Malo vaše bábätko kraniálnu ortézu?
Kamoskin syn mal - od 8 do 12 mesiacov. Bol po plastike lebky v 7 mesiacoch. Krasnu hlavicku ma teraz, uz ma 5 rokov. 23hod denne nosil, aby to malo efekt... hlava rastie za prvy rok o 12cm v obvode, potom.uz len malinko
Ano, cca3 mesiace nosila moja dcera. Vyborny vysledok ak dieta poctivo nosi.
mali sme
Tiež mame...zatiaľ 3 týždne, o mesiac ideme na meranie..znáša to super, nevadí mu
Mali sme pri oboch detoch 🙂. Sme radi, ze sme do toho sli 🙂.
@bejbypd chcem sa spýtať kde ste vybavovali lekársky poukaz na kranialnu ortezu ? Lebo mne do ortopéd kde sme boli na sono nožičiek odmietol vystaviť
@bejbypd kde ste vybavovali ?
@monika4487 a kde ste vybavili Lekársky poukaz na kranialnu ortezu?
No dokial viem pri oboch detoch to boli tie iste kroky. Na odporucanie pediatra sme isli k neurologovi na Kramare, ten nam dal odporucanie na technika do Protei, kde hlavicky nam premerali, povedali stupen deformity + ine deformity a spravili helmu. Najdlhsi proces bola dlha cakacia doba na vysetrenie u neurologa. K ortopedovi nas s tym pediatricka neposielala.
No u nás to bolo jednoduchšie, na pediatrii pre rizikových novorodencov sme dostali výmenný lístok na plagio v Martine,objednali sme sa..prišli, premerali, o 2 týždne sme išli po helmicku..od odporučenia po helmicku cca 6 týždňov.. žiadny neurológ.. len merania a prehmatanie hlavicky..keďže švy aj fontanelu ma v poriadku..len zlezanie..
@monika4487 ale autorka sa pyta na poukaz, ten ste potrebovali na samotnu pomocku, ci nie?
@renatachymova a preco nechce vystavit? Nam nepomohol ortoped vystavit, lebo nemal zmluvu s poistovnami, takze by zo slo cele na nasu uhradu. Vytavala nam ho rehabilitacna doktorka, samozrejme po premerani, kde vysla deformita
Tak to sme myslim riesili s Protea.
@monika4487 Protea to nevystavuje, aspon minimalne v Bratislave nie, v Martine neviem (tam to moze fungovat inak). Vystavit poukaz mohol len ortoped alebo rehabilitacny lekar.
@ropucha6 pravdupovediac bolo to pocas covidu a nastivili sme len neurologa. A uz si nepamatame ake kde boli.
@monika4487 moze byt, ze vtedy to malo ine podmienky. My sme riesili prilbu v marci tento rok.
My sme boli v Martine, oni všetko sami po meraní urobili a povedali ,že helmicku budeme mat plne hradenu poistovnou
Inak chválim Martin neskutočne profesionálny ľudský prístup..žiadne čakanie hneď načas aj skorej ,parkovisko zdarma...rýchle jednanie a dobra starostlivost
@monika4487 dobry den monika. Prosim ako dlho ste cakali na helmicku v Protea Ba? Uhradzali ste ju? Dakujem
@mariaspi1988 Dobry den. My uz mame predskolakov. Cize vam asi nepomozem. Vtedy sme platili par centov, ale pri druhom dietati uz prisla nejaka novinka a tam sa to platilo ? Ale je to 5 rokov dozadu. Cize nepomozem vam.

Moja neter aj synovec nosili. 23 hodin denne.