Majú aj vaše deti zväčšené uzliny?
Ahojte. Majú aj vaše detičky zväčšené uzlinky? Moja dcérka má vzadu na krku asi 4 veľkosti do 4mm a v slabinách dve asi 2mm.... toxoplazmoza negatívna a krvný obraz bol braný v auguste, doktorka sa vyjadrila, že bol v poriadku, tak ho brať netreba...CRP negatívne....inak iné problémy nemáme. V novembri mala zápal priedušiek a máva zápaly močových ciest...prosím poraďte ☹
Ahojte. Ked bol maly este babo (dnes ma uz 8 rokov) mal zvacsene uzliny. No- nevyrastol z nich 😀 Ale ak si viacere z vas na boku krku nahmatate, mozno tiez najdete zvacsenu uzlinu a rovnako na slabinach a bruchu.... Ak nie su extremne zvacsene- co neznamena ako mala polovica hrasku, tak je to normalne. Ja mam na krku ako prekrojena fazulka, pohyblivu, nebolestivu-a vsetko je ok, ani pocas choroby sa nezvacsi. Nas maly na temene stale ma, rovnako za uskom ma asi ako prekrojeny hrasok. Ak sa trosku zvacsi- viem ze bude chory. Testy mal v poriadku vsetky, chory byva len virusovo, bakterie- NIC- ale absolutne...
Ahojte mamicky...mam 3 rocneho chlapceka a taktiez riesime uzlinky...ma ich vela na krku....ale sono vyslo v poriadku....lena to desi ze ich ma tak vela....mate s tym skusenost?
@miskacabalova u detičiek neviem , ja mám 25 rokov nedávno som bola na sone a takisto ich mám velmi vela.Ale dr.sa vyjadrila nejak podla tých jej názvov neviem presne že su také dočasne len z prechladnutia a veru veru v decembri som mala 3x za sebou ATB.Ja skusam octanovou masTou natierat že mohli by sa stratiť, aspon dúfam.
z prirodnych veci na zvacsene lymfaticke uzliny je caj z lipkavca syridloveho - cisti komplet lymfaticky system, a zvonku natierat a robit obklady z trezalkoveho /lubovnikoveho/ oleja
@miskacabalova nasa ma tiez kopu a ked je chudsi su hmatatelnejsie
@miskacabalova aj moj syn ich ma velmi vela, na krku pri kyvacoch aj v brusku a uz aj velmi dlho ich ma a nevieme si s tym pomoct. A aj to lekari - najma obvodna velmi zlahcuju - nech to sledujem pohmatom. Fajn, ved v bruchu....momentalne ma najvacsiu 2,3 cm . mam z toho strach, hoci krvne vysledky aj sono su ok, ale zhubnost definitivne vyluci len biopsia...
@matita
@zvonkohra
Mamicky mame za sebou sono aj krv su velkosti aj 2 cm a menej....vsetky vysledky su v norme ale dr.predsa predpisala ant....dala nam ich na 10 dni potom kontrolne sono a ak sa nezmensia potom vraj na infekcne a hematologiu musime....preco sa musi na dalsie vysetrenie ked su vysledky v norme????aj vy ste si tym presli????
@miskacabalova ahoj, my sme mali ATB v decembri a predvcerom.som malej nahmatala uzliny, myslela som si ze z predoslej anginy, mam zavolat doktorke a treba ist asi na krv? Dakujem
@miskacabalova v prvom rade je otazka, ake vsetky krvne vysledky su v norme. Obvodna urcite neurobi vsetky, co moze napr. hematolog. Ja som syna hnala na vysetrenie na onkologiu /musela som sama poziadat/ a vlastne tam urobili hematologicke odbery.
