icon

Malo vaše bábätko kraniálnu ortézu?

renatachymova
4. aug 2023
andreakotesova
4. aug 2023

Moja neter aj synovec nosili. 23 hodin denne.

basska_b
4. aug 2023

Kamoskin syn mal - od 8 do 12 mesiacov. Bol po plastike lebky v 7 mesiacoch. Krasnu hlavicku ma teraz, uz ma 5 rokov. 23hod denne nosil, aby to malo efekt... hlava rastie za prvy rok o 12cm v obvode, potom.uz len malinko

ropucha6
4. aug 2023

Ano, cca3 mesiace nosila moja dcera. Vyborny vysledok ak dieta poctivo nosi.

kacena4
4. aug 2023

mali sme

bejbypd
4. aug 2023

Tiež mame...zatiaľ 3 týždne, o mesiac ideme na meranie..znáša to super, nevadí mu

monika4487
4. aug 2023

Mali sme pri oboch detoch 🙂. Sme radi, ze sme do toho sli 🙂.

renatachymova
autor
5. aug 2023

@bejbypd chcem sa spýtať kde ste vybavovali lekársky poukaz na kranialnu ortezu ? Lebo mne do ortopéd kde sme boli na sono nožičiek odmietol vystaviť

renatachymova
autor
5. aug 2023

@bejbypd kde ste vybavovali ?

renatachymova
autor
5. aug 2023

@monika4487 a kde ste vybavili Lekársky poukaz na kranialnu ortezu?

monika4487
5. aug 2023

No dokial viem pri oboch detoch to boli tie iste kroky. Na odporucanie pediatra sme isli k neurologovi na Kramare, ten nam dal odporucanie na technika do Protei, kde hlavicky nam premerali, povedali stupen deformity + ine deformity a spravili helmu. Najdlhsi proces bola dlha cakacia doba na vysetrenie u neurologa. K ortopedovi nas s tym pediatricka neposielala.

bejbypd
6. aug 2023

No u nás to bolo jednoduchšie, na pediatrii pre rizikových novorodencov sme dostali výmenný lístok na plagio v Martine,objednali sme sa..prišli, premerali, o 2 týždne sme išli po helmicku..od odporučenia po helmicku cca 6 týždňov.. žiadny neurológ.. len merania a prehmatanie hlavicky..keďže švy aj fontanelu ma v poriadku..len zlezanie..

ropucha6
6. aug 2023

@monika4487 ale autorka sa pyta na poukaz, ten ste potrebovali na samotnu pomocku, ci nie?
@renatachymova a preco nechce vystavit? Nam nepomohol ortoped vystavit, lebo nemal zmluvu s poistovnami, takze by zo slo cele na nasu uhradu. Vytavala nam ho rehabilitacna doktorka, samozrejme po premerani, kde vysla deformita

monika4487
6. aug 2023

Tak to sme myslim riesili s Protea.

ropucha6
6. aug 2023

@monika4487 Protea to nevystavuje, aspon minimalne v Bratislave nie, v Martine neviem (tam to moze fungovat inak). Vystavit poukaz mohol len ortoped alebo rehabilitacny lekar.

monika4487
6. aug 2023

@ropucha6 pravdupovediac bolo to pocas covidu a nastivili sme len neurologa. A uz si nepamatame ake kde boli.

ropucha6
6. aug 2023

@monika4487 moze byt, ze vtedy to malo ine podmienky. My sme riesili prilbu v marci tento rok.

bejbypd
7. aug 2023

My sme boli v Martine, oni všetko sami po meraní urobili a povedali ,že helmicku budeme mat plne hradenu poistovnou

bejbypd
7. aug 2023

Inak chválim Martin neskutočne profesionálny ľudský prístup..žiadne čakanie hneď načas aj skorej ,parkovisko zdarma...rýchle jednanie a dobra starostlivost

mariaspi1988
12. feb 2025

@monika4487 dobry den monika. Prosim ako dlho ste cakali na helmicku v Protea Ba? Uhradzali ste ju? Dakujem

monika4487
14. feb 2025

@mariaspi1988 Dobry den. My uz mame predskolakov. Cize vam asi nepomozem. Vtedy sme platili par centov, ale pri druhom dietati uz prisla nejaka novinka a tam sa to platilo ? Ale je to 5 rokov dozadu. Cize nepomozem vam.