icon

Mám odísť na Slovensko so synom, ktorý neštvonožkuje?

18. jún 2024

zdravím vas idem sa sem “ vyplakat “ lebo je toho namna vela 8,5 mesacny syn aj ked by velmi chcel no nevie ako nato aby zacal stvornozkovat ci plazit sa posuva sa na brusku do zadu ( cuva ) na 4 ide ale neudrzi sa dlho nehupe sa ak je na styroch ale na druhej strane pevne stoji no nedviha sa sam dnes sam raz sadol z uplneho lahu inac ak ho dam sadnut ked papa sedi pevne inac do sedu nedavam toci sa okolo vlastnej oci robi lietadielko ked je na brusku plazi sa cuvanim ale to je asi tak vsetko pretaca sa z chrbatika na brusko a aj opacne po posteli sa vie pekne kotulat celej na zemi na podlozke si nieje az taky isty ako na posteli nemame uplne mäkky matrac takze mu to na posteli ovela lepsie ide ten pohyb aky kolvek ako na zemi na zemi sa boji mi to pride pritom je na podlozke alebo koberci casto
povedzte mi prosim ze este nemusi nic z toho robit a ze je to ok lebo ja uz neviem byvame v belgicku maly sa aj tu narodil chodievame pravidelne na poradne kde mi nato nikto nic nepovedal len ze kazde dieta je ine ale on mi pride lenivejsi snazi sa zaujimaju ho hracky natahuje sa za nimy ale nepojde do predu za nicim vyprdne sa nato a najde si nieco ine co ma po ruke ako to bolo z vasimi detickamj mam este pockat a dat mu cas? motivujem ho no hadze sa na brusku robi lietadielko a potom sa rozuri ze mu to nejde
skor sa vzdy snazi hlavne na nozky staviat najhorsie natom je ze zatial to tu nikto neriesi aj ked som sa nato pytala pytala som sa aj na neurologiu ale zatial ma tu nikto nikam neposle nechcem panikarit a tahat ho na Slovensko zbytocne skoro
na slovensku mam len svokrovcov s ktorymi nemame dobre vztahy vlastne byvanie na slovensku nemame rodicov a inu rodinu ja nemam
takze je to zlozitejie sa tam zdrzat dlhsie

Strana
z2
autor
18. jún 2024

@anavixy bohuzial aj ked to znie neuveritelne
tak ano odporucanie potrebujem k fyzio ako som spominala ktora Nieje zadarmo k takej samozrejme mozem ist kedy kolvek lenze najskor sme objednany az na september je tu moznost aj ze ked nas lekar odporuci lebo sa mu daco nezda by nas zobrali skoro hned a zadarmo lenze nas lekar odmieta takze neriesim a ideme z v septembri fyziomamu sledujem a snazim sa tie cviky robit obcas cez nozku motivovat ho na stvornozkovanie nie plazenie atd

ja_mama
18. jún 2024

Skus kuknut dake tie videjka zatial, ono sa to lepsie ukazuje ako vysvetluje - ritku som vzdy pridrziavala aby ju nedvihala, aj na fitlopte, aj na mne...ale tvoj syncek je dalej v pohybe ako bola nasa, ona sa na 4 vtedy este nedavala a nepamatam si uz vsetky cviky. Zeme sa moze kludne bat lebo zistil ze to viac boli ked sa buchne, to by som tak neriesila. Ked bude mat istotu spravi vsetko aj na tvrdom. Nieco ako zinenka by mozno bolo fajn - lepsie sa do toho ale je to zaroven maksie ako podlaha.

autor
18. jún 2024

@ja_mama takze myslis si ze ho mam nechat v kociku na posteli je jedno kde on chce nech skusa co dokaze a co chce robit ze to nemusi byt len podlaha aspon na teraz na zaciatok kym si nebude isty tym co robi ako pises?
pozriem dnes vecer videa dakujem za radu

anavixy
18. jún 2024

Tak ked vies co robit a ako, tak len pokracovat, urcite to chce cas. Rodine vysvetlit, ze kazdodennym rypanim nic neurychlia ani nepomozu, vsetko ma svoj cas a tvoje dieta ma este kopec casu na to aby dobehlo “zameskane”. 🍀

egonsk
18. jún 2024

snad sa ti podari synka rozbehat coskoro... drzim Ti palce. Dieta potrebuje aj stvornozkovat, aby sa mu odomkla spravne rec.

