Mám strach, že dcérka ochorie
Dobry vecer damy, som uzkostliva, mozno uz by som mala vyhladat odbornika…
Mala bola dnes v skolke, zrovna dnes bolo hrozne pocasie, fukalo, mrzlo, neprijemne, boli zo skolky vonku a obliekli ju do zateplenych teplakov a pod tym jej nechali leginy, aspon dufam, nepochopila som, bol zhon a ja som musela este utekat pripojit sa do roboty. Malej sim rano nechala v skrinke nohavice zateplene, ucitelky si ich asi nevsimli a skoncila oblecena v teplakoch.
Mam strach ze ochorie, dostane zapal pluc, bohuzial toto su scenare ci vytvara moja hlava. Chodievam s nou von, nebabusim ju, ale ako bolo dnes vonku tak som si predstavila ako hodinu tam stepuje a fakt neviem.
Najradsej by som citala, ze jej nic nebude, ze iba ja som cvok a prehanam, ale od jej prveho dna netusim ako ju obliekat, zatial je uz druhy tyzden zdrava a vobec ziadne sople, tak som to chcela udrzat.
Choď sa pozrieť ako obliekajú deti v Írsku, Holandsku...a potom uvidíš
Deti behajú su v pohybe buď, alebo...čo už narobis?Nohavice sa u nás v škôlke vešali na skrinku, alebo ráno povedz ucitelke
Práveže viac škodí, ak matky obliekajú deti ako cibule, 10 vrstiev a decko je pod tým mokré.
Aky je rozdiel medzi zateplenymi teplakmi a zateplenymi nohavicami? A este mala aj leginy. Ak by jej bola zima, tak povie ucitelke. A predpokladam, ze sa nevalali v snehu....
Ak ochorie, tak od spolužiaka alebo spolužiačky
@viestta ano uplne suhlasim. Malokedy vidis na dievcatku pancuchy. Hole nohy a podkolienky 🙈 zima nezima 😂
určite NEBUDE chorá z toho, že von bola v tepláčkoch a ešte zateplených a aj v leginkach. Ja som vonku s deckami len v teplákoch a teda určite nebehám ako oni. A ak ochorie, tak vnútri, tam sa to hemži chorobou...
Pred Vianocami ju udržať zdravú v škôlke , bude skôr scifi.
@fiffinkaa boli sme s mužom v Holandsku, zima ako v tanku, večer ľudia v krátkych tričkách sedeli na terasách a pili studené pivo. Bol prelom októbra novembra. Stretli sme aj mladú rodinku s deťmi. Dievčatko v tenkom svetríku, bez čiapky. Ja som mala dva svetre a kabát plus šál a čapica. Aj muž vraví preboha to dieťa ako slabo oblečené. Mali ľudia tenké trička, sandále, hole členky, cropp topy ako katastrofa..ja som mrzla
@fiffinkaa ja som bola nedavno v Irsku na sluzobke. Sveter, bunda, cca 12 stupnov, lialo ako z krhly. Cakala som na autobus a vedla mna sa postavila rodinka s tak 4 mesacnym dietatkom. Bose nozicky, teplaciky, bavlnena mikinka. Na holu hlavku mu padal dazd 🙈
Nič jej nebude, neboj. Pokiaľ sa v tých teplákoch neváľala hodinu v snehu, tak nemá prečo prechladnúť.
@viestta ale ze by boli nonstop zdravi sa povedat nedá, ci ano?
@babulkomale no neviem, ale tam sa neriesi kazdy soplik panikou a k lekarovi sa chodi len s chorymi detmi.
@simsalabim a to preco robia? 🤔
@viestta to je v poriadku, ja som sa pytala ci su teda stale zelezne zdravi alebo nonstop sviecka pod nosom aj ked ju nikto neriesi.
Lebo citala som ze napr. v Japonsku v tych papierovych studenych domoch maju casom vsetci ludia inkontinenciu co su poprechladani.
Nieco ako v stredoveku ked boli sice narodeni do studenych hradov a ine nepoznali, ale tiez byvali chori a aj ked boli bohati ( slachta) tak malo deti sa dozilo dospelosti...
@babulkomale lebo dážď ti nič nespraví. Naučili sme sa aj Afrike, kde sa pri tropickom daždi premoknutiu na kompletku občas nedá vyhnúť. Aj s malými deťmi. Nikdy im z toho nič nebolo.
