icon

Mám znižovať teplotu 37,9°C?

kvitok14
26. okt 2015

neviem či sa môťže znižovať alebo nie ...

8291
•
26. okt 2015

Premeraj za pol hodinou ak stúpne tak ano.ak nie kontroluj počas dna častejsie

lubi40
•
26. okt 2015

ako radi 8291 + viac tekutin a dieta nebabusit (cize ak je doma tak tenke tricko -pripadne dlhy rukav, ale urcite nie mikina)

rakywanda
•
26. okt 2015

do 38 sa nemá znižovať, jedine zvýšiť prísun tekutín, častejšie merať, ak stúpne nad 38 potom podať lieky

sharmana
•
26. okt 2015

Do 38,5 sa nemá znižovať, ale záleží, či dieťatku nestúpa teplota a či nemá aj nejaké bolesti, lebo v tom prípade by som podala Nurofen proti bolesti. My dospelí ked sme chorí a bolí nás hlava, tiež si dáme tabletku proti bolesti, ak je to neznesitelné, bolesť hlávky môže mať aj dieťa pri chorobe, preto býva často uplakané a nervozne.

belllinka
•
26. okt 2015

Ak nebudeš vôbec znižovať, tvoje dieťa prekoná chorobu určite rýchlešie a bude to lepšie pre jeho imunitu. Ja ani nemám doma lieky proti teplote.

katrin21
•
26. okt 2015

ie, tteplota sa ma znizovat u deti az NAD 38,5 u dosplelych nad 38
PReco? lebo s chorobou ma v prvom rade bojovat imunita a ta to robi pomocou zvyseenej teploty a to tak, ze vacsina virusov a bakterii HYNIE pri teplote 38st...
Vyvstelovali to lekari, aby ludia vedeli, ze preco... mamicky casto panikaria a hned znizuju, alebo utekaju na pohotovost, pritom s horuckou sa hned v ten den na pohotovost chodit nema.... ma sa znizovať doma...

Ak ty teplotu znizis, tak odstavis imunitu, choroba bude trvat dlhsie a imunita straca svoje schopnosti a po case sa narusi, co sa prejavuje napr. chorobami bez horucok ( teda spravne je, ak telo ma teplotu, lebo vtedy bojuje proti infekcii )
Takze neznizovať, az ked bude nad 38,5 - teda 39... ako nahle klesne na 38, je dobre.. podavat vela tekutin a neznizovať viacej zase....
Deti znasaju horucky lepsie ako dospeli, preto u dospelych je ta hranica o pol stupna nizsia...

Samozrejme, neplati to, ak ma dieta febrilne krce a je na ne nachylne.. tam sa znizuje hned a dava sa diazepam.

@sharmana ibazte Nurofen je vlastne ibuprofen, takze tiez znizuje horucku, nie je to len analgetikum, je to aj protizapalovy liek a antipyretikum, teda znizuje aj horucku... dala by som ho az ked je bolest hlavy pre deta neznesitelna anepomahaju napr. obklady na celo..