Mám 12 rokov a ešte nemám menštruáciu
Ahojte, mám 12 rokov a mám všetky príznaky puberty, nemám ešte menštruáciu, ale neviem kedy ju dostanem, moja mama a sestra ju dostali na koncy 13tich rokov. Ďakujem za odpovede😊
Dostaneš ju vtedy, keď telo bude pripravené. Jedným z prvých znakov, že menarché sa blíži, môže byť začiatok rastu prsníkov. Táto zmena obvykle predchádza menarché o jeden až dva roky. Vývoj ochlpenia v oblasti podpazušia a na pohlavných orgánoch je ďalším dôležitým fyzickým znakom, ktorý signalizuje blížiace sa menarché. Niektoré dievčatá môžu tiež začať pozorovať bledý alebo bezfarebný vaginálny výtok niekoľko mesiacov pred začiatkom menštruácie. Puberta často prináša zmeny v telesnej hmotnosti a rozdelení tuku, čo môže viesť k zaoblenejším tvarom tela. Ja osobne som dostala menštruáciu medzi keď som mala 13,5 roka. Pamätám si presne deň 27.11, bola som v 8. triede a nič v ten deň nenasvedčovalo tomu, že by som ju mala dostať.
Dostaneš ju vtedy, keď telo bude pripravené. Jedným z prvých znakov, že menarché sa blíži, môže byť začiatok rastu prsníkov. Táto zmena obvykle predchádza menarché o jeden až dva roky. Vývoj ochlpenia v oblasti podpazušia a na pohlavných orgánoch je ďalším dôležitým fyzickým znakom, ktorý signalizuje blížiace sa menarché. Niektoré dievčatá môžu tiež začať pozorovať bledý alebo bezfarebný vaginálny výtok niekoľko mesiacov pred začiatkom menštruácie. Puberta často prináša zmeny v telesnej hmotnosti a rozdelení tuku, čo môže viesť k zaoblenejším tvarom tela. Ja osobne som dostala menštruáciu medzi keď som mala 13,5 roka. Pamätám si presne deň 27.11, bola som v 8. triede a nič v ten deň nenasvedčovalo tomu, že by som ju mala dostať.
@anonym_f6c851 ja už mám všetky príznaky okrem ochlpeni pod pazuchami
@nela2712 vôbec sa tým nevzrušuj, dievčatko zlaté, určite pride....nakúp vložky
zlatko cakaj a nestresuj, pride raz ;) ja som napr prvu ozajstnu dostala asi v 14tich davno prec
@nela2712 Mne je luto dievcat, ktore zacinaju menstruovat ako 10 , 11 a 12 rocne. Bolesti, obmedzenia. V dobrom ti menstruaciu prajem najskor v 14 rokoch, tak ako ju dostala ja.
@nela2712 Bud rada, ze ju este nemas. Ja a aj moja dcera sme obe dostali v 11.rokoch.....
Ja som dostala az takmer ako 16 rocna, nikam sa neponahlaj, potom si toho uzijes dost
Mas ešte cas. Moja dcera bude mat 13 rokov a tiez ešte nema.
A chýba ti to veľmi? Nikto o tom nemusí vedieť, či to máš alebo nemáš. Do 16ky sa to nerieši. Kľudne spi a užívaj si detstvo.
@nela2712 buď rada ....este si užiješ🩸🩸🩸 a ked bude leto + 33 C - budeš čakať kedy skončia.
...buď rada....ona príde.
@nela2712 je to znak dospievania, cast zdraveho vyvinu zeny.
ale nie si o nic menej hodnotny clovek alebo zena, ako ostatne ked ju este nemas. a mozes byt dokonca mentalne /dusevne vyzretejsia, aj ked este nemavas krvacanie.
Buď rada, čím neskôr tým lepšie.
Buď rada. Ja som ju dostala až v 15tke. 🙂

otázka ?