Mám 14 rokov a zajtra mám prvú rehabilitáciu kvôli skolióze
ahoj, zajtra idem 1. krát na rehabilitáciu (mám miernu skoliozu. Môžem sa prosím spýtať, čo ma tam čaká? Mám 14 rokov.
cvicenie cvicenie cvicenie, ona ti ukaze cviku a ty ich doma budes opakovat
@nika82 aha,takže nebude nutné tam chodievať viac krat za týždeň?
@0silvia0 A to budem cvičiť v nejakom športovom oblečení, alebo v spodnom prádle? Lebo moja kamarátka pred 3 rokmi vravela, že musela cvičiť v spodnom prádle
@zdrsjsjiwwi to ti uz ona poviem ako chodit a cvicit teplaky a tricko
@zdrsjsjiwwi jedina pomoc na skoliozu je cvicerie. Sustavne, lebo hrozi aj vacsie zakrivenie chrbtice. Poznam viac pripadov. Jednu operovali v Brne, nepomohli jej, ma hrb. Dalsia bola pol roka v sadre od krku po panvu. Dalsej bola voperovana tyc k chrbtici. Urychlene len preto, ze rodicia dali nemocnici velky sponzorsky dar. Takze rozne moze skoncit skolioza. Takze cvic vo vlastnom zaujme.
tieto cviky sa zvyknu robit v pradle, lebo terapeut musi vidiet, ci sa robia cviky spravne, ci sa spravne zapajaju svaly a pod. Ved si daj 3/4 leginy alebo sortky a nejaku sportovu podprsenku. Hanbit sa nemusis ;) a hlavna tarcha bude na tvojom domacom cviceni.
ďakujem všetkým, ešte som nepsomenula to, že mám aj prepadnutý hrudník od narodenia, a hlavne preto sme išli k ortopedovi, a tam mi zistila skoliozu, ale vraj to nieje nič vážne, dostala som aj popruhy a aj masažny polvalec
@zdrsjsjiwwi neboj sa, dnes ma problemy s chrbticou kazdy druhy clovek. Hlavne poctivo cvic.
na 1.reh. by si mala ísť s rodičom...nie si plnoletá
@janinah však pôjdem s mamou. Nevravela som že idem sama
@nika82 môžem sa spýtať čo sa tu stalo? :D
@zdrsjsjiwwi neviem prečo ich zmazali

@zdrsjsjiwwi budes cvicit pod dohladom fyzioterapeuta