Mali ste dieťa na oddelení patologických novorodencov?

lucia20
17. jún 2010

Chcela by som sa spytat, ci sa tu najdu nejake maminky, ktorym po porode vzali dieta na oddelenie patologickych novorodencov. Ak by ste mi mohli niektora odovzdat cenne skusenosti a rady, tak by som bola velmi rada a velmi vdacna.... dakujem.

latvia
17. jún 2010

na patologickych novorodencov lezia vsetky deti co maju nejake poporodne problemy. mozes byt konkretnejsia?

lucia20
autor
17. jún 2010

@latvia ja viem, ale chcem vediet ako to tam funguje. ako to vyzeralo po porode, s kojenim a podobne....

nikollette
17. jún 2010

Skús aj v googli 😉
Je tam písané o konkrétnych oddeleniach, teda konkrétnych nemocniciach, ako to je.....

lucia20
autor
17. jún 2010

@nikollette uz som skusala aj to. nasa diagnoza je u nas dost velke tabu. viem ako to funguje v amerike, spanielsku a ja neviem kde este, ale na SR absolutne nic nie je. a hladala som aj na stranke nemocnice a nula bodov. preto by som potrebovala niekoho kto tam realne bol a realne to prezil. lebo absolutne netusim do coho ideme a na co sa ma clovek pripravit.... ☹ cim viac sa blizi porod, tym viac na to myslim.... vidim rozne scenare, horsie aj lepsie ale neviem si absolutne spravit obraz.

nikollette
17. jún 2010

Lucia, hm ☹
A v ktorú konkrétnu nemocku máš na mysli?
Kramáre? Keďže ste z PK...

latvia
17. jún 2010

no, pokial nam neprezradis diagnozu tak ti velmi pomoct nevieme

lucia20
autor
17. jún 2010

@latvia kludne, ale taku temu som tu uz mala a absolutne nikto z toho mnozstva mamiciek sa neozval.

sakrokokcygealny teratom.

lucia20
autor
17. jún 2010

@nikollette hej kramare. odrodila som tam aj baby a na tuto diagnozu su tam specialisti, takze nemam co vahat. ja som tam velmi spokojna a verim im.

latvia
17. jún 2010

aha....tak to nieje tabu, ale tato diagnoza nieje velmi casta, preto sa ti zrejme nikto neozval.....pokial viem, tak sa operuje hned ako je mozne a po odstraneni je o dieta postarane rovnako ako u inych deticiek po operacii. dolezite je zistit si to konkretne v danej nemocnici...zrejme Tanicke budu osdtranovat teratom v bratislave na detskych kramaroch, ze ano?

lucia20
autor
17. jún 2010

@latvia no viem, ze je takych deti dost, len sa o tom proste nehovori. neviem preco. kym nam to nediagnostikovali, tak som o tom nikdy nic nepocula. malo sa o tom hovori.

hej na kramaroch. no ja by som presne chcela vediet to ako to vyzera po operacii a celkovo po porode. lebo jedna pani sa mi ozvala s tym, ze jej dcera to mala a ze je teraz zdrava ale uz sa mi viac neozvala. takze neviem, kedy to operovali, ako zvladali kojenie a podobne....

nikollette
17. jún 2010

Skus kuk tu, alebo sa tam opýtať, alebo niečo:
píšu tam rodičia detičiek čo tam asi ležali...

http://www.facebook.com/group.php?gid=104976906...

http://www.facebook.com/posted.php?id=104976906...

nejaký príbeh z toho oddelenia:
http://www.mamaaja.sk/Activeweb/MyBlog/234/nemo...

nič iné som nejak nenašla ☹

lucia20
autor
17. jún 2010

@nikollette dakujem. toto som nasla, len tie prve dve mi nesli otvorit a po tom poslednom ma chytila panika. 😖

latvia
17. jún 2010

nic lepsie som nenasla......v podstate teba sa bude tykat KDCH (klinika detskej chirurgie) a ani nie tak patologicki novorodenci......drzim palce! inac tam je dolezite to, aky typ teratomu to bude....nevraveli priblizne?

nikollette
17. jún 2010

Latvia 😒
prečítala som ten prvý príbeh a stačilo mi ☹

lucia20
autor
17. jún 2010

@latvia chvalabohu zatial to vyzera ze mame ten najlahsi typ. je to cysticke, takze by to malo byt ok. vacsiu cas ma vonku, takze na poslendom UZV to nezasahovalo do ziadneho organu, ani chrbtice a ani to nebolo k nicomu pridruzene.