Ale popravde toto by si mali dobre precitat vsetky hrdinky na MK, ktore kydaju na Slovensko a aj trava je podla nich zelensia na zapade. Staci jeden beznejsi zivotny problem a ludom je zrazu dobre to Slovensko.

ja_mama
18. jún 2024

Za mna ano, nemusi to byt len podlaha...samozrejme davaj ho aj napr na tvrdsiu penovu podlozku, ale nemusi tam robit hned to co na posteli, cvicit tam ale cvicte. No tie "cviky" - to co dokaze by som robila podla fyzio, cize pridrzat ritku/brusko kde treba tak aby posilnoval spravne svaly, pretoze niektore veci co robi sam od seba mozno nerobi spravne ( napr to lietadielko by som ho nenechala robit, tam mu stlacis ritku dole cize nebude tak prehnuty v chrbte).

autor
18. jún 2024

@ja_mama urcite dnes pozriem viacej toho doposial som neriesila 7 mesiac nemusel
nic si vravim pretaca sa hybe sa snazi sa toci sa kotula sa ok no uz sme skoro na konci 8 mesiaca a uz to zacinam viacej vnimat ze za mesiac sa nenucil
nic nove dam na tvoje rady pozriem videa a budem sa viacej snazit zapojit cviky z hranim dakujem

autor
18. jún 2024

@egonsk bodaj by som mala
rodinu rodicov ktori mi pomozu a nemusela by som byt v zahranici kde niekedy to nieje vsetko take
jednoduche ako si ludia myslia jasne je tu zdravotnictvo fyzio neurologia ale nieje take lahke sa k nim dostat ako na slovensku velmi rada by som tam zila nie koli sebe ale koli malemu lebo staci ze ma teploty chripku virus hoci co a clovek hned pociti ze niet na slovenske zdravotnictvo snazime sa a robime preto vsetko aby uz v pred skolskom veku maly bol na Slovensku a mal pekne detstvo zial na teraz pri takom probleme ked to tak vobec smiem nazvat lebo vidim ze zatial to este nieje az taka drama ak nestvornozkuje si musim pomoct sama poradit sa na Mk a dufat ze pride vsetko v spravny cas

autor
18. jún 2024

@anavixy urcite pozriem dnes nejake videa sledujem len fyziomamu dakujem za povzbudive slova

mogaa
19. jún 2024

Myslím že tvoj pediater vie čo hovorí.....ty si tá čo stresuje pre nič....dieťa má 8,5mesiaca, kludne môže začať štvornoškovať v 10-11mesiacoch alebo štvornoškovanie uplne preskočí a rovno sa začne stavať ma nohy....to sú uplne bežné veci, tvoj syn vôbec nie je pozadu, veľa detí nie je tabulkových, každé ide svojim tempom.....

ktochytavzite
19. jún 2024

a aky je vlastne problem?

letfenixa
19. jún 2024

@autorka kvôli tebe som sa pozrela do synovej knižky. Sediet začal ako 9-mesačný, trojnožkovat (jednu nohu nepoužíval) 3 týždne pred 1.narodeninami. Chodiť sám ako 16-mesačný.

slavomira236
19. jún 2024

Moja najstarsia nikdy na 4roch nebola. Rovno sa postavila a isla. Je ziva a zdrava.
.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
19. jún 2024

@autorka nemysli si, že na Slovensku zozenies skoršie termíny u lekarov.

