Malá ma soplíky. Môžu byť zo zúbkov?
mam 16mesacnu dceru, a uz ma devat zubkov, vcera rano vstala a mala plny nostek soplikov, iba kycha a sopli. nieje tam kasel ani teplotka. predtym ked jej sli zuby som ani nepostrehla kedy, neboli ziadne priznaky, len pri poslednych dvoch mala tiez sople. bola som s nou u lekarky ale ta ma ubezpecila ze je zbytocne chodit za nou , ze su to len zubky. zbytocne by sa mohla naozaj pochoriet od ostatnych deti co cakaju v cakarni. nechcem stresovat ale pojdem pondelok ci nahodou to nieje nieco zle.... teraz je obdobie nebezpecnych chripok .pozrela som jej na dasienka a idu jej stolicky a este jeden zub. takze teorericky je to normalne u deti. asi velmi stresujem, ale ktorej mamicke je dobre ked vidi ako nemoze v noci pokojne spat jej babo??? chcem sa spytat ake osvedcene metody teda lieky davate svojim detom. ja jej dam stvrtku ditiadenu a panadol baby. nechcem ju dopovat liekmi radsej to necham na lekarku a jej odporucania. a samozrejme odsavam len obycajnou odsavackou na sople, a je to teda riadny boj, ale aspon nieco. mam aj na vysavac ale to len sem tam, mala sa boji hluku vysavania ked je blizko nej. dakujem za vase rady a ostatne ...
@benne ako si to robila?
tak ako je tam napísané... malému som dávkovala z takej tej tobolky, čo je pri libenari a dcére z jedného staršieho sprejového dávkovača čo sa dá otvoriť... ale ked nespolupracovala, tak tiež z tej libenarovej tobolky...
@bobika492009
@bobika492009 moze mat nadchu z toho ze ma znizenu imunitu kvoli zubkom..Cisti jej nostek sprejom s morskou solou, je ich viac druhov, my pouzivame Physiomer a nostek jej odsavaj, pripadne, ak to bude pokracovat, tak jej daj kvapky do nosa. Neviem aka je ucinna ta obycajna odsavacka, ja pouzivam vzdy tu na vysavac, lebo ta vytiahne aj tie zadne sopliky.. V pondelok zavolaj dr. a spytaj sa jej, radsej tam naozaj hned nechod, ak su to iba sopliky bez teploty a kasla..ved uvidis ako sa to vyvinie. My sa inak trapime pri kazdom jednom zubku a to dvojmo, od 5 mesiaca, ked nam vysiel prvy, teraz maju obe 16, tak sa tesim na posledne stolicky 😒
@bobika492009 aj nas maly je len soplavy, a ma tiez 9zubkov, idu mu aj stolicky ale myslim ze to ma z tohto pocasia, s tych zmien. a davam mu do nosteka sterimar a odsavam a tiez ma v postielke vyvyseny matrac
my sme soplili pri kazdom zubku 🙂 najhorsie su vsak ocne a stolicky, tam sme potierali gelom a bolo dobre.
Takze ako nahle sa u nas objavil soplik, uz sme vedeli ze sa nieco tlaci.
Ked sa pretlacil, zmyzol aj soplik.
@bobika492009 ahojjjjjjjjj
aj my mame teraz problem so soplikmi 🙂 my sme boli u doktorky s vysledkami z gastra tak som jej vravela ze ma sopliky pozerala jej do hrdla a vravi ze to so zubkou idu jej stolicky 2 🙂davam jej gelik a pred spanim 3ml nurofenu alebo panadolu,kazala aj ditiaden ale ten som jej nikdy nedavala zabralo aj bez neho a k tomu jej este davam sinupret kvapky odsavam hlienys odsava ckou na vysavac ta normalna nic som nevitiahla 🙂 tak pevne nervy 🙂 😀
🙂 možu íst zubky aj 3mesacnemu??Velmi hryzie a zaacal mi plakat,slynat a este aj hnacku mal mozu to by zubky??Napiste mi prosim ako to mam zistit kukala som mu aj dasienka trosku ma dole biele a ako keby asi zvascene napiste mi prosim internu postu dakujem vopred 🙂 😅 😅
@bambulkabambulkova - Ahoj Bambulka, no áno, môžu mu ísť zúbky, jasné, nášmu zistili, že mu rastú zúbky, keď mal 2,5 mesiaca a keď mal 4 mesiace, mal už 2 spodné zuby dosť veľké... a tie ďalšie dolné takmer vonku. keď mal 11 mesiacov, mal 16 zúbkoch... Každé 2 týždne zhruba mu vyšiel nejaký zub. Našťastie to znášal dobre, len v noci sa budil s veľkým plačom, bolo ho treba utíšiť a znovu uložiť. Ja som sa vlastne nevyspala do jeho 15 mesiacov. Teraz nám chýbajú už len 2 zúbky. A tie sa ešte vôbec na svet nehlásia, nejak to utíchlo. Tak držím palčeky, aby ste to statočne znášali 🙂
@lllaila dakujem dost hyrzie aj do hraciek uvidime co to bude 🙂
ako zistim ze idu malemu zuby??Ma 3 mesiace a skoro 3tt plakal velmi cervene mal a chytal si dasna co mu pomoze???kazde babatko sa budi aj v noci pre zubky??? napiste mi postu
@bambulkabambulkova Ahoj.Mojej dcerka sa ozvali zuby uz ked mala 3 mesiace.Strsne mi plakavala a hlavne v noci tak som s nou sla k lekarovi a on mi povedal,ze sa jej zacinaju tlacit zuby.Mala to strasne zle znasa,Nespava po nociach je strasne nervozna,nechutenstvo.Vyskusala som vselico z homeopatie a nic poriadne nezabera.Musime to nejako vydrzat a pretrpiet.Kupila som jej jantarovy naramok,ktory nosi na ruke lebo na krk sa jej ho bojim davat.Ma ho stale.Myslim,ze odkedy ho nosieva tak bolesti sice su,ale zuby vychadzaju rychlejsie.Verim na to.Mala ma 13 mesiacov a uz mame hore 4 zubky plus sa jej momentalne 4 naraz ocne a stolicky.A dole mame 8 zubkov.Takze 80 %skoro za sebov.Prajem rychly a co najmenej bezbolestny priebeh.
