icon

Mám riešiť synovo koktanie alebo je to prechodné?

26. jún 2026

Syn bude mať v auguste 3r a už cca 2 týždne začal koktat..napr chce povedať a toto je čo?
Ale povie aaa toto je čo?
Predtým to nerobil rozpráva už dlho a vie veľa slov
Mám to riešiť alebo je to prechodne?

barbiona9
26. jún 2026

@anonym_autor podľa mňa to ešte odsleduj a keď to bude trvať dlhšie tak potom to začni riešiť

amelia89
26. jún 2026

Nam sa stalo rovnako. Trvalo to 3 tyzdne, konzultovala som s logopedom, v tomto veku je to uplne najcastejsie vyvojove. Urcite sleduj,ale bud zatial v klude ☘️ Ja som sa bala lebo tiez uz pekne rozpraval a ked sa toto stalo a neslo mu nieco povedat tak len sepkal, nechcel hovorit, no nebolo mi vsetko jedno.. ale preslo to same

autor
26. jún 2026
@amelia89

Nam sa stalo rovnako. Trvalo to 3 tyzdne, konzultovala som s logopedom, v tomto veku je to uplne najcastejsie vyvojove. Urcite sleduj,ale bud zatial v klude ☘️ Ja som sa bala lebo tiez uz pekne rozpraval a ked sa toto stalo a neslo mu nieco povedat tak len sepkal, nechcel hovorit, no nebolo mi vsetko jedno.. ale preslo to same

@amelia89 však aj mňa to vyplatilo..predtým nemal problém ani nemá s makcenmi aj r sa snaží povedať..a teraz toto

danielahamar
26. jún 2026

Za mňa koktanie je psychické /usudzujem z prípadov okolia/, ale napr. môjmu sa v 4r tiež úplne pokazila reč s nástupom malých detí do škôlky/ triedy.