Mám cumlík po každom použití opláchnuť?
Raz za deň sterilizujem v pare, ale chcem sa spýtať, či ho mám po použití, že napr. ho malinká mala pri spinkaní a potom som jej ho zobrala, či ho mám opláchnuť zas na pobyt vonku, keď pôjdeme poobede.
Ďakujem
Ja som v tomto asi hrozna matka.. cumle sterizujem len raz, po vybrati z obalu. Oplachujem, len ked padne na zem. A tak som to robila vzdy. Okrem soplikov, este nebol ani raz chory (ma 16m). Som presvedcena, ze prehnana hygiena a hlavne sterilita skodi.
určite nie je potrebné oplachovanie po každom použití, ja som opláchla iba ak spadol na zem a vyvárala som ho iba raz za čas, nie každý deň. Odkladala som ho tiež do takej cumlíkovej krabičky.
Ja som na tom podobne ako @zuzi118. Súhlasím s jej názorom. Keď bol nový, tak som ho vyvarila a potom možno raz do mesiaca sterilizovala. Zo začiatku sme mali latexové, tie som asi častejšie, lebo sa rýchlejšie zničili. Ale tie silikónové sú úplne v pohode, ani sa používaním nezačnú lepiť, ani nesmrdia. Takže ich stačilo len umývať.
ja oplachnem pred pouzitim, naolko je leto a muchy lietaju atd. Na cestych ho mame v krabicke na cumlik a Paťko cumlikuje len pri spinkani 😉
sterilizujem raz denne a vzdy nosim dva so sebou keby jeden vyplula na zem, dam druhy.
stotožnujem sa s názorom zuzi118 🙂
@pimpulienka, nemusí to byť zrovna vyložene škodlivé, ale podľa mňa je to hlavne nechutné, neumývať cumle po ich použití. Hnus 😝
🙂 ja cumlík sterilizujem raz za čas, ked ma napadne 🙂 , ked spadne, umyjem alebo opláchnem v horúcej vode.

tak ja nie som až taký pedant...oplachovala som skôr keď spadol, vypadol, keď som ho malému zobrala z pusky, dala som mu ho do jeho cumlikovej krabičky a potom zas vytiahla, keď bolo treba. keď bol vačší, nosil si ho na šnúročke na oblečení....to som dávala pozor, aby nepojedol nejakú špinu...neviem ako ostatné mamičky... 🤐