@denisaivan to je co za naramok??
@bambulkabambulkova Viem ze ho predavaju aj na slovensku na nete.Ja zijem vo Viedni kupila som tu maju ho v kazdej drogerii na detskom oddeleni.Ten naramok je z jantaru.Je to skamenena zivica stromov.Posielam ti jeden link mozno pomoze.
@denisaivan prvykrat pocujem nebude mat bolesti joj place moj malicky joooj dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeem ti
@bambulkabambulkova Bolesti urcite neprejdu ale mozno sa proces urychli.Skus zabehnut zajtra do lekarne a kup mu nejaky gel alebo nieco z homeopatie mozno to trosku pomoze.Chudatko dufam,ze mu to pomoze.Drzte sa.
@denisaivan uz som bola moja kupila som mu trapim sa ked sa trapi dost si uz vytrpel ked chory bol prechladnty 2krat v nemocniici dufam ze uz nebude ma sopliky jaj boli sme u lekarky zobrala mu vyter aj krv uz sa bojim vysledkovvvv 😒 dufam ze dobre budu
my sme tiež z tých soplíkových. u syna boli teploty, nervozita, celý bol uslintaný. dcérka je uslinkaná, nevozna a sople idú od momentu, kedy sa zubky tlačia, kým sa neprerežú. okrem toho má začervenané a slzavé očičká a občas si šklbe ušká, ručička až v krku..no je to boj. ja noštek čistím fyziologickým roztokom z lekárne, potom odsajem obyčajnou odsávačkou, dočistím vatovými tyčinkami a keď tečie veľmi, dávame kvapky do nosa nasivin pre malé bábatká. no a ďasienka potierame mundisalom a nám veľmi pomáhajú aj tie cvičné tri kefky z DM.
@burina111 ano tie kefky su vyborne a aj ten fyziologicky roztok aj ten pouzivam.Ja ho kupujem v rakusku v DM drogerii.Vyraba ho Nivea.Ani my uz dva noce nespime a placeme.Malej sa zacali tlacit ocne zuby a do toho uz dva mesiace sa nam tlacia stolicky hore a nie nie vyjst vonku.Inak prisla som na to ,ze malej vychadzaju lahsie zubky dole ako hore.Hore to trva vzdy dlhsie a ma vacsie bolesti.Tak sa drzte.
@denisaivan presne ako píšeš, tiež mám takú skúsenosť...my tiež oči zapálené, sople, plaču, nervozita, iba na rukách a mammamammamam,no je to boj, tak len pevné nervy a kopu lásky:o) a v 6 rokoch im zas vypadnú 😀
@bobika492009 co sa tyka odsavania soplikov je urcite najlepsia ta odsavacka na vysavac.Je to hlavne rychle a velke ulahcenie pre babo.Aj moja dcerka sa toho bala,ale aj napriek tomu som odsavala.Za tri dni bola fit po pravidelnom odsavani.Je na tom super to,ze tie hlieny babatku nestekaju do zaludka a hlavne jej to nestiahne na priedusky a pluca.Pouzivam na cistenie nosteka a kvapkam par kvapiek fyziologickeho roztoku.Ten je najlepsi a nelepta hlavne nosnu sliznicu ako kvapky do nosa.A co sa tyka liekov bola by som na tvojom mieste trosku opatrna a nedopovala dieta takymi silnymi liekmi.Skor by som pouzila homeopatiu.Rast zubkov nie je choroba,ale normalny proces,ktory patri k vyvoju cloveka.Aj ked to boli pozerat sa na babo,ked place od bolesti ,ked mu zubky rastu .Chapem to,alebo skus babo niecim zaujat,aby na to zabudlo.Napriklad pust si hudbu a tancuj s nim,alebo ho popestuj.Urcite to pomoze.Prajem vsetko vam vsetko dobre.

https://www.modrykonik.sk/fotoblog/strapco13/cl... mne sa celkom osvedčil ten recept s morskou solou