný. Ani sama neurologička mi na to neodpovedala, ona im ešte hovorila, že sme z BB a môžeme prísť skoro ráno. Úplne zbytočné a stresujúce tam byť deň vopred. Však keď sme aj na výber mandle išli, tak sme prišli ráno. No nič, hlavne, nech to máme za sebou so skvelými výsledkami. Ďakujem Vám za reakciu, budem na Vás myslieť. A vlastne už sa aj prijímate do nemocnice...

simca06022011
13. jún 2019

@jabr ty z toho stresujes viac ako to dieta.. 🙂 kluuuud... tak budete tam, pohrate sa, prespite a na druhe rano pojdete. Hlavne, ze vsetko bude ok.

jabr
13. jún 2019

@simca06022011 Píše sa to fajn 😉 Snažím sa odosobniť, ale to prostredie nepustí. A o to viac ma to irituje, keď je ten deň vopred ozaj zbytočný. Ale tak dík za upokojovanie 🙂

ev11ma
13. jún 2019

Ahoj našej dcérke robili MR keď mala 14 dní a tiež ju uspali. Inak by sa pohla a MR by bolo zbytočné. Zvládla to ok. Neboj, dobre bude.

sebaastian
13. jún 2019

@eliska13 moja zlata vsade si vsetko platim a v procare mi ho nezobrali prave pre tu narkozu a hospitalizaciu

jabr
17. jún 2019

@sebaastian Dobrý deň, ako Vám dopadla MR a priebeh okolo? Zvládli ste to?

tatinka
3. júl 2019

Ahojte maminky,rocneho syncka mi posiela neurologicka na magneticku rezon.mozgu do BB,dost sa bojim tej narkozy,syn mamhypotoniu bruska a hypertoniu ruciciek,rozuMovo je v poriadku,doKonca vraj aj popredu....ak sem este niektora chodit a boli ste s detmi na MR v BB prosim,napiSte mi aky bol prsny pribeh,aka doha hladovka prd a po narkoze,aKo prebiehalo uspatie,prbratie,ci ste celu dobu s dietatkom,ci museli podavat aj kontrastnu latku lebo to ja nechcem...dqkujem vam vo pred za info

Strana
z2