janka_266
19. jún 2024

na fyzio netreba výmenný lístok, býva dieťa aj na koberci či len na podlahe? môj sa naučil 4nožkovať za 20 min, stačila mi na to miestnosť, kde bol len koberec. skúšajte si ho davať cez nohu na bruško a pred neho hračku, nech ide za ňou,

andrea2323
19. jún 2024

Autorka - pozerala si nejakých fyzio cez doctoranytime.be alebo doctena.be? Prípadne skús skontaktovať službu one.be (to je taký mix sociálnej služby, lekárskej, komunitnej) či by ti oni nevedeli poradiť a nasmerovať ťa k dostupnejším termínom 😊

autor
19. jún 2024

@letfenixa dakuujem si zlata vidim ze kazde dieta si ide fakt svoje tempo upokojila si ma dakujem

bucko555
19. jún 2024

Moja nestvornozkovala vôbec, chodiť začala v 14 mesiacoch a nič nezmeskala netreba stresovať keď pediatrická vraví že je všetko ok tak jej treba trošku veriť ak jej neveris treba zmeniť

derdia
19. jún 2024

Moja malá prosim ta ešte v 10 mesiacoch sedela ako poleno opreta a nic extra nerobila... Potom stvornozkovala, a chodiť začala ako 14 a pol mesačná. Neboj sa😊😊😊

kristian24
19. jún 2024

Môj starší začal štvorkovať v 12 mesiacoch a chodiť v 14 tich.. momentálne je nezastaviteľný, absolútne nič mu neušlo.
Treba ho motivovať, skús zo seba robiť prekážku aby ťa preliezal keď sa chce dostať k hračke - objaví kolienka a už aj pôjde. 🙂

emili27
19. jún 2024

Rada by som ta utesila, ze pokial sa akokolvek hybe, je to v poriadku. V dnesnej dobe sa vsetko snazia porovnavat podla tabuliek a podla roznych studii a matku zbytocne stresuju.
Mna poslala obvodna s 3 mesacnym synom k fyzioterapeutke, lebo sa jej nezdalo, ze v troch mesiacoch este nerobi, co pisali v tabulkach. Ked mi na vysetreni povedali, ze urobia vsetko preto aby aspon sedel, tak som skoro zblaznila od strachu. A tiez mi nakazali,ze kedy by mal stvornozkovat, plazit sa, .... a ine veci. A syn samozrejme, ze nic take nerobil, ale robil uz pohyby, ktore podla fyzio este v jeho veku nema robit, ze to az neskor deti robia (napr. bola prekvapena, ked ho vyzliekla a on si nozicku zacal davat do pusy, tak povedala, ze to az o mesiac by mal robit). Vtedy som si uvedomila, ze kazde dieta je naozaj ine. A do nicoho som ho zbytocne nesilila. Najlepsia radkyna mi bola moja mama, ktora vychovala 5 deti, v dobe bez internetu, a to bolo uz jej 9 vnuca, tak jej som verila a dakujem naozaj za jej rady. Syn sa sam posadil az 8,5 mes. Pred rokom uz chodil okolo sedacky, ale sam chodil az v 13 mes. Prvy zubok mu vysiel v 13 mes( mal dlho mliecne zdrave zuby), vsetko postupne pohybovo dobehol, rozpravat zacal velmi skoro. Dnes je uz dospely a pohybovo zdatny. Naozaj, neboj sa, kazde dieta je ine, ved aj my dospelí nerobime rovnake aktivity, niekto preferuje beh, iny radsej loptove hry, niekto radsej turistiku.
Tak nechaj tomu cas. Ale ak mas pochybnosti, tak sa porad s odbornikmi. Ale podla tvojho popisu, co vsetko pohybovo dokaze, mozes byt kludna, ze je v poriadku.

romina777
20. jún 2024

Moja dcerka sa len plazila.. keď začala chodiť aš potom štvornožkovala.začala chodiť keď mala skoro 11 mesiacov
..niesom doktorka ani nič podobne ale podľa mňa každe dieťa je ine a ma ešte čas. Ešte by som nestresovala.

autor
20. jún 2024

dakujem vsetkym velmi pekne ste ma potesili a upokojili mam v okoli deti ktore v tomto veku uz fakt lozili po byte ako streli znepokojilo ma to lebo coskoro ma
maly 9 mesiacov lenze po tom ako vidim ze fakt kazde dieta je ine a ze aj vase deti zacali neskor tak so som to uplne vyhodila z hlavy nebudem sa tym zaoberat skusim ho motivovat to ano pozerala som aj videa ako no nezblaznim sa ak nic verim ze coskoro sa dockame dakujem
krasne vsetkym ☺️☺️

Strana
z2