icon

Mal by som ísť s dieťaťom k lekárovi kvôli slzavému oku?

4. jún 2025

Ahojte, prosím o radu. Synovi 1,5r slzí ľavé očko už asi týždeň. Viackrát sme pozerali a nemá v ňom nič spadnuté, nie je ani červené, ani opuchnuté. Nezdá sa, že ho bolí alebo svrbí, utrie si ho len, keď mu slzička vadí. Inak je zdravý. Máte prosím skúsenosť, či je potrebné s tým ísť k lekárovi alebo čo by to mohlo byť?

ha_ha
4. jún 2025

Upchatý kanálik? Slzy sa prirodzene tvoria každému, na zvlhčenie oka. A ako sa tvoria, tak aj odtekajú spodným kanálikom preč. Ak je upchatý, nemajú slzy kade odtekať a vytekajú z oka von. Zrejme to bude treba prepláchnuť na očnom.

autor
4. jún 2025
@ha_ha

Upchatý kanálik? Slzy sa prirodzene tvoria každému, na zvlhčenie oka. A ako sa tvoria, tak aj odtekajú spodným kanálikom preč. Ak je upchatý, nemajú slzy kade odtekať a vytekajú z oka von. Zrejme to bude treba prepláchnuť na očnom.

@ha_ha to neviem, slzné kanáliky mal upchaté starší syn, ale jemu očko hneď hnisalo a mal ho červené. Mladší má len čisté slzy

jazula
4. jún 2025

Ja by som kvapla 1-2 dni Ocuflash. Mojej zvykne pomôcť, keď má očko podráždené alebo slzavé. S upchatým kanálikom skúsenosť nemám.

kikusenka1
4. jún 2025
@jazula

Ja by som kvapla 1-2 dni Ocuflash. Mojej zvykne pomôcť, keď má očko podráždené alebo slzavé. S upchatým kanálikom skúsenosť nemám.

@jazula ano ten mávame aj my vždy pri takomto probleme