ta pani, co mi pisala, spominala ze boli na patologickych novorodencoch.

latvia
17. jún 2010

ja som ten prvy necitala, ale na prvej strane kde mamicka pise o synovi s pruhom, to je v podstate dieta po operacii, tak ako bude aj Tanicka, tak by s amohla tam opytat mamiciek.....resp. sa opytat na poradni ci pojdu hned na chirurgiu alebo na patologickych novorodencov. a zazvonila by som si na oddelenie a sfleku by som sa opytala....alebo napisala mail s otazkami 🙂

lucia20
autor
17. jún 2010

@nikollette tento pribeh som citala kedysi davno, ale nas pripad je trosku iny. tu ide o novorodenca...

latvia
17. jún 2010

@lucia20 tak to je super, cysticka forma je nezhubna, drzim palce!
tak sa opytaj v teme porodnica kramare, nech sa ti ozvu mamicky co tam mali deti....alebo este v teme bratislavcanky alebo nejakej takej teme, tam sa najde viac matiek co by teoreticky mohli pomoct

lucia20
autor
17. jún 2010

@latvia dik za ten link, su tam aj nejake tie spravy od mamiciek hned po porode, tak budem luskat a studovat. hadam si ako taky obraz utvorim. dakujem.

lucia20
autor
17. jún 2010

@latvia hej, ta forma je v podstate suepr. hovorim, ze na to vsetko co nas stretlo sa mala drzi uplne spuer. mame totiz aj dvojcievny pupocnik, ale zatial pekne rastie a nezaostava. je to taka mala bojovnicka.

ja som sa pytala uz aj na kramaroch, kedze sme rizikovi, tak uz chodime tam. a tam ma lekar oboznamil len s tym, ze v podstate on nevie, co bude s malou, kedze este nevieme co nas caka v poslednom mesiaci a hlavne ako to bude vyzerat. jedine co mi povedal je, ze predpoklada, ze jej to hned odoperuju ale ze najprv musi podstupit celu radu vysetreni a na zaklade toho sa rozhodne. ☹

a uz som sa pytala aj v teme kramare, ale tam vacsinou diskutuju len maminky zdravych deticiek bez problemov. nadavaju na wc a personal, ale nieco na nas styl tam nie je.

nikak23
17. jún 2010

Ahoj, my sme na patolog. novorodencoch lezali skoro mesiac, resp. 10 dni na detskom ARO a potom na oddeleni. Tam lezia vsetky babetka bez ohladu na diagnozu do veku 3 mesiace. Napis mi co konkretne by si potrebovala vediet. Nam maleho viezli ako hodinoveho na ARO na umelu plucnu centilaciu a oblozili ho ladom, ja som ho videla az po par dnoch. Skusim odovzdat prakticke info. Inak na facebooku ( vid link vyssie) Mudr. Marek Gajdos zalozil skupinu, tak tam najdes mozno viac a mozno aj niekoho s vasou diagnozou. V

lucia20
autor
17. jún 2010

@nikak23 dakujeeeeem. si poklad, idem hned kuknut. zajtra ti napisem otazky. ale je ich vela. :D nevadi?

nikak23
17. jún 2010

nemas za co...v pohode, ozvi sa🙂 pekny vecer. V

lucia20
autor
18. jún 2010

@nikak23 dakujem.

nikak23
12. okt 2010

@lucia20 cau Lucia, si sa neozvala, tak som len chcela vediet, ze ako sa mavate?V

lucia20
autor
9. nov 2010

@nikak23 ahoj, mame sa super. malinku zoperovali. zotavovala sa uplne uzasne a dnes je z nej uzasne, usmiate a zatial zdravucke dievcatko. klop-klop. chodime na onkologiu, v januari ideme do nemocnice na MR-ko, ale inak super. sme velmi stastni.

nikak23
9. nov 2010

@lucia20 supeeeer, moc gratulujeme, mala je krasna, statocna bojovnicka🙂)), ako ste to prezili na oddeleni? nic moc, co? ale co by sme kvoli tym krpcom nespravili, ze? ja im nesmierne za vsetko dakujem a fakt ich obdivujem. drzte sa baby. pa.

lucia20
autor
4. júl 2011

@nikak23 ahoj, no ja som az moooooooooooooooc neskoro nasla tvoju odpoved.... 😖