Máme doma drobčiatko - má problém s priberaním

1magda
17. feb 2012

Ahojte, mame doma drobciatko ktoremu je dnes 1,5 roka, 72cm a s musacou vahou 7030g. Strasne pomaly pribera lebo ma intoleranciu laktozy a pravdepodobne bude aj celiaticka. Chcem len vediet kolko mamiciek sa trapi s vahou svijho babatka a popripade z akych pricin.

k_a_j_k_a
17. feb 2012

Ahoj. Moja mladsia dcerka mala v roku 71 cm a 7200g. Doktorka jej robila vsetky mozne testy, u nas bolo vsetko v poriadku, povedala mi vtedy, ze je hlavne ked rastie, aj ked pomaly. Moja je proste malinkata. Nema byt po kom velka, ja mam 164cm a to som od mamy, sestry, svokry aj svagriny vysoka. Teraz ma rok a pol a ma necelych 80 cm a 9kg. Vzrastovo zapada skor k rocnym detom ako k jeden a pol, ti su od nej neskutocne velki. Aj oblecenie nosime na rocne babatko. Chodime bez kocika a kazdy sa pozastavuje nad tym, ze nechavam take malinkate babatko chodit a nevozim ho.

katy1979
17. feb 2012

my mame 1,5roka 82cm a 10kg. takze to sme este velky.
ale u vas je to sposobene tymi intoleranciami. TEoreticky ked budu uz na dlhsiu dobu vyradene alergenmi malo by sa telo spamatat a zacat rast tak ako ma.

@k_a_j_k_a aj mna sa vzdy pytaju ci kazdy upozornuje svoje deti nech daju pozor na babatko pricom je starsí ako ich deti 😅

1magda
autor
17. feb 2012

take skusenosti mam aj ja :o) ale vyhodou je ze je starasne zlatucka ked je taka malicka a vsetci si ju tak obchadzame.... len ked bude vacsia tak ma to poriadne bude hnevat. Za posledny mesiac znova pribrala len 100g.....a to ma bazlepkovu dietu a bezlaktozovu... clovek uz nevie co jej ma dat papat :o)) stale to iste....

monica460
1. mar 2013

Moj malinky je po operacii srdiečka bude mat v marci 2 roky a nema ani 10kg a meria 77cm.Tiež som smutna z toho ale doktorka povedala vyška v pomere na vahu je v poriadku ale aj tak ma to hneva lebo za pol roka nepribral nič iba 4 cm narastol ale aj tomu sa tešim že aspon narastol.A moja kamaratka ma synčeka ktory ma to iste ako vaš a ešte je aj hyperaktivny a tiež je chudučky nevie pribrat.