Mám vziať dcérku na pohotovosť?
Ahojte mamičky, chcela by som vás poprosiť o radu. Dcérka je už 2tyzdne chorá, najprv teploty, kašeľ a sopliky, dostala atb, ktoré vo štvrtok dobrala. Už bola celkom v pohode ale dnes od rána má zase teploty. Dávala som jej nurofen, ale zaberá je tak na hodinku a potom zase teplota... Mám ju zobrať na pohotovost? Ďakujem.
@monika1791 a kázal vám znižovať aj pri teplote do 38?
Teplota do 38,5 sa nezraza. Okrem toho , že to nám to vravel aj pediater ( telo bojuje tou teplotou ),2x sme boli v nemocnici s febrilnymi kŕčmi a tam jej tiež zrážali až ked mala 38,5.
@monika1791 kŕče väčšinou vznikajú z rýchlej zmeny teploty . Ale chápem vás strach , my sme mali kŕče 2 x. Tiež som najskôr znižovala zo strachu už keď mala 37,5 . Ale nie je to správne .
@monika1791 moj mal tiez febrilne a to v dobe ked som praveze este zrazala/22m/ a mal ich pri 37,8..tu vobec nejde o teplotu..paradoxne odvtedy nezrazam a uz nikdy nemal febrilne krce- a to ma uz 8r teda z nich uz vyrastol-..treba vediet co si vsimat,nepanikarirt a postupovat aby sa im predislo-ale nie chem.zrazanim.lebo aj sok smerom dolu moze vyvolat krce..krce vznikaju pri NAHLEJ ZMENE teploty a je jedno akym smerom,plus hrozia LEN v prvy den horucok..teda pausalne celu dobu horucok ich znizovat je uplne kontraproduktivne a telo sa nemoze-nevie branit proti infekcii.
@lucia006 Keď mal 38 v nemocnici tak mu ju už zrážali..takže neviem teraz..zajtra idem s ním k DR tak napíšem.
@somavi Presne už som sa bála tak by som už aj skôr zrážala a najlepšie na tom je že dnes mi zas chytil horúčky po týždni 39,3 mňa už asi fakt j*bne čo ide vzduchom.
@kaja73 Áno vznikajú náhlou zmenou teploty..

Ja som určite za znižovanie!! V nedeľu sme sa vrátili z nemocnice lebo malý mi dostal febrilné kŕče z teploty a to mal ledva 39st.