icon

Magnetická rezonancia v Nitre. Ako uspali dieťatko?

tanuuulka
3. máj 2020

Ahojte, ake mate, prosim, skusenosti? Ako uspali dietatko? Prebehlo vsetko bez komplikacii? Dakujem.

brna1989
3. máj 2020

@tanuuulka ahoj, moja dcérka bola v marci 2019 (mala 4 dní) , zobrali ju bezo mňa , uspali a úplne bez komplikácií.a potom bola , keď mala 7mesiacov , október 2019 a tiež bez komplikácií.dovnutra som išla s ňou, sedela mi na kolenách.dali jej masku, nadýchla sa zopár krát a do tunela si ju už brali sestričky.tam bola sama.

deti95060810
3. máj 2020

ako uspali - normálne... decku niečo pichli.
mne ani nepovedali presne čo mu dávajú. ak chceš počuť konkrétne liek tak to nevravia asi nikomu....
inak to je tak slabá anestéz. , že dieťa je po zákroku okamžite hore.... Nemusíš sa báť. Nič to nie je, nič sa nestane. Robia to len aby dieťa nebolo pri zákroku aktívne ....
V Mt ešte v ten deň sme odišli domov....v Ba až na ďalší deň ...záleží od nemocnice....

tanuuulka
autor
3. máj 2020

@brna1989 dakujem, to som chcela vediet, ci aj intubuju, alebo len jednoducho spia. Vdaka za info 🙂

tanuuulka
autor
3. máj 2020

@deti95060810 nie, liek ma nezaujima, skor som chcela vediet, ci je to narkoza, ked babo dalej dycha samo alebo aj intubuju. Bola si s dietatom v nr? Dakujem.

deti95060810
3. máj 2020

@tanuuulka nie, v Mt a na Kramároch...
Prečo by bábo nemalo dýchať samo... som ti napísala že liek na uspanie je veľmi slabučký, deti sa okamžite budia po zákroku. to nie je operácia. Nemáš sa čoho báť. Boli sme už viac krát v Mt a v BA.

brna1989
3. máj 2020

@tanuuulka my sme boli priamo v NR.inak , keď dcérka mala 4dni, keď jej robili prvé MR, tak ju intubovali..ale neviem prečo ... Či to trvalo dlho alebo prečo ..ani sama neviem

brna1989
3. máj 2020

@tanuuulka ako staré máš dieťatko?

tanuuulka
autor
3. máj 2020

@brna1989 teraz ma 5 mesiacov, termin mr mame v juni.

tanuuulka
autor
3. máj 2020

@brna1989 a druhy raz uz neintubovali?

brna1989
3. máj 2020

@tanuuulka budeš hospitalizovaná na detskom oddelení deň pred MR, deň na to sa robí MR a deň na to púšťajú domov.napr.MR máš 1.juna o 8.00 a pustia vas po 24hod domov.musi byť dieťatko sledované 24hod. Takže spolu tam budeš 3dni.
Napichnu infúziu v deň príchodu dieťatku a od pol noci nejesť.vsetky deti robia skoro ráno.ale to tá poučia už presne na mieste.
Potom ideš aj ty matka do priestorov MR, sadnes si na stoličku s dieťatkom na nohách, dajú mu masku na dýchanie, ostane oblbnute bábo, začne zaspávať a sestrička ho berie do tunela.tam mu už do pripravenej infuzky na ručke dajú tu látku na spanie a urobia MR.ty čakáš vonku na chodbe.trva to cca 30min.
Prenos je v kočari, čo majú na detskom oddelení, na MR ides spolu so sestričkou, ty ideš s tým kocarom a sestrička nesie dokumentáciu dieťatka.

brna1989
3. máj 2020

@tanuuulka druhý krát nie, určite nebudú ani tvoje.ja si myslím, ten 1x , keď našu intubovali, to bolo asi preto, že telíčko malo len 4dni a asi by to nezvládla sama udychat alebo neviem..
MR čoho idú robiť?