Preco Vas chce posielat na infekcne, napada ma iba, ze nam robili aj serologiu na toxoplazmu, ebv a pod, ale to predsa moze urobit aj obvodna. Inak mi to infekcne pripada, ze tam zasa mozete nieco chytit ako bonus. A antibiotika, neviem, ci vam robila nejake vytery, ci crp, ci tam nieco vyskocilo, co by bolo dobre preliecit. Niekedy by tie uzliny mohli byt zvacsene prave kvoli kadejakym bakteriam, napr. zlaty stafilokok, ci podobne. Ale zasa to by mohli byt potom antibiotika citlive na danu bakteriu a nie sirokospektralne. V zasade ale uplne poradit neviem, kedze sme si s problemom neporadili zatial ani my. Nam radili vybrat nosne mandle /neboli velmi velke, ale kvoli uzlinam sa vyberali/, co vsak vobec nepomohlo. Po ich vybrati sa zvacsili krcne mandle.... Proste v nasom zdravotnictve si myslim uzliny nikto nevie riesit a casto nemaju ani ochotu. Na Tvojom mieste by som asi absolvovala vsetko, co kto ponukne, lebo aspon sa doktorka snazi a mozno sa na nieco pride.
@nika251 my máme tie uzlinky viete mi poraditako ste to riesili preslo to same ci nejaky liek ?
dakujem
@eliskatomi samé to prešlo, telo sa len bráni nejakéj infekcii.nasej sa stratia a nanovo ukážu keď je chorá aj pri nádche.
Mne sa nestratia nikdy stále ich mám
Pokiaľ majú do 1cm, nezvacsuju sa a nebolia nieje problém.
Objavili sa pri zápale niesu ustúpia...
môj malí to má ked bol miminko teraz ma 3 roky a stále tam sú strašne sa bojím dakujem za odpoved
@eliskatompamatam si ako som sa j strašne bála. Dcérka mi ich má na krku 7 kusov od 18 mesiacov .Najväčšiaa má 2 cm. Teraz má 7 rokov a stále tam sú. Vždy keď ide ochorieť sa jej zväčšia, až tak že ich vidím voľným okom. Po chorobe sa zmenšia. Urobené sono, krv. Všetko ok....už som to konečne prestala riešiť, lebo som sa šla zblázniť prečo ich stále má a nemiznú.
ja už nemožem ani spat kvolitomu velmi dakujem za odpovedbala som sa ze iba moj syn ma uzliny
Nestresujte, uzliny patria k telu. My sme uzlibive všetky, ja, dcéra, sestra, máme ich zdrave-chore stále. Riešila som to aj lekárka mi potvrdila že je to ok. Pri chorobe sa zväčšia , potom zmenšia ale vždy tam si, nevyparia sa.
aspon trochu sa mi ulavilo ale pre isto dam este krev zobrat dakujem vam moc
@eliskatomi pre istotu zobrať krv. Ale ak je dieťa ok, nie je bledé, nechudne, uzliny sa nezväčšujú malo by to byť ok. Teda tak mi bolo lekárkou povedané. 😉 A hlavne kľud, aj keď doteraz si pamätám ako mi z toho bolo zle, hlavne z tej 2 cm uzliny. Všade som čítala že taká uzlina už nie je ok. A my ju máme 6 rokov....
prave moj mali bol chudi teraz aj pribral ja mu ddavam nato octaqnovu mast trochu sa mu to zmensilo ale dakujem
@benculka ja ju mám 35rokov 😁
dakujem vam vsetkym za odpovede velmi moc
Ahojte dievčatá ešte tu chodíte moja malá 7mesacna dcérka dostala horúčky a zväčšili sa jej už linky v krku a na záhlaví mám strach pediatricka tvrdí že je to normálne
@bobricek1979 jasne že je to normálne
@simca06022011 no do akej miery? A ďakujem za od písanie
Ahojte, prosím neviete ako často sa tieto zdurené uzliny kontrolujú? Dcerka 2,5 rocna ich ma v slabinach a na sono sme boli pred rokom. Nezvacsuju sa nejak ale kontrolovat by sa to nemalo? Ďakujem

@zvonkohra DRZIM PRSTY ... SKORE UZDRAVENIE..