Mali ste dieťa v Psychiatrickej liečebni v Kremnici?
Moja dcerka ma 11. Rokov. Od pobytu v letnom tabore,kde niekolko krat zasebou vracala a nebola jej poskytnuta dostatocna opatera trpi uzkostami a strachom z vracania. Skusili sme psychologov,psychoterapiu,psychiatra,liecbu...nic sa nelepsilo az sa dcerka sama rozhodla,ze pojde na liecenie. Trha mi to srdce... Budem rada ak mi napise niekto s podobnym problemom a aj o tom, ake ma skusenosti s liecebnou v Kremnici. Dakujem.
Veru dlhý čas ubehol odvtedy, aj mňa by potešila odpoveď.
Dobry den prajem chcem sa spytat ci nemate niektora skusenosti s detskou psychistrickou liecebnou v presove zevraj tam pripravuju deti na to ze pojdu do redukacneho centa za odpoved vam vopred dakujem
Dobry den,mi mame nastup na decke odelenie v Kremnici 26 no čitala som prispevky a bola som zhrozena co tam mamicky pisali ,Mozte mi poradit alebo napisat ci fakt je to take hrozne ako sa pise normalne rozmyslame ze ho tam nedame aj ked pani doktorka nas uistila ze to nieje take stasne ....Modry konik-psichyatricka nemocnica Kremnica Dakujem za odpoved
Dobrý,prosím Vás máte nejaké skúsenosti s detskou psychiatrickou liečebňou Kremnica
@zuzkakele aj mňa zaujíma ..Má tam ísť syn a nemám dobré odporúčania ...
@nana1976 dobry den
chcem sa vas spytat ako ste boli spokojna a ako to cele dopadlo ? viem ze je uz davnejsie ale ja mam teraz podobny problem s dcerou a ma 12rokov takze podobne ako u vas , dcera sa boji vracania tiez ju stale boli brusko ma zaludocnu nervozitu stale si domysla ze ona bude vracat alrbo ze niekto okolo nje bude vracat a neviem jej poradit s tym aj prestala chodit do skoly co je samozrejme velky problem uz tento posledny tyzden nechce chodit ani do obchodu ani viac menej von len doma lebo tak sa asi citi bezpecne a tiez nas odporucili lezat no NR ale ona zase nechce a potom mava take ako keby zachvaty ked ju tam nutim tak neviem co mam robit , ci ju tam dat nasilu len sa bojim aby ju tam aj nepriviazali alebo co len lezat musi ist kvoli skole a dochadzke , len sa bojim ako to citam ci sa nevrati domov v horsom stave ako som citala lebo ona bezomna nechce nikam chodit , som uz bezradna co mam robit dakujem za odpoved
@jankara5 ahoj, čítam tvoj príspevok a ako keby som o svojej dcére čítala. Prešli sme si tým istým, a za nás odporúčam nemocnicu v Martine, veľmi nám tam pomohli a hlavne nastavili liečbu aby dcéra mohla fungovať a netrápili ju neskutočne úzkosti, ktoré ju obmedzovali v normálnom fungovaní. Ani nasa nechcela do nemocnice, bol to boj, ale tak ani to sme nemohli dovoliť aby sedela doma a život vonku jej unikal.
@djeva dakujem pekne za odpoved no velke stresy mam z toho celeho , nam odporucili Nitru nakolko tam chodime k doktorke neviem nic porovnat nakolko je to prvy krat v zivote , ja sa bojim ze ked bude velmi nahnevana tak ci ju nepriviazu no neviem si to predstavit , ona berie leiky jeden mesiac a normalne ma taku agresiu v sebe co nikdy predtym nemala tak tiez neviem co ma tabletky dobre nastavene lebo mne sa zda ze odkedy ich berie task je na tom horsie ako predtym , a po akom case sa z toho dceraka dostala ? a dnes funguje normalne ? lebo tymto stresom sa bojim aby aj cukrovku nedostala alebo co.... nechapem ako sa za 2 mesiace takto dieta zdrave dostane do takehoto stavu .....
@jankara5 aj my sme presne takto začínali pedopsychiater nastavil liečbu, ale tak isto dcéra začala byt veľmi agresívna vôbec sme ju nespoznávali dokonca nám nadávala čo nikdy nerobila kričala na nás, bolo to niečo strašne. Dokonca Keď nám povedal lekár že musi ísť do nemocnice my sme nevedeli ako ju tam dostaneme keď bola takáto, bolo to strašne obdobie, ja som sa aj bála aby náhodou nechytila nejaké zle správanie od iných deti v nemocnici, ale dnes s odstupom času hodnotíme že to bolo to najlepšie riešenie. Dcéra mala vtedy 10 a dnes ma 13. Môžem vedieť aké lieky dcéra berie? Neboj všetko bude dobre chce to len čas.