tanuuulka
autor
3. máj 2020

@brna1989 mr hlavicky. Dakujem ti za informacie 🙂

brna1989
3. máj 2020

@tanuuulka aj my sme mali MR hlavičky , bude to v poriadku, neboj 🤗 aj po uspani sa krásne prebudila, ani neplackala, pospala si , nebola nervózna.aj keď každé dieťa je iné, ako aj dospelý.vela šťastia želám a! zdravíčko 🤗

brna1989
3. máj 2020

@tanuuulka ešte má napadlo, ak máš dievčatko a náušničky,treba si zobrať nádobu na náušničky a potom po MR jej ich dať naspäť, aby dierka nezarastla

anniii
3. máj 2020

@brna1989 Ahoj, môžem sa opýtať, prečo dcérku musela ísť ako 4-dňová na MR? Môjmu synčekovi našli v 30. týždni v hlavičke malú cystu. Povedali mi, že buď pôjde na MR hneď po narodení, alebo môžem ísť ja už počas tehotenstva, tak idem teraz v 32. týždni.

brna1989
3. máj 2020

@anniii ahoj, naša dcérka sa narodila s cystou na hlave v cm rozmeroch.ma to väčšina detí, ale v mm rozmeroch.vacsina sa vstrebe.mne to ale počas tehu nikto nezistil .neviem , ako je to možné .či to počas pôrodu.ale pôrod bol rýchly a nie ťažký.to už sa dnes nedozviem.na 4ty deň od narodenia v pôrodnici robia každému bábätku sono hlavičky a tam jej to zistili.

anniii
3. máj 2020

@brna1989 Ďakujem pekne za odpoveď. Takže podobný prípad, ale asi iný typ cysty, lebo mne povedali, že ten jeho typ sa nezvykne vstrebať, tak ju musia sledovať, či sa nebude zväčšovať. Dúfam, že maličkej cysta nespôsobuje žiadne ťažkosti.

brna1989
3. máj 2020

@anniii nám sa práve nevstrebava, je to pseudocysta, ale presný typ neviem.zatial sa nezvacsila, ani nezmensila.
Dcérka má opozdenie v psychomotorickom vývoji (o 3mesiace) , teraz má 1rok.ma hypotonus na ľavej ručičke a nozicke.ma diagnozu spastická hemiparéza.
Sme sledovaní na neurológii, neurochirurgii.
Veľa zdravíčka želám, nech Vám všetko dobre dopadne 🙏🙏

majuka1983
18. júl 2020

@brna1989 ahoj prosim ta ja idem s 5 rocnou prvy krat na MR mozgu do nitry ..tiez ju idu uspat...domov nas pustia az dalsi den po narkoze??lebo neurologicka mi spomynala ze nas pustia v ten den..cize dva dni dokopy tam byt 😱😱

tanuuulka
autor
18. júl 2020

@majuka1983 ahoj, aj my sme uz boli. Vsetko prebehlo super, na detskom boli mili, jednu noc vydrzite. Pustia vas poobede v den mr. Prijem den predtym. Bude to v pohode uvidis 😊

majuka1983
18. júl 2020

@tanuuulka juj dakujem dufam ze budeme v poriadku..a diki aj za info 😊

tanuuulka
autor
18. júl 2020

@majuka1983 drzim paste. Viem si predstavit, co prezivate..

brna1989
18. júl 2020

@majuka1983 ahoj,nás prijali deň pred MR a pustili 24hod po robení MR, čiže áno 3dni dokopy.mozno ,keď je už syn starší ,tak pustia skor..neviem,ako to je.dcere robili MR mozgu , keď mala 4dni a 2x , keď mala 10mes

ladynikolkosko
7. feb 2023

Prosím vás na akom čísle ste sa objednali? V nitre

vcelka87
16. mar 2023

@ladynikolkosko Dobrý deň zistili ste to? hladám tiež vo forach odpoveď a neviete či uspávaju v NR?

ladynikolkosko
16. mar 2023

@vcelka87 v Nitre prispavaju

kaci311
17. mar 2023

@ladynikolkosko a kde prosím Vás? Lebo keď som volala povedali mi že nie

ladynikolkosko
17. mar 2023

@kaci311 no my sme neboli ale povedMa mi to tu v Topoľčanoch...tak vidíte nakoniec pre mňa novinka

vcelka87
9. apr 2023

@kaci311 podla toho čo mne povedali budú uspávat pd konca aprila , ešte vybavujú nejaké papierovačky

julialeng
23. máj 2023

@brna1989 dobrý deň kde ste boli na Mri presne?