icon

Magnetická rezonancia u dieťaťa

janka3a
21. feb 2013

Ahojte mamky.Mate skusenost s MR u vasho dietata??Aku?Caka nas toto coskoro.Moze mat dieta aj nasledok po tomto vysetreni? 🙂

ludkazh
22. feb 2013

-ahoj, moja mala to absolvovala ked mala pol roka....uspali ju a vysetrenie trvalo asi pol hodinku....potom nas dali na izbu kym sa uplne nprebrala a po troch hodinach sme isli domov......vsetko prebehlo v poriadku...myslím, ze nasledky by nemali vzniknut, kedze mala absolvovala predtym vysetrenia ako pred operaciou...drzim palceky

danielca
24. feb 2013

My sme to absolvovali uz niekolkokrat s malou, ktora ma teraz pol roka. Bude v anestezii, cize je tam podmienka, ze 3 tyzdne pred tym nesmie byt chora, hlavne ziadne sopliky, aby nebol problem, ked ju budu budit. Bude v ten den ospala, treba dieta v ten den pozorovat, ci nevracia, ale my sme to znasali dobre, tak drzim palce. Taka polhodinka.

martina149
25. feb 2013

Absolvovali sme ked mala 1 rok a bez problémov,bola v narkoze a po prebudení sme tam boli ešte asi 1 hodinku a išli sme domov.

xnatali
20. jún 2013

@martina149 @danielca ahojte, a kolko dni ste boli v nemocnici? nam neurologicka hovori, ze tri dni tam budeme - prvy den predoperacny - co vsetko sa robi-ake vysetrenia? -odoberie sa krv a aj nieco ine este? a kde ste boli? v BA, v NR ci niekde inde? zatial nam doktorka nespominala nic take, ze nesmie byt 3tyzdne predtym chore dieta a netusim ani, ako dlho sa caka na take vysetrenie zhruba... tak ak mozete, napiste mi...dakujem.

danielca
22. jún 2013

Mala ma uz medzicasom 10 mesiacov a na MR sme boli zasa v BA. Neviem ako v NR, my sme z vychodu, ale napr. v PP, PO a ani v KE nas nechceli prijat, lebo sa boja uspavat tak malinke deti, takze sme museli do BA. Prisli sme v nedelu, odobrali jej iba krv a v pondelok rano isla prva. Volaju deticky podla veku - od najmensich. O 2. 00 naposledy jedla a do 6.00 mohla pit, o 8.00 uz ju brali, trvalo to hodinu. Znasala to velmi dobre, prisla usmiata a na druhy den sme sli domov. Je to neskodne vysetrenie - ziadne ziarenie. My sme boli objednani zhruba mesiac dopredu, ale to uz je na vasej neurologicke, aby dohodla termin. A zdrave dieta musi byt tie 3 tyzdne, ako som pisala. Ked este nieco, napis, odpoviem, papa

martina149
24. jún 2013

@xnatali my sme v nemocnici neboli pre MR treba vyšetrenia ako predoperačné lebo dieťatko je v narkóze to sme si robili ambulantne a na MR sme prišli ráno ,urobili nám vyšetrenie ešte hodinu po prebudení sme tam boli a išli sme domov.Robili nám to v Prešove.

xnatali
24. jún 2013

@martina149 vidis, to je super riesenie mat tie vysetrenia urobene ambulantne a nemusiet byt hospitalizovanym tri dni...skusim sa opytat lekarky, ci to takto nemoze byt realizovane...🙂