icon

Mám dať dieťaťu antibiotiká pri horúčke?

13. mar 2024

Od minulého týždňa večera štvrtka dostal synček (2roky) horúčku 39. V pondelok sme boli u dr, keďže stále teploty boli aj cez víkend 38-39
Crp teda vyšlo v pondelok 30 ale ATB nedávala
ˇ ( dnes) v stredu vyšlo crp 30,5 čiže za tie dni to nekleslo ani moc nestuplo.
Nekasle nekycha, trošku tečie soplik z nosteka a Trošku ma akurát červené hrdlo
Je Čulý hravý papa pije, cika, ani nevyzerá ako keby ani mal teploty.
Od včera sa intervaly medzi antipyretikami predlžujú, uz mu nestúpa tak rýchlo teplota ani cez deň ani v noci. Cca 6 hodín vydrží teplota dole do ďalšieho stúpania
Dnes mu dr predpísala už ATB len nie som zastanca dávať za každú cenu. Tak váham či dávať alebo počkať ešte deň dva?
Crp do 40 je vírusovy infekt tak neviem ci dávať ATB v tejto situácií.
Mali ste niekto podobnu situáciu?
Vďaka

Strana
z4
autor
19. mar 2024

@lb1984 jj zo žily brali dnes uz na urgente ked nas sanitka doviezla. Mal 14, q včera na pohotovosti z prsta 5 🤷🏻‍♀️

autor
19. mar 2024

@lb1984 nekasle

monnci2226
20. mar 2024

ja zase tieto vobec nepoznam, moje diecka tieto este nikdy nemali. dokonca nasa dr ked sa.im nejaka choroba vrati, alebo su v kratkej dobe po sebe chori nikdy nam nedala tie iste atb po sebe.
drzim vam palce, nech ste co najskor zase zdravi. snad to bude coskoro ok 🙏

jana_eyre_2
20. mar 2024

Držím palce aby už bolo konečne lepšie.. ešte stále má horúčky?

mabenn
20. mar 2024

Nie som zastancom atb pre malicke deti, ale vysoka teplota dlhodobo nie je dobra...na to atb su...syn dostal max pamycom, ale taku teplotu nemal, takze treba vyhodnotit mensie zlo

autor
21. mar 2024

@jana_eyre_2 no ešte sem tam ma 38,5 ale na urgente mu dali Zinnat ATB na 10dni, tam mu urobili všetky vyšetrenia, aj na chirurgiu nás poslali keďže ho bolelo bruško, či nemá niečo vnútri bruška co by sposobovalo horúčky, dnes budú aj vytery ale b podstate na nič sa neprišlo. Len že trošičku červené hrdielko, a na mandli ma trochu nález ale že nič hrozné.

jana_eyre_2
21. mar 2024

Chuda, dlho sa trápi.. a mononukleózu vylúčili krvným odberom?

autor
21. mar 2024

@jana_eyre_2 ano dnes prišli výsledky, negatívne. Ešte čakám na výter z rekta a už potom fakt neviem čo mu môže byť všetko už m urobene

maris5
21. mar 2024

Kamaratkin syn maval z nicoho nic 40tky teploty. Rano siel do skolky o hodinu volali, ze ma 40°, takto sa trapilu asi 2 roky, cca kazde 3-4 tyzdne. Vsetko negativne, boli aj na pozorovani v nemocnici. Vravela som jej, nech sa pyta na nosnu mandlu. Nakoniec odporucili vyber nosnej mandle, aj krcnych. Od vybratia tieto zahadne horucky prestali.

Strana
z4