@djeva u nas tiez jedno sedenie u psychiatra a nastavila lieky a ja som jej volaka zady pondelok ako sa ma a od tych liekov je to len horsie podla mna , presne aj nam nadavala ci nikdy predtym ani take slovo nevyslovila , tiez ju nespoznavam a hlavne teraz ked jej poviem ze ak nepojde do skoly co moze nastat ake problemy tak hned vybuchne a uz ma aj zacala hrysť do ruky alebo nam ušla z domu že ide preć a nevedeli sme ju dostat domov ale to bolo vidiet ze ako keby o sebe nevdela , co ju brala zachranka lebo buchala vecami a nevedeli sme ju ukludnit ale stale ja hovorim ze to robia tie lieky ale zase aj prudke vysadenie sa vraj nema tak tiez som zufala zo vsetkeho , no moja berie teraz ripsen + protiaden + sertralin . A nebola na vas nahnevana ked prisla odtial ? a kolko to trvalo kym sa z toho dostala ? a teraz je to uz v poriadku u vas uplne ? lebo ja jej stale hovorim ze nepojde lezat lebo zostane nahnevana a potom mi robi zle a neviem ako to tam zvladne ... ale dakujem za podporu
@jankara5 och to mi je ľúto. Aj my sme mali na začiatku sertralin a oxazepan. A tie stavy boli strašne. Potom sme ju dali do tej nemocnice, bola tam týždeň na priepustku ju pustili domov aby sme vyskúšali či dokáže ísť do školy, nakoľko tam po zmene liečby fungovala velmi dobre. V nemocnici jej dali fluexotin. Po prepustení fungovala pekne aj Doma a agresívne správanie sa úplne vytratilo. Nakoniec nám aj v nemocnici potvrdili že to bolo pravdepodobne z tých liekov keďže sa nikdy tak nesprávala. A nie nikdy nám to nevyčítala. Dnes sa vieme o tom aj porozprávať úplne v pohode že aké to tam bolo a tak. Lieky berie stále už len min. Dávku pól tabletky, nakoľko keď sme vysadili lieky úzkosti sa jej vrátili. Určite sa tej nemocnice neboj, uvidíš pomôže jej to a aj kazdonenne sedenie s psychológom jej veľmi veľa da.
@djeva dakujem pekne za odpoved , no utorok ideme tak som zvedava dufam aj ja ze to dopadne dobre lebo takto sa neda fungovat a ja jej chcem pomoct tak to budem musiet aj ja nejak zvladnut a dufam ze jej to pomoze najviac ako sa bude dat ...ale tiez som citala ze to je pre deti na max 19dni takze si myslim ze aj ona tam bude asi len tyzden mozno dva zalezi asi ako bude spolupracovat lebo ona je taka tvrdohlava a hovorim teraz je hrozne agresivna ked nieco neni ako chce ona hlavne len rano ked ma ist do skoly tak ma take stavy ze che ist sama ale vela krat isla a potom sa otocila pri skole a nevedela som ju dostat domov lebo uz bola taka ze nevedela ze co chce ani tak ani tak , a ked ju vola kamartaka tak vecer je vytesena ze ide a rano je to inak ...ja som na 100percent tiez presvedcena ze to ma z liekov lebo ona ani skarede slovo nepovedala vzdy len ze vies co povedal v skole ten a ten zacina sa to na take pismneo ...a teraz no nespoznavam ju....jaaaj nech uz to mame za sebou ako vy lebo takto aby sa zmenilo zdave dietatko behom dvoch mesiacov cca takto to nechapem...
@nana1976 prosím nedávajte ju tam.my tam máme teraz vnučku. To nie je liečebňa ale nápravný ústav. Dieťa môžete navštíviť, keď získa 25 bodov. To je tak za mesiac. Naša vnučka je tam 7 dní a má 6 bodov. Volať s ňou môžeme 1x do týždňa, ak to doktorka dovolí. Je to absolútna izolácia dieťaťa.My ideme vnučku vziať na reverz domov
Prosim vas poradte mi mam dcerku 9rocnu ,mame uzkostnu poruchu fobiu ,mava zachvaty odmieta nam chodit do skoly..psychiater nas nastavil na liecbu doma individualne sa ucit ,a skola nam hovori inak abi sme ju dali na liecenie do Kremnice ,mi uz sme stoho vsetkeho na nervy nevieme co robyt dalej..poradte mi ,,dakujem
@jankara5 prosim vas mozme si popisat ?
@nana1976 aj mna by zaujimalo ako ste dopadli. Moja dcera ma fobiu z vracania (skor ze niekto iny bude vracat ) a je to niekedy na slucku. Ma 7 rokov a ta fobia trva par rokov. Tiez nechce kvoli tomu chodit do skoly. Nie je to zase az taky 'extrem' rada by som to podchytila teraz.
@1cita mozem sa vas spytat ci ste tam dcerku dali ?
@lavender273 a jako zo skolu to mate? Ucite sa doma
@djeva mozem sa spytat kde ste mali dcerku a aki mala problem
@zdenuska1234 chodi do skoly,domaca vyucba nepripada do uvahy zatial. Chodi na terapie ale osobne si nemyslim ze ma dobru psychologicku (nie je zla len sa nevenuje tomu co treba). A dcerina fobia sa zhorsuje.