Mám ísť na pohotovosť, alebo ešte počkať do pondelka?
Mám choré dieťa už 3 týždne ster malo pozitívny na baktériu (vyrážky na koži, sopel, kašeľ, teplota) . Dostalo antibiotiká dnes ráno som dala poslednú dávku už dávam iba kvapky do nosa. A však vyrážky sa mu stále tvoria, sopel stále má. Kašeľ má už pomenej a teplota je iba raz za čas zvýšená (ale občas chrapčí keď dýcha).
Volala som obvodnej tá mi odporučila volať na alergo a kožné keďže výsledky krvy sú ok (ster opakovane už nebrala) a o rozšírené výsledky z krvy si mám volať počas týždňa. Na alergu mi povedali že vyrážky budú skôr vírus alebo baktéria a mám volať na kožné. Kde už nikto nedvíhal.
Zajtra je sviatok a potom víkend, dieťa si vyrážky škriabe (až do krvy). Za normálnych okolností by som počkala do rána a šla to riešiť k doktorke a však príde mi veľa nechať dieťa v takomto stave 3 dni. Mám sním ísť na pohotovosť nech sa na to niekto pozrie alebo skúsiť čakať do pondelka?
Jedná sa o malé dieťa.
@mogaa v lekarni na svrbenie fenistil bez predpisu nedaju
autorka - aj po doužívaní ATB ešte nejaký čas ATB pôsobia.
Ja sa celkom cudujem, ze ste neboli fyzicky na kontrole u pediatra - najma ak pises, ze dychanie nie je ciste. U nas je kontrola po atb pri malych detoch takmer vzdy.
A odsavas riadne nos? lebo to ze sem tam zachrapci, moze byt zo zatekajucich hlienov. Ak mas podozrenie ze zle dycha, ma teploty aj sem tam, tak asi by som tri dni doma nesedla a isla na tu pohotovost.
@tinkavvv Boli sme v pondelok na kontrole kázala dobrať ATB a zobrala krv (kvôli tej nádche).
To dýchanie som si všimla až teraz počas obedného spánku.
@simca06022011 Áno a dávam aj Pamycon každé 3 hodiny.
Pamycon sa odporúča 3x denne.
Každé 3 hodiny je až 7x za deň, čo je už dosť veľa a môže v mieste aplikácie vyvolať nežiadúcu reakciu.
@tanyan Tak nám kázala doktorka.
.. radsej ist ako potom lutovat ..od toho tam su predsa... ak by sa nieco horsie zomlelo, bude uz neskoro ..
@evelyn246246 Určite pôjdem ešte dnes, nebudem čakať do pondelka 😊.
Isla by som na pohotovost, aj so vsetkymi vyskedkami a povedala tak ako je, dieta rani dobralo liecbu ATB a zhorsilo sa (vyhadzuju sa vyrazky, skriabe sa do krvi).
A bolo by mi jedno ci na mna niekto naziape. Dieta sa zhorsilo, kludne to moze byt aj opozdena reakcia na ATB (syn to mal, hrozil aj opuch, hned nasadili Medrol).
Sople nie su az taky problem, s tym by som nesla. Ale vysyp a zhorsene dychanie by som riesila na pohotovosti. Ako pisem moze to by aj alergicka reakcia (cez vyrazky na kozi sa moze prehliadnut). Syn si myslel ze to ma len z kupela z teplej vody a bola to brutal reakcia na ATB.
Boli sme dostali sme sirup a vodu na potretie ak sa stav zhorší máme prísť znova na pohotovosť a budeme riešiť ďalšiu liečbu.
Aky sirup?
@evkamotka Proti kašľu (a samozrejme pokračovať aj v liekoch čo berie).
Ja len vecne ku skriabaniu. Ak je svrbenie silné, neovláda sa ani dospelý nie to dieťa. Riešením je tričko s dlhším rukávmi, ktorého konce zosijes. Aspoň na noc. Dieťa sa skrabat bude, ale nerozskriabe sa do krvi.
Možnosť č.2. Vziať staršie manželove, svoje tričko zo 100% bavlny obkreslit rúčku a spichnut tzv. palciaky. Vieš aj v rukách za pol hodinu jednu aj s navlecenim gumy okolo zápästia. Ak nemáš predlz tu časť a bude to držať. Ak znesie dat rukavičky aj cez deň.
Ak si Zlatná vytiahnite stroj, okresní prsty a máš raz dva aj prstové.
Ak má stafylokoka je to na dlhšie. Moja mala MRSu na ruke a bolo to na dlhšie. Často dochádza k prenosu nos ruky lebo dieťa malé často si chytá tvár, strčí prsteň do pusy, do nosa. A cykli sa to

Mne nejde až tak o ten výsip to sa dá zvládnuť. Skôr mi ide o tie sople a nie úplne čisté dýchanie občas.
Nechcem aby sa to zhoršilo počas tých 3 dni kedy bude bez liečby.
Od začiatku bratia ATB sa stav o niečo zlepšil a však ATB dnes dieťa dobralo a stále neni úplne vporiadku.