icon

Mám cumlík po každom použití opláchnuť?

pimpulienka
6. aug 2010

Raz za deň sterilizujem v pare, ale chcem sa spýtať, či ho mám po použití, že napr. ho malinká mala pri spinkaní a potom som jej ho zobrala, či ho mám opláchnuť zas na pobyt vonku, keď pôjdeme poobede.
Ďakujem

burina111
6. aug 2010

tak ja nie som až taký pedant...oplachovala som skôr keď spadol, vypadol, keď som ho malému zobrala z pusky, dala som mu ho do jeho cumlikovej krabičky a potom zas vytiahla, keď bolo treba. keď bol vačší, nosil si ho na šnúročke na oblečení....to som dávala pozor, aby nepojedol nejakú špinu...neviem ako ostatné mamičky... 🤐

zuzi118
6. aug 2010

Ja som v tomto asi hrozna matka.. cumle sterizujem len raz, po vybrati z obalu. Oplachujem, len ked padne na zem. A tak som to robila vzdy. Okrem soplikov, este nebol ani raz chory (ma 16m). Som presvedcena, ze prehnana hygiena a hlavne sterilita skodi.

veronika81
6. aug 2010

určite nie je potrebné oplachovanie po každom použití, ja som opláchla iba ak spadol na zem a vyvárala som ho iba raz za čas, nie každý deň. Odkladala som ho tiež do takej cumlíkovej krabičky.

aknaj
6. aug 2010

Ja som na tom podobne ako @zuzi118. Súhlasím s jej názorom. Keď bol nový, tak som ho vyvarila a potom možno raz do mesiaca sterilizovala. Zo začiatku sme mali latexové, tie som asi častejšie, lebo sa rýchlejšie zničili. Ale tie silikónové sú úplne v pohode, ani sa používaním nezačnú lepiť, ani nesmrdia. Takže ich stačilo len umývať.

pimpa
7. aug 2010

ja oplachnem pred pouzitim, naolko je leto a muchy lietaju atd. Na cestych ho mame v krabicke na cumlik a Paťko cumlikuje len pri spinkani 😉

miska1981
8. aug 2010

sterilizujem raz denne a vzdy nosim dva so sebou keby jeden vyplula na zem, dam druhy.

fiffinkaa
12. okt 2010

stotožnujem sa s názorom zuzi118 🙂

mimkao
12. okt 2010

@zuzi118, naprostý súhlas, a neni si v tom hrozná matka. Ty si v tomto správna matka. Tak to má byť ak nemá byť dieťa celý život na nejakých liekoch. 🙂

maggie2
12. okt 2010

@pimpulienka, nemusí to byť zrovna vyložene škodlivé, ale podľa mňa je to hlavne nechutné, neumývať cumle po ich použití. Hnus 😝

annika11
13. okt 2010

🙂 ja cumlík sterilizujem raz za čas, ked ma napadne 🙂 , ked spadne, umyjem alebo opláchnem v horúcej vode.