@babulkomale inac ja mam pocit, ze my vsetko nejak moc riesime. Kamoska vo Svajci ked sa pytala na odsavacku na sople, kukali na nu ako z inej galaxie. Dalsia vo Francuzsku dostala odporucanie, ze od pol roka moze davat cokoladu.
A k tej chorobnosti neviem odpovedat. Sviecku nikto neriesi, teda sa nepovazuje za chorobu. Kolko percent deti chodi so soplom, a kolko z nich aj do skoly, to fakt neviem.
@simsalabim ja uz som v UK 11 rokov a stále som si nezvykla na novorodencov bez ciapky 😅
Choroba z chladu neexistuje!!! Normálne penim, keď pocujem, ze niekto "prechladne". Mozes ochoriet z bakterii, alebo z virusov. Praveze otuzovanie je zdrave.
K tomu neobliekaniu sa v zime napr. v Londyne. Bola som tam 2x v zime, deti aj dospeli v zabkach, gumovych balerinkach, tielkach... X-krat som o tom citala, vidiet to trasuc sa v bunde bol naozaj neuveritelny zazitok. Svagrina lekarka tam v tom case robila na urologii - zdokonalila sa v odbore, kedze ako sama skonstatovala, tolko ludi so zapalmi mocovych ciest, mechurov a obliciek este nezazila.
Moja tiez dnes bola v pancuchach a teplakoch ale obliekla som ju tak ja 😂 rano po ceste padla, mala rifle a prisla už cela oblatena do satne tak som jej to tam vymenila za teplaky co mala. Bezne vidim aj jej spoluziakov ze idu tak isto ako ona v teplakoch ztejme tiez maju pod tim pancusky, niektory zas oteplovaky . Mam taku vtipnu fotku z jesene, kde sa nasa sedi na jednom hupacom konikovi s kamoskou, nasa ma kratase a kratke tricko, a to druhe dievcatko dlhe teplaky, tricko, mikinu a ciapku 😂 vtedy aom si pripadala hrozna mama lebo sa nahle schladilo za dvde hodky co sme boli vonkua vyzerala som pri nej ze sa neunuvam obliect dieta 😂 a nebola z toho chora. Naozaj za nebojim zeby z toho ochorela, bojim sa virusov ktorymi sa skor nakazi ked pocujem ako tam kaslu vsetci.
Ja som občas strachovala či sú dobré oblečeni a tak a potom som si uvedomila prelomovú vec: škôlkar má ústa a vie povedať, že je mu zima 😊
Ináč asi prvé dieťa? Lebo ja som stresovala pri prvom a s druhým už pohoda. Napr dnes ráno bolo -7 a manžel vozí malého na biku do škôlky 3 ročného. Som mu dala pančušky a také tenke gate na to a som chcela že mu dá oteplovaky, a on samozrejme zabudol 🙈 tak som mu to teraz povedala a on že uuups 😅
mala legíny a na tom tepláky? Preboha nič sa nestalo, veď jej muselo byť teplo.
@babulkomale su tak zvyknuti 🤷♀️ Mna fascinuju aj bose nohy v sandaloch a zimna bunda 😅
@mamamasama ale existuje:D ja mam xhladovu alergiu. Vyjdem von a ked je moc zima a nemam napr.rukavice,zacnu ma svrbiet ruky ako blazon. Zalezem dnu,pockam 20min,svrbenie a az bolenie ruk prestane,idem zase von a uz je ok..
@mvagusta nemyslim, ze autorka prispevku narazala na alergiu
ako bolo povedane, dieta NEOCHORIE, ked je zle oblecene. Dieta OCHORIE, ked ho niekto nakazi - to znamena, niekde chyti virus a v horsom pripade bakteriu. V ziadnom pripade neochorie, ked nema oblecene to, co si zmysli rodic. Mimochodom - napadlo ti, ze ucitelka ma 22 deti a kontrolovat kazde dieta, co si mamicka zmyslela, co ma v skrinke, je naozaj nerealne?
Ehm, no priprav sa na to, ze je dost velka sanca, ze dieta v blizkej dobe ochorie. Nie z toho, ze bolo zle oblecene, ale napr. u nas zuri chripkova epidemia vo velkom, z 28 deti bolo v skolke 8.

Ak bude chora, tak to nebude z toho, ze nebola zababusena podla tvojich predstav. Ked bude chora, tak schyta nejaku infekciu od spoluziaka.