Mám sa obávať vysokej dĺžky môjho novorodenca?
Ahojte. Malý sa narodil s 2800g a 48cm. Teraz má 2m a váži 4700g a meria 66cm. Je proste dlhý, veľmi dlhy a každý si to hneď všimne. Podľa internetu by mal mat priemer 58,10cm a max 62,90cm.
Mám to niejako riešiť ? Alebo nechať tak ? Na poradni sa len sestrička usmiala že aký je dlhý. On nerastie do šírky, nie je také bacuľate bábätko :D
Ja sa len bojím že to môže byt nieco zle. Syn 2r jej tabuľkový. My nie sme vysoký. Ja 166cm a Muz 175cm.
Ďakujem
Moj bol na tom rovnaky. V 3m nosil veci co dcera ked mala 7m ( a ona bola ako podla tabulky) ....cize viem ako ti je ale u nas sa stalo to, ze potom sa zastavil na cisle 74/80 ked mal asi 6mes. a to nosil dlllllllho kym sa neustalil a tera ma takmer 2r a nosi 92 co je ok. U dr. sme to nikdy neriesili ale ja aj muz sme vysoki cize asi to bude o genetike u nas
Moja sa narodila rovnako a tiež veľmi rýchlo rástla aj pribrala, teraz bude mať 12r a má 165cm ale teda jej otec ma 1,88 a ja 1.72 vždy bola mimo tabuliek.
@lucka_ke nerodia sa vysoké deti už veľké ? Kamarátkin mal pri pôrode 60cm. Môj 48, úplne taký maličký.
neviem nesledujem štatistiku, ale môj mal pri narodení 52 cm a 3,78 kg (ja meriam 1,72 a muž 1,75 m)
Až okolo 2 rokov sa dá podľa výšky približne odhadnúť, aké vysoké bude dieťa v dospelosti. Dovtedy rastú deti rôzne. A z mier pri narodení už vôbec nič nevyplýva. Je fakt, že tvoj sa riadne vytiahol do dĺžky, ale teraz bude možno zasa rásť pomalšie. Ak by to bol problém, určite by ťa na to na poradni upozornili.
ako by si to chcela riešiť?
Neviem ako by si to chcela riesit, ale napriklad moj brat (195) je tiez vyssi od mojho otca hoci ma otec 185, mama 170, ja 180 a sestra 175.
Nemusi sa narodit velke dieta a moze to rychlo dorast, to je genetika za mna, nas sa narodil 53cm a teda hned mal 62cm. Vyzeral ako 6 mes dieta potom 😂 Teraz je o pol hlavy vyssi od chlapcov z okolia, ale nic zle. On je vysoky a chudy. Moze pojest co chce, on narastie vzdy do vysky. To ako moj tatko
V ktorom týždni si rodila? Možno dobehol krátko po narodení to, čo nestihol pred pôrodom.
Odporúčanie z vlastnej skúsenosti, nesleduj tabuľky, ale grafy, napríklad tu:
https://babetko.rodinka.sk/babaetko-po-tyzdni/r...
Aj podľa grafu sa prehupol rýchlo z jednej strany na druhú.
Požiadaj lekárku o test úrovne rastových hormónov, či tam nie je nejaká odchýlka, aby si mala istotou a preventívne sa vyhla potenciálnym následkom.
Naša mala pri narodení 60 cm, ale ja mám 173 a manžel 195, takže mne sa v období okolo 7 rokov zdalo, že rastie pomaly a začína jej puberta, aj keď bola v tabuľkách OK a aj v grafoch to nebola veľká vývojová odchýlka. Následne to po vyšetreniach na endokrinológii bez nálezu odchýlky prirodzene dobehla - aktuálne má 10 rokov a 160 cm. 😀
@danica2711 možno ho bude zväzovat, ako cinankam nohy 🙂
Vieš ako sa meria dĺžka novorodencov tesne po pôrode? Tak nejako zhruba. Veď sa nedajú ani úplne "narovnať". Je to len taký približný údaj. Kľudne mohol mať už pri narodení trochu viac, preto sa ti to teraz zdá ako veľký rozdiel.
Moja sa narodila 49cm. Teraz má 10 rokov a neviem presne koľko meria ale je mi po bradu, a ja mám 166cm. Takže ma pravdepodobne prerastie. Jej otec má 196cm
Moj mladsi mal pri narodeni 50 cm, teraz 195. Ako to mam riesit?
Kľudne mohol mať už pri narodení viac,stalo sa to sestre,po narodení staršej jej povedali,že meria 50 cm .potom šla na prvý poradňu,premerali ju znovu a mala 54 cm. Pochybujem,že by za päť dní dieťa vyrástlo o štyri cm,takže jednoducho ju zle zmerali v pôrodnici.
Nemohlo sa stať to isté u teba? A aj keby,tak v podstate nemáš to ako riešiť.
Ak je vsetko ostatne v poriadku, len to spomeñ na kontrole lekarovi a urcite ta ukludni. Ak by mal napriklad Marfana, to by si snad uz vsimli.
Inak aj my s muzom sme mali a dcera nas oboch prerastla, vyzera pri nas ako kukucie mlada😅
Môj 6m syn má 75cm, tolko má susedina dcéra v 15m
Nikdy som sa nad tým ani nepozastavila
Proste je to individuálne, možno teraz rastu skokom a neskôr sa to zastabilizuje
@sidicek 👍
Spomeň to pediatrovi, sú rôzne syndrómy, možno vás pošle na genetiku. Vzhľadom na to že vy ste nízki.

možno bude mať v dospelosti 1,95m ako môj 🙂 a ako by si to chcela